Belediye Başkan Adayları Hayırlı Olsun!..

Yarın, Konya merkez ve taşra  ilçe belediye başkan adayları için büyük gün! 18 Ocak 2019 tarihi itibari ile 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, AK Parti ve Cumhur İttifakının Konya 31 ilçe belediye başkan adayları, AK Parti Çanakkale Milletvekili ve TBMM AK Parti Grup Başkan vekili Bülent Turan tarafından yoğun katılım, sevinen ve üzülenlerin de bolca olduğu, coşkulu bir tören ile açıklanacak! Belediye başkan adayı olarak açıklanacak olan tüm dost ve ağabeylerimize şimdiden hayırlı olmasını dilerim. Allah, başkan adayı ve seçilmeleri halindeki tüm başkanlara bu asil millete hayırlı hizmetlerde bulunabilmeyi nasip eylesin! İnsan için mesele gök kubbede hoş bir seda bırakabilmektir!  Tabii ki İyi bir birey ve insan olana! Mal da yalan, Güç de yalan, İktidar ve  Mülk de yalan!  Hani bunun ilk sahibi; Gel biraz da sen oyalan! Kimler geldi, kimler geçti ve gitti! Bu makamları babalarından miras kaldığını zanneden bir o kadar  ekabir ve  egosu şişkin  başkan, gelip, geçti ve gitti! Tabii her fani gibi!

Geçtiğimiz günlerde, AK Parti İlçe belediye başkan adayları açıklanıyor başlıklı bir yazı kaleme almıştım.  Yazımızda, Konya merkezdeki üç ve 28 taşra ilçelerinde,  Üç veya Altı arasındaki belediye başkanlıklarının Cumhur İttifakı olarak açıklanabileceğini de yazımızda ifade etmiştik! Tabii ki bu yazımıza istinaden kırılan veya küsecek AK Partili dostlarımızın olabileceğini de vurgulamıştık! Şimdi üç veya altı arasında bir belediye başkanlığı neden Cumhur İttifakına verilsin,  böyle bir yargı, bir kanaat ve öngörüye nereden vardın şeklinde soru yönelten dostlarımızla birlikte bir  matematik yapalım! 2014 yerel seçimlerinde Konya genelinde AK Partinin toplam aldığı oy 774 bin! Peki, daha ortalarda Cumhur İttifakı yok ve 15 Temmuz hain darbe kalkışması olmamış,  Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonları yapılmamış, MHP‘nin bu seçimlerde Konya genelinde almış olduğu toplam oy 222 bin! Yani Konya genelinde AK Parti %64 ve MHP’de neredeyse %19 bir  oy  oranı almış! Şimdi siyaseti çok iyi bilen ve okuyan dostlarımıza soralım! Bu sonuçlara göre Cumhur İttifakına kaç adet  belediye başkanlığını vermeyi düşünüyorsunuz?! Sadece soruyorum! Ben söyleyeyim! Ereğli belediyesi eş değerinde en az  BEŞ  adet belediye başkanlığını! Çok dediğinizi de duyar gibiyim!  Tamam, peki o zaman! Ereğli biraz büyük! Ölçeği küçültelim!. Akören, Emirgazi ve Doğanhisar denginde SEKİZ adet belediye için  ne dersiniz?! Olmaz, olamaz dediğini de duyar gibiyim!  Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum!…

Yine mezkûr tarihli yazımızda bir başka konuya daha değinmiştim! Nedir o konu? Konya Merkez ilçelerinden bir veya ikisine birden, aday adayı dahi olmamış, bir başkan adayı dışarıdan açıklanabilir, şeklinde bir ifade de bulunmuştum! Aynı kanaati, öngörü ve iddiamı halen de  sürdürmekteyim!  İtirazı olan arkadaşlara da açıklama sonrası bir daha istişare edelim ve görüşelim diyorum! Tabii ki bu ifadelerimize bazı dostlarımızın kırılması ve hatta böyle bir siyaset okuması mı olur,  böyle gazetecilik mi olur, bu nasıl  bir köşe yazarlığı,  nereden çıkarıyorsun böyle hayali  ve afaki sözleri şeklindeki serzeniş ve sözlü ikazlarına da şahit olduk!  Siyaseti bizlerden çok daha iyi bilen ve siyasetin içindeki dostlarımıza şimdi soralım! Siyasette yirmi dört saat uzun bir zaman mıdır? Tabii ki hem de çok uzun bir zaman dilimidir!  1999 mahalli seçimlerinde son ana kadar beklenen ve bilinen Konya Büyük Şehir Belediye Başkan adayı kimdi ve kim açıklandı?!  Tekrardan bir daha soralım! 2004 mahalli seçimlerinin canlı şahitlerine bir kez daha soralım! Son dakikaya kadar, 2004 mahalli seçimlerindeki Konya Büyük Şehir Belediye Başkan adayı kimdi ve kim açıklandı! Kulu makasında neler oldu?! Kulu makasında neler yaşandığının canlı şahitleri bir konuşabilseler!  Tekrar tekrar bir kez daha soralım! 2014 mahalli seçimlerinde, Meram Belediye Başkan adayı son dakikaya kadar kimdi,  son dakikada neler oldu ve kim açıklandı! Beyler! Yapmayın Allah aşkına! Siyaset yapıyorsunuz!  Siyasetin bir dünya parametresi, artıları, eksileri ve dengeleri vardır! Siyasette hiçbir zaman iki artı iki, dört etmez; bazen beş ve bazen de üç eder! Ne diyorsunuz?

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, TBMM  AK Parti Grup toplantısında; 31 Mart 2019 mahalli seçim hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Belediye başkanlarımızdan yeniden aday olanlar ile ilk defa aday olan arkadaşlarımıza seçim yarışında başarılar diliyorum. Bu büyük hizmet bayrağını yeni arkadaşlarımıza devredecek arkadaşlara şehirlerimize yaptıkları katkı nedeniyle teşekkür ediyorum. Adayların açıklanma sürecinde parti içindeki yarış, bir demokrasi yarışıdır! Tüm teşkilatımız, açıklanan adaylarımızın etrafında kenetlenmeye davet ediyorum! Daha önce ifade ettiğim gibi, kendisi veya istediği biri aday olmadığı için partimize tavır alan kişi bizim gözümüzde hiçbir zaman AK Partili olmamış ve olamamış demektir! Bunların hepsini günü geldiğinde değerlendirmek için bir kenara koyuyoruz, kimse kusura bakmasın! Meselemiz sen ben kavgası değil, davaya ve ülkeye hizmet olduğu sürece görev herkese düşebilir ve düşüyor!. Önemli olan imtihan dönemlerini başarıyla geçebilmektir, ifadeleri ve vurgularının da yine bir seçim öncesi dönemde  dikkate değer ve manidar olduğunu da düşünüyorum. 

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir