Türkiye Cumhuriyeti Devleti Olmadan Asla!

Yazılarımda sürekli olarak vurgulamaya çalıştığım, dünya ve özellikle de bölgemiz, yüz yıl önce olduğu gibi küresel güçler ve egemen aileler maharetiyle,  yeniden bir dizayn ve paylaşım savaşlarına sahne olmaktadır. Paylaşım noktasında öncelikli hedef ülke ve noktalarda terör örgütleri üzerinden bir kaos hedefleniyor ve bu bölgelerde dış müdahaleye hazır konuma getiriliyor, gerisi zaten malum! Bölgemizde 11 Eylül tarihinden sonra hızlanan bu süreç, müdahale edilen ve parçalanan devlet ve milletler bizlere akledebilmemiz için karşımızda durmaktadır!  Akıl zaten akıl sahiplerine de bunun için verilmiştir! Sonsuz kudret sahibi Yüce Allah sürekli olarak biz akıl sahiplerine de AKLETMEYECEK misiz şeklinde ikaz ve uyarılarda bulunur!

Yerel bir gazeteci ve iletişimci olduğumuz için neden yerel konular yazmıyorsun,  bu şehirde yazacak bir dünya sorun, birey ve konular varken, yazılarınızda her daim ulusal ölçekte, içerik ve konular yazıyorsun, şeklinde sitem aldığımız dostlar da yok değil! Birileri yerelde köşe kapmacaya devam etsin! Köşeleri ve dünyalıkları kim kaparsa kapsın! Köşeler kimin olursa olsun! Kim köşe ve ihale kapmaca oynarsa oynasın! Kim kimi nereye atamak veya getirmek isterse getirsin!  Kim kime ne ihale verirse versin,  sadece  ilgi alanımızın dışında kalıyor, bu kadar! Tüm bu köşeler ve ihaleler, bad-el hara-bül basra’dan sonra ne işimize yarayacaktır? Soruyorum! Dünya ve özellikle de bölgemizdeki yüz yıllık, hatta bin yıllık küresel güçler ve egemen ailelerin büyük oyunu ve resmi görmeye, okumaya, anlamaya, anlamlandırmaya, yorumlamaya ve tüm bunların akabinde de anlayabildiğimiz kadarını resmetmeye ve sadece yazıya dökmeye çalışıyoruz! Anlayacağınız, Yerel ölçekteki magazinsel gelişmeleri de diğer dostlarımıza devretmiş oluyoruz!

Geçtiğimiz günlerde, önce Rusya devlet başkanı Türkiye’ye geldi! Rusya devlet başkanı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 65 yıllık Türkiye’nin hayali olan nükleer enerji için Mersin /  Akkuyu santralinin temel atma törenleri de icra edildi! Akkuyu santrali için emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım. Bu ülke altmış beş yıldır nükleer santral için neden bekletiliyor? Dünya’da otuz ülkede beş yüze yakın olan bu santraller ülkemizde kurulmaması için içeriden ve dışarıdan kim veya kimler engel olmuşlardır? Nükleer santralin tamamlanması ile ülkemizin dış enerjiye olan bağımlılığı ve ithalatı da son bulacaktır!

Rusya liderinden sonra, aynı gün akşam saatlerinde,  İran devlet başkanı Ruhani de Türkiye’ye geldi. Bölgemizin genel durumu hakkında üç lideri birlikte ve ayrı ayrı ikili görüşmeler yaptı!  Yapılan görüşmelerin akabinde üç lider, bölgemizde küresel güçler ve egemen aileler tarafından varlıkları ve hegemonyal konumları için yazılan ve oynanmakta olan büyük oyuna, çok güçlü bir şekilde ‘hayır’ dediler! Bölgemizde vekalet orduları üzerinden yapılmakta olan paylaşım ve kaos girişimlerine de ‘hayır’ dediler! Üç lider, Dokuz yüz on bir kilometre sınırız olan Suriye’nin toprak bütünlüğü ve kendi kendilerini yönetmelerine de vurgu yaptılar!

Türkiye Cumhuriyeti Devleti küresel güçler ve egemen ailelerin kontrol ve denetimlerinden çıkmaya, bağımsız, yerli ve milli politikalar üretmeye başladığı her bir dönemde dışarıdan destekli ve içerideki işbirlikçiler maharetiyle de darbe ve inkıtalarla karşı karşıya kalmıştır! 15 Temmuz hain darbe ve işgal kalkışması ile bu işlem tamamen teslim süreci ile kapatılmak istenmiştir! Devlet, millet, ana muhalefet ve muhalefeti ile bu hain kalkışma bertaraf edilmiş ve Yeni kapıdaki birlik ve beraberlik ile de milli birlik ruhu taçlandırılmıştır!

Türkiye Cumhuriyeti Devletini içeriden işbirlikçiler eliyle yürütülen kuşatma ve sınırlarımızda kurulan terör örgütleri tarafından da çevreleme girişimleri, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtları ile yok sayılmış ve tüm bu hesaplar ve planlar çöpe atılmıştır! Türkiye Cumhuriyeti Devletini yönetmekte olan; Devlet, Millet, Ana Muhalefet ve Muhalefetin içeride ve dışarıda kurmakta olduğu güçlü Türk üçgeni meyvelerini vermektedir! Bu kurulan Türk üçgeni parçalayamayan iç ve dış mihraklar kudurmaya başlamıştır! Parçalayamadıkları bu üçgenin etrafında birleşmek için girişimler sahne almaktadır! İçeriden ve dışarıdan gelecekler ve gelmeye de devam edecekler, Türk üçgeninde birlikte yürümek için! Biz olmadan bu bölgede operasyon yapamayacaklarını idrak edecekler! İki bin yıllık, kadim devlet geleneği ve tarihi Türk devlet kodlarına dönmekte olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmadan bölgemizde ve özellikle de kadim medeniyet bölgemiz, yirmi  dört milyon  kilometre karelik gönül coğrafyamıza giremeyecekler, işlem yapamayacaklar ve buralarda kesinlikle ameliyat yapmalarına da asla izin vermeyeceğiz!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti Olmadan Asla!” için bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir