AK Parti Teşkilatlarına Neler Oluyor

Hafta sonu, AK Parti Konya İl Teşkilatının 46. Danışma Meclisi toplantısını bir gazeteci, iletişimci penceresinden izlemeye çalıştım.  Danışma Meclisi toplantısına;  Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan,  Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yanı sıra AK Parti Konya 22.23.24 dönem eski milletvekilleri, 25. dönem Konya milletvekilleri, 25. dönem milletvekili aday adayları ve teşkilat yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

AK Parti Konya İl 46. Danışma Meclisi toplantısındaki izlenimlerime göre, parti teşkilatındaki kişilerde bir çözülme, güven ve ifade etmekte zorlanılan bir  sorunlar  yumağı var gibi.. Bu izlenimlerime katılırsınız veya katılmazsınız.  İletişimcinin görevi kamuoyuna tarafsız bir şekilde izlenimlerini aktarmaktır. Resmi çekmek, resme herhangi bir yorum ilave yapmadan, resmi okumasını okuyucuya bırakmasını bilmek gerekir. Bir İletişimci olarak gördüklerimi, izlenimlerimi dostane olarak aktarmaya çalışıyorum.  Teşkilatlardaki bireyler kimin yanında duracağına karar verememiş, aman görünmeyelim havasındalar…  İzle gör politikasına benzer, bir bakalım görelim der gibi… Büyükler, ağabeyler, eskiler bir yerleşsin biz de duruma göre bir yer tutarız. Zaten bu vb. toplantılarda meydan ‘Önemli’  insandan geçilmiyor. Siyaset mezarlıklarının kendilerini ‘önemli’ zanneden insanlarla dolu olduğunu da unutmamak gerekir. AK Parti teşkilatlarında 2002 yılından beri yönetici vb. kadrolarda bugüne kadar bulunan, ihale, rant, makam, mevki peşinde koşan insanlardan,  gerçekten dava ideali ile çalışacak insanlara engel mi olunmaktadır. Kaba ifadesi ile eşek arılarından bal arılarına çalışacak saha mı kalmamaktadır diye insanın aklına geliyor.

7 Haziran seçim sonuçlarından tek parti iktidarı çıkmadığı ve herhangi bir koalisyon da oluşmayınca tekrar seçim gündeme geldi. 1 Kasım tekrar seçimine doğru hızla yol aldığımız şu günlerde,  önceki dönemlerde olduğu gibi bir seçim atmosferini, sokaklarda ve teşkilat üyelerinde görmekte zorlanacak gibiyiz. Seçim dönemleri, teşkilatlar için heyecan ve koşturma dönemleridir.  AK Parti teşkilatları üst üste gelen seçimlerden yorgun düşmüşe benziyor. Teşkilatlara bu dönemde heyecanı ve çalışma azmini veremeyen yöneticilerin, seçim döneminden sonra o makamlarda durmaları çok zor demektir.  Partilerde insanlar sorunlarına herhangi bir çözüm aramaya gelirler. Sorunlarına ilave sorun eklemek için değil. Çünkü partiler insanların sorunlarına çözüm üretme merkezidir. Vatandaşın sorunlarına ek sorun değil farklı çözüm yolları üretmek zorundasınız.  Vatandaşın sorunlarına çözüm üretemediğiniz anda zaten siyaseten ‘yok’ hükmündesinizdir. 1 Kasım tekrar seçim sonuçlarının teşkilatlardaki yorgunluk, yılgınlık, bıkkınlık ve bu çalışma azmi ve heyecanı ile AK Parti açısından 7 Haziran seçim sonuçlarından farklı olamayacağını düşünüyorum.

 

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir