Vatansever Kimdir?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kurulduğu tarihten itibaren sürekli olarak, hem içeriden hem de dışarıdan müdahalelerle karşı karşıya kalmıştır.  Bu müdahaleler sadece Cumhuriyetin kurulması ile mi başlamıştır? Yoksa Osmanlı imparatorluğunun zayıflamaya başladığı tarihten itibaren görmek ve duymak istemediğimiz gelişmeler midir? Bir devlet, neden ve nasıl, iç ve dış müdahalelere maruz kalır ki? Nasıl olabilirdi böyle bir şey? Bizler vatandaşlar olarak çok farkında olamasak da bu işler bu aziz ülkede her daim cereyan etmekteydi! Peki, neden oluyordu bu işler? Neden mi arıyoruz? Bu asil milletin ve devletin; 1000 yıllık tarihi, kültürel, sosyal ve dini bağlarından kaynaklı olarak bir daha dünya ve bölge ölçeğinde bir GÜÇ olmaması için yapılıyordu tüm bu işler, içerideki işbirlikçiler ve dışarıdan da emperyalistler tarafından!

ABD ile son günlerde bir kriz yaşıyoruz. Olabilir mi? Tabii ki devletlerarasında ki ilişkilerin hiçbir zaman dostluk ve müttefiklik üzerinde kurulu olmadığını, sürekli olarak hatırlatmaya çalışıyoruz. Demek ki Türkiye Cumhuriyeti devleti ve millet olarak, dünyanın süper gücü konumunda bulunan bir ülkenin bölgemiz ve ülkemiz coğrafyasındaki çıkarlarına, hegemonyal duruşuna aykırı işler yapıyoruz ki; bu gelişmeler oluyor ve bu krizler yaşanıyordu! Kriz olabilirdi! Önemli olan bu krizin çözümüne yönelik olarak yetkili konumdaki bireylerin tavırları ve konuşmalarıdır. Hedef bu krizi çözmek midir? Yoksa karşılıklı olarak taraflara zarar vermek midir?

ABD Ankara büyükelçisinin giderayak basın kuruluşu yetkililerini çağırıp yapmış olduğu toplantıya ne demelidir? Bu yapılan toplantılar devletler arsında ki hukuk ve kurallara uygun mudur? Yoksa bir sorun var ise bulunduğun devlet yetkilileri ile oturup konuşmak ve görüşmek midir? Devletlerarasında ki teamüller neyi gerektiriyor ki? Büyükelçi yoksa önceki yıllardan kalma bir alışkanlık olarak kendilerini sömürge valisi olarak mı tanımlamaktadır ki? Yapılan girişimler ve konuşmalar bir sömürge valisi edasına yaraşır ve yakışan gelişmelerdir! Elçinin bu toplantıda yapmış olduğu açıklamaya veya hezeyanlara ne demeli ki? Hiçbir anlam da veremedim! DAEŞ, Türkiye Cumhuriyetinde,  9,5 aydır terör olayları yapamıyorsa, bu bizim ülkemizle olan çalışmalar ve istihbarat paylaşımlarının da bir ürünü ve sonucu diyor! Nasıl yani! Bu güne adar bu güzel ülkemizdeki terör olaylarının arkasında ve destekleyici olarak siz ve devletiniz mi bulunuyordu ki? İnanın hiçbir şey de anlamadım! Dost ve müttefik olarak bildiğimiz bir devlet bunları da yapamaz, yapmamalı ve de yapmamıştır, diyorum! Sizler ne diyorsunuz ki, bu durum ve gelişmeler hakkında?!

ABD ile daha önceki yaşanan tüm sorunları dikkate almadan,   son günlerde yaşanan vize krizi ve büyük elçinin açıklamaları çerçevesinde, içimizde ki işbirlikçi ve satılık ruhların açıklamalarına ne dersiniz? ABD cezalandıracaksa AK Partiyi cezalandırsın, tüm Türkiye’nin suçu nedir, diyor! Bir siyasi veya başka merkezler, diyor tüm bu ifadeleri! Siz bir şey anladınız mı? Ben hiçbir şey anlayamadım da! Adam demek ki başka bir ülkede yaşıyor, başka bir ülkenin ekmeğini yiyor, suyunu içiyor ve maaşını da başka bir ülkeden alıyor! Bireyler ancak ve ancak onurları için yaşarlar. Devletler de öyledir; Bağımsızlık ve bekaları için yaparlar, her bir mücadele ve savaşlarını da! Devlet ve millet olarak bizim ülkümüz nedir ki?  Devlet-i ebed müddet! Ne demektir bu kavram? Devletimizin bağımsızlığı, bekası ve milletimizin de birliği ve beraberliğidir! Dünya devletler arenasında bir devlet veya küresel güçler, senin onuruna müdahale edecek! Varlığına – birliğine – bütünlüğüne saldıracak! Devlet ve millet olarak beka sorunu ile karşı karşıya kalacaksın! Aynı küresel güçler, sınırlarına terör örgütleri için yığınaklar yapacak ve bu terör örgütlerinin de nizami bir ordu haline gelebilmesi için de her türlü lojistik destekleri sağlayacak!  Sen de bir devlet yetkilisi veya vatandaş olarak da bunları görmezden gelebileceksin, bir çift söz söylemeyeceksin, öyle mi! Birisi vatansever mi demişti! Yoksa vatan haini mi demek istemişti! Kararı, değerlendirmeyi ve yorumu da siz değerli okuyucularıma bırakıyorum!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir