Ramazan, Rahmet ve Kardeşliktir!

Ramazan ayının gölgesi üzerimize düşmeye başladığı günlerde,  dost meclislerindeki bu ramazan havalar çok sıcak olacak;  orucumu nasıl tutacağım, günler nasıl geçecek, şeker ve tansiyonum var, ne yapsam ve nasıl olacak ile başlayan sohbetleri çok duyarız.   Ramazan ayı,  başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da iman ehli için cehennem azabından kurtuluştur! Müminler olarak, Rahmet, Mağfiret ve Cehennem azabından kurtulanlardan olabilmek dileklerimle! Tüm müminler olarak böyle iman eder ve böylece de amel ederiz!  Ramazan ayında, halis bir niyette ki kullarına da Allah bir kolaylık sağlıyor! Farz bir ibadet olan Ramazan orucunu tutmamak için her yola ve bahaneler arkasına sığınanları da çarşı, pazar ve sokaklarda görüyoruz! Allah, akıl ve feraset versin!  İnsan için AKIL neden vardır?! Allah, Akıl sahiplerine de her daim ne zaman akledeceksiniz şeklinde ikazlarda bulunmaktadır! Ramazan ayında, Sonsuz Kudret sahibi Yüce Allah; tutmuş olduğumuz oruçları,  kılmış olduğumuz teravihleri, Kur’an tilavetlerini, tüm ibadetleri, sadaka ve fitrelerimizi Allah Kabul eylesin. Amin!   Yüce Allah; Daha nice Ramazan aylarına da sevdiklerimizle birlikte sağlıklı bir şekilde erişebilmeyi ve Ramazan ayının tüm manevi havasından ziyadesi ile istifade edebilmeyi cümlemize nasip eylesin.  Amin!

Ramazan ayının çok önemli bir özelliği, dostlar ve kurumlar arasında ki iftar ve sahur ikramlarıdır. Aynı gün birden fazla iftar ve sahur davetlerinin olması ve dostların birbirlerine nazlandıklarına da şahit olmaktayız. Ben de bu Ramazan ayında ki dost ve ihtiyaç sahiplerine olan  ikramdan kaynaklı sevaba nail olmak istemiştim, şeklindeki serzenişleri çokça duyarız!  Gönül birlikte olmak istemesine rağmen,  aynı güne kesişen davetlerin fazlalığından kaynaklı hepsine de katılmak tabii ki mümkün değildir. Yılın 365 günü, yardım ve ikramlarda bulunan tüm kişi, firma ve kurumlarımız, bu mübarek ayda daha fazla bir ikramda bulunma ve hediyeleşmek için neredeyse birbirleri ile yarışır konumda olmalarıdır. Mübarek Ramazan ayında,  sadece ALLAH RIZASINI kazanma yarışına katılan kişi ve kurumlarımızın yapmış oldukları tüm ikram ve yardımları da Allah dergahı izzetinde kabul eylesin, mizanlarına hasenat olarak koysun.  Amin!

Ramazan ayının son günleri yani cehennemden kurtuluş vakitlerini idrak ediyoruz!  Maddi bayrama eriştiğimiz gibi Cennet Bayramı olan Beratını da alanlardan olabilmek ümidiyle! Bugün Arefe!  Bayramdan önce ki güne verilen mübarek isimdir. Bu gün özellikle Bayram günü, eş ve dost ziyaretlerinde yapılacak olan ikramlar için alışverişler yapılır ve evlerimizde de tatlı bir telaş vardır; Sarma, tatlı, börek vb. hazırlıklar gibi!  Bu günün en büyük özelliği, çocuklar ve gençlerimiz için çok manidar gördüğüm, gelenek haline de gelmiş bulunan, Kabir ziyaretleridir. Ahirete intikal etmiş olan, Anne, baba ve tüm akraba-ü taallukatımız için Dualar edilir, Sonsuz Kudret Sahibi Allah’tan Ramazan ayı hürmetine varsa günahlarının AF ve mağfiret olunması için yalvarılır, yakarılır ve Dualar edilir.  Dünya hayatının geçici olduğu, bir gün her yaşayan fani gibi bizlerin de bu fani hayatı terk edeceği tefekkürü ile bireysel olarak dersler çıkarılmaya çalışılır. Kul için Dünya hayatındaki her şey ama her şey sadece bir uyanma, bir tefekkür ve bir tezekkür vesilesi olduğunu da buyurmaktadır, Sonsuz Kudret Sahibi Hz. Allah.

Bu Ramazan ve her Ramazanı,  son Ramazan ayımız olarak idrak edebilmeyi,  Ramazan ayını her bir manası ile de huzur ve huşu içinde idrak ettiği, rahmetinden ve bereketinden ziyadesi ile müstefit olduğu  kullarından eylemesini dilerim. Daha nice Ramazan aylarına da Sağlıklı bir şekilde erişebilmeyi nasip eylesin. Ramazan Bayramımız Mübarek olsun. Hayırlı, Sağlıklı ve sevdiklerimizle birlikte Huzurlu ve Mutlu  Bayramlar!  ÂMİN!

 

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir