MERAM FEN LİSESİ, YETKİLİLERDEN, İLGİ BEKLİYOR!

Meram Fen Lisesi, 1989–1990 eğitim öğretim yılında açıldı.  Aynı zamanda Türkiye’de 5. olarak açılan Fen Liseleri arasında yerini almaktadır. Açıldığı tarihlerde 120 öğrencisi ile birlikte tamamen yatılı olarak eğitim ve öğretimine devam etti. Daha sonra artan talep ve değişen şartlar çerçevesinde, çevre illerden gelen ve yatılı olarak kalan 160 ve diğer öğrencilerle birlikte toplam da 400 öğrencisi bulunmaktadır. Konya Valiliğinin 23.03.1989 tarihli yazısı ile de ismi Konya Meram Fen Lisesi olarak değiştirilmiştir.  Konya Meram Fen Lisesi açıldığı tarihten itibaren,  önceden ÖSS ve ÖYS olan, daha sonraları da YGS ve LYS olarak ismi değişen üniversite sınavlarında Türkiye dereceleri olan bir eğitim kurumdur.  Konya Meram Fen Lisesi yapmış olduğu bu derecelerle de Türkiye’deki Fen Liseleri arasında marka değeri olan ve şehrimize de değer katan bir eğitim kurumudur. Konya Meram Fen Lisesi aynı zamanda Devlet Fen Liseleri arasında üniversite yerleştirmedeki başarı ve okul giriş puan ortalaması olarak da Türkiye sıralamasında ilk 5’in içinde bir eğitim kurumudur.

Konya Meram Fen Lisesi, 1989 yılları Türkiye’sinin bulunduğu ekonomik ve sosyal şartları gereği, konum ve bina olarak çok iyi bir durumdadır. Bu gün ise Okulun konumu mutlaka değiştirilmeli, eğitim, laboratuvar ve pansiyon Binaları da yenilenmelidir. Özellikle yatılı olarak kalmakta olan 160 öğrencinin bulunduğu bina ve iç düzenlemeler – dekorasyonları da çok iyi bir durumda değildir. Türkiye’de eğitim ve başarı sıralaması olan bir eğitim kurumumuzun ve eğitimde Konya’ya da marka değeri katan bir kuruma bina ve lojistik olarak yenilenme ve başka bir yere taşınması noktasında dikkate alınmalıdır.  Konya Meram Fen Lisesi, Dünyada ve ülkemizdeki eğitim noktasındaki gelişmelerle kıyaslandığında teknik donanım olarak bu gün çok geri plandadır. Türkiye ve Dünya ile rekabet edecek çocuklarımızın yetiştirmesini beklediğimiz bu okulda laboratuvar vb. noktasında da 1989’daki teknik ve laboratuvar şartları ile devam etmektedir.  Acilen bu konuda da bir iyileştirme yapılmalıdır, diye düşünüyorum.

meram-fen1.jpg

Konya Meram Fen Lisesi eğitim kadrosunda bulunan öğretmenlerimiz de ayrıcalıklı bir okulda ve bu ülkenin geleceğine damgasını vuracak ayrıcalıklı insanları yetiştirmekten kaynaklı, ne kadar gurur duysalar azdır. Devlet yönetim kademesinde ve bilimsel çalışmaları yapacak bir nesle öncülük edebilmek… Fakat bu gururu, bu eğitim kurumundaki çocuklarımıza aktarmakla görevli olduklarını da hiçbir zaman unutmamalıdırlar. Her öğrenci özel okula gitmek zorunda değildir. Öğrencilerimiz üzerinden ticaret yapılmasına da asla izin verilmemelidir.  Yasa gereği başka okullarda, ders saati olarak,  özellikle de özel eğitim kurumlarında, yüksek ücretlerle eğitim verdiklerine de şahit olmaktayız. Konya’da özel bir eğitim kurumu Konya Meram Fen Lisesi öğretmenleri burada şeklinde iletişim çalışmaları yaptığı da duyumlarımız arasındadır. İletişimciler, bu pazarlama şeklini de ‘word of mouth marketing/ Ağızdan ağıza pazarlama’  kavramı ile ifade ederiz. Devletimiz bu okuldaki eğitmen hocalarımızı, ek ders vb. olarak maddi açıdan da desteklemelidir. Kadim bir medeniyetin devamı noktasındaki neslini yetiştirecek olan eğitmenlerimizin de bu idrakte olmalıdır. Bu devlet ve milletin kalkınması için birilerinin ama mutlaka birilerinin risk alması ve argo ifadesi ile mahallenin de bir delisinin olması gerekmektedir. Aksi halde dünya ile rekabet edemeyiz ve bilimsel noktada da hiç bir yere gelemeyiz.

meram-fen22.jpg

Konya Meram Fen Lisesi, Meram bölgesinde yeni bir bina ve lojistik şartları 2017 Türkiye’sine uygun ve dünya ile rekabet edecek öğrencileri yetiştirmekte olduğu düşünülerek, sosyal ve kültürel donatıları olan yeni bir eğitim kampüsüne taşınmalıdır. Meram ismini taşımakta olan bu eğitim kurumuna Meram Belediyesi, Büyükşehir belediyesi, Milli Eğitim İl müdürlüğü, diğer yetkililerimizin el atmasını ve hayırsever iş adamlarımızdan bu konuya da duyarlılık göstermelerini hassaten rica ediyorum. Şehrimize değer katan kaç adet markamız olduğunu da buradan hatırlatmak isterim. Elimizdeki değerlerin kıymetini,  kaybetmeden, yok olmadan bilinmesini ve idrakimizin de artırılmasını, Sonsuz Kudret sahibi Yüce Allah’tan niyaz ederim. 

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

“MERAM FEN LİSESİ, YETKİLİLERDEN, İLGİ BEKLİYOR!” için bir yorum

  1. İki oğlumda bu güzide okuldan mezun oldu. 7 yıl veli olarak 3 yılda
    okul aile birliğinde çalışmaktan onur duydum. Bir eğitimci olarak sizlerin ifade ettiklerinizi biz yıllar önce dillendirdik. Büyük şehir belediye başkanı kapalı spor salonu sözü vermişti.Topu özel idareye attı,biz görevden ayrıldıktan sonra yapıldı ama gecikmeli olarak.Nasıl ülkemizde beyinlerimize sahip çıkılmıyorsa,şehrimizde de bu güzide okulumuza gerekli değer verilmemektedir. Her yıl okulumuzu ziyaret eder,arkadaşlarımla hasret gideririm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir