Bu Bir Nöbet Değişimidir!

AK Parti teşkilatlarında, çok uzun zamandan beridir, bir değişimin olması konuşulmaktadır. Bu değişim bir tasfiye hareketi midir? Yoksa bir nöbet değişimi şeklinde mi olacaktır? Yılardır bu teşkilata dava şuuru ile hizmet etmiş bireyleri bu şekilde yıpratmanın da ne bu davaya, ne de bir kimseye faydası olacaktır. Dünya yeniden bir paylaşım ve dizayn dönemindedir. Ülkemiz ve bölgemiz de bu dizayn ve yeniden şekillenmeden payına düşeni alacaktır. Önemli olan devlet ve millet olarak bu hengamede bir ve beraber olabilmektir. Tüm farklılıklarımızla saflarımızı da sıkılaştırabilmektir.  Küresel sistemin isteği ve ümidi olan parçalanmalara fırsat vermemektir. Devleti, milleti ve tüm farklılıklarımıza, saflarımız ne kadar sıkı olursa küresel sistemin yapmış olduğu tüm plan ve hesapları da akamete uğrayacaktır. Aksi halde devlet ve millet olarak kaybederiz. Bölge devletleri ve halkları olarak da kaybederiz.   Allah korusun! 100 yıllardır olduğu gibi hedefleri ve idealleri olmayan bir devlet ve millet oluruz.  İçeride birbirimizle uğraşmaktan küresel sistemin ülkemiz ve bölgemiz üzerinde ki bu hesapları ve oyunlarını göremeyiz, çözümler üretemeyiz,  stratejiler geliştiremeyiz, pro-aktif de olamayız. Devlet ve millet olarak artık bölgemizde ki operasyonlar için reaktif durudan pro-aktif konuma acilen ve ivedilikle geçmeliyiz.  Devlet ve millet olarak yapılmakta olan tüm bu çalışmalar, hazırlıklar, pro-aktif konuma geçebilmenin hazırlıkları ve habercisidir.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 16’ncı kuruluş yıl dönümü etkinliğinde; “AK Parti teşkilatları ve belediyelerde ki yorulan tüm arkadaşlarımızla yapılacak olan bir nöbet değişimidir, bu bir tasfiye harekâtı değildir.  Teşkilatlarımızdaki değişim ihtiyacını dile getirmemizin sebebi 2019 seçimleridir. FETÖ başta olmak üzere terör ile iltisaklı olan kişileri parti teşkilatlarımızdan uzak tutmalıyız. Artık tüm hesaplarımızı yüzde 50 üzerinde yapmak zorundayız. Madem başarının çıtası değişti bizim de bu değişimi hayata geçirmemiz lazım. Her kongrede teşkilatlarımızı bunların altındaki kurullarımızı belli oranlarda değiştirmek sureti ile yola devam ettik. Ancak bu kez çok köklü bir değişime ihtiyacımız var.  AK Parti milletimiz ile birlikte tarih yazıyor. Partimizin ismi olan Adalet ve Kalkınma yolumuzu aydınlatıyor. Kimsenin vagonu olmadan daima adaletin lokomotifliğini sürdüreceğiz.  14 Ağustos 2001 yılında çıktığımız yolda bugün 16. yılımızı geride bıraktık. AK Parti teşkilatlarında yer almış kurucularımıza, bakanlarımıza milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ile genel meclis üyelerimize mahalle ve köy temsilcilerimize ve ifade edemediğim tüm dava kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. AK Parti davası Türkiye’nin davasıdır. Rabbime bana böyle dava arkadaşları nasip ettiği için ne kadar şükretsem azdır.  AK Parti davası binlerce yıllık davaya dayanıyor. AK Parti gece gündüz çalışan bir partidir. Eğitimde sağlıkta adalette emniyette enerjide toplu konutta hayata geçirdiğimiz hizmetlerle milletimizin gönlünü kazandık. Küresel rekabette iddialı bir hale geliyoruz.  Tüm gücümüzü 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine yoğunlaştıracağız. 26 Ağustos’ta Malazgirt’teyiz. Bundan sonra her 26 Ağustos’ta Malazgirt’te olmak sureti ile 2071’in tohumlarını atacağız. Milletimizden aldığımız destekle bu gücün altından kalkma gücüne sahibiz, yeter ki nerede olduğumuzu unutmayalım. Son 4 yılda iyice yoğunlaşan terör saldırılarına rağmen tarihi bir mücadele veriyoruz. Bu mücadeleden hep birlikte galip çıkacağımıza inanıyorum. Hiç kimse kerameti kendinde görmesin. Başarılarımızın ardında milletimiz ile kurduğumuz başarılı bir ilişki var.  Kardeşlerim 14 Ağustos 2001 yılında AK Parti’yi kurarken bir daha bu günlere dönmemek için çıtayı yükseltiyor tek başına iktidar bize yetmez diyor ve yüzde 50 diyoruz. Tam 16 yıl önce hedefi böyle belirledik’’ ifadelerinde ki vurguların çok manidar olduğunu da düşünüyorum.

AK Parti ismi özdeşleşen, müsemma olan,  Adalet ve Kalkınma projeleri ve programlarına, 2001 yılında ki kurulduğu tarih ve iktidar olduğu günden itibaren ehemmiyet ve ağırlık vermiştir. Yapmış olduğu bu kalkınma projeleri ile vatandaşlarımızın gönüllerine girmiş ve gönlünde de taht kurmuştur. AK Partinin bu gönüllerde ki yerini koruyabilmesi ve devam ettirebilmesi için bu gün bazı adımları atması da gerekmektedir. Neler midir bunlar? Ne gibi adımlar mı atması gerekiyor? Yapmadığı takdirde neler mi olur? Ne gibi sorunlar bizleri beklemektedir?  Yarın bu adımlar için çok geç olabilir! O zaman da Eyvah deriz! AK Parti teşkilatlarında ki AKP’liler, kriptolar ve sadece para, sadece makam, sadece mevki, sadece ihale, sadece rant ve sadece komisyon elde edebilmek, dünyalıklarını arttırabilmek için buralarda bulunanlar ve gelenler acil ve ivedi bir şekilde tespit edilmeli ve teşkilatlardan da uzaklaştırılmalıdır. Neden bu nöbet değişimi yapılmalıdır? Neden böyle bir girişimde bulunulmalıdır? 2019 seçimlerinde ki büyük hedefler için! Devlet ve millet olarak,  2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmek için!  Yeniden Büyük Türkiye’yi kurabilmek için! Dünya ölçeğinde ve bölgesinde, özellikle de mazlum milletlerin umudu adına bir hedefi, bir duruşu ve bir iddiası olabilmesi için!  Bölgemizde ki vekâlet – vesayet savaşlarına karşı, devleti ve milleti ile birlikte daha güçlü bir şekilde bir ve beraber olabilmek için! Küresel sistemin ülkemiz sınırlarına halen askeri ve mühimmat olarak yığınak yapmaya devam ettiği bir dönemde daha fazla uyanık, daha fazla pro-aktif ve daha fazla da dikkatli olabilmek için! Aksi halde, Devlet ve Milet olarak,  100 yıllardır olduğu gibi birilerine VAGON olmaya devam ederiz!

 

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir