Ramazan, Tefekkür ve Paylaşma Ayıdır!.

Ramazan ve Kuran ayı,  başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da iman ehli için cehennem azabından kurtuluştur! Tüm inanan ve Müminler olarak, Rahmet, Mağfiret ve Cehennem azabından kurtulanlardan olabilmek dileklerimle! Müminler olarak böyle iman eder ve böylece de amel ederiz!  Ramazan ayı Kuran, tefekkür ve paylaşma ayıdır!   Yani hayatımızın her anında Kuran ile yaşamayı ve Kur’ani bir Tefekkür halinde olmamızı da gerektirir! Aksi halde dünya hayatı insan için sadece bir yarıştan ibarettir; Mal biriktirme, yığma ve sayma yarışı!  Ramazan ve Kuran ayında, Sonsuz Kudret sahibi Yüce Allah; tutmuş olduğumuz oruçları,  kılmış olduğumuz teravihleri, Kur’an tilavetlerini, tüm ibadetleri, sadaka ve fitrelerimizi kabul eylesin. Yüce Allah; Ramazan ayının manevi havasından ziyadesi ile istifade ettiği kullarından olmayı cümlemize nasip eylesin. 

Peki, Ramazan nedir? Ramazan, Müslümanlar arasında paylaşmanın, sevginin, huzurun, birlik ve beraberliğin tesisine imkân vermesidir. Dünyada yaşanan kaos, insanların umutlarını tüketmektedir! Şiddet, terör, ülkelerin işgali, insanoğlunun acımasızlığı, sosyal dengenin alt üst olması, maddi değerlerin ön plana çıkması ve hazzın en üstte oturması, insanların geleceğe dair umudunu bitiriyor!  Ramazan sadece bir oruç zamanı değildir! Ramazan sadece aç kalmak da değildir! Ramazan, sadece ibadet mevsimi de değildir. Ramazan, aslında kendimize dönme, kendimizi ve çevremizi fark etme, Yüce Allah’ın lütfü ve inayeti karşısında insanın aciz olduğunun farkında olmaktır!

Peki, Ramazan Tefekkür ayıdır dedik! Nedir tefekkür? Tefekkür kulun, Hayret makamında olması demektir!  Kulun bilmediği yahut aklının kavrayamadığı ilâhî sır ve hikmetler karşısında şaşırıp kalması ve manen istiğrak haline bürünmesidir. İbret nazarıyla baktığımızda; insanın yaratılış safhaları, vücudumuzdaki muhteşem sistemler; çevremizdeki bitkiler, hayvanlar, yeryüzü, gökyüzü, atmosfer, bunlarla temin edilen, son derece hassas çevre dengesi! Güneş, Ay, galaksiler, trilyonlarca yıldızın idrak sınırlarımızı zorlayan mesafeleri, hacim ve sirkülasyonu! Bütün bir kâinat, onları yoktan var eden Yüce Allah’ın sonsuz hikmet, ilim, kudret ve azametini haykıran eserler ve deliller, yani fiilî ayetleri an be an tefekkür halinde olabilmektir!

Ramazan ayının çok önemli bir özelliği, dostlar ve kurumlar arasında ki iftar ve sahur ikramlarıdır. Aynı gün birden fazla iftar ve sahur davetlerinin olması ve dostların birbirlerine nazlandıklarına da şahit olmaktayız. Yılın 365 günü,  Allah rızası için, paylaşım, yardım, hediyeleşmek  ve ikramlarda bulunan tüm kişi ve kurumlarımızı tebrik ederim!  Mübarek Ramazan ayında,  sadece ALLAH RIZASINI kazanmak yarışına katılan kişi ve kurumlarımızın yapmış oldukları tüm ikram ve yardımları da Allah dergâhı izzetinde kabul eylesin!

Ramazan son günleri cehennemden kurtuluş ve Cennet Beratını da alanlardan olabilmek ümidiyle! Bugün Arefe!  Bayramdan önce ki güne verilen mübarek bir isimdir. Bu gün özellikle Bayram günü, eş ve dost ziyaretlerinde yapılacak olan ikramlar için alışverişler yapılır! Bu günün en büyük özelliği, çocuklar ve gençlerimiz için manidar olan ve unutulmaya da yüz tutmakta ki;  gelenek haline gelmiş bulunan, Kabir ziyaretleridir. Ahrete intikal etmiş olan, Anne, baba ve tüm akraba-ü taallukatımız için Dualar edilir! Sonsuz Kudret Sahibi Allah’a, Ramazan ve Kuran ayı hürmetine, günahlarımızın AF ve Mağfiret olanlardan olabilmek için yalvarılır, yakarılır ve nazlanılır! Dünya hayatının geçici olduğu, her yaşayan gibi bizlerin de bu fani hayatı bir gün terk edeceği tefekkürü ile bireysel olarak dersler çıkarılmaya çalışılır. İnsan için Dünya hayatındaki her şey ama her şey sadece bir uyanma, bir akletme,  bir tefekkür ve bir tezekkür vesilesi olduğunu da unutmamak gerekir!.

Bu Ramazan ve her Ramazanı,  son Ramazan ve Kuran ayımız olduğunu idrak edebilmeyi!.  Ramazan ayını her bir manası ile de huzur ve huşu içinde idrak ettiği, rahmetinden ve bereketinden ziyadesi ile müstefit olduğu kullarından eylemesini Yüce Allah’tan dilerim. Daha nice Ramazan ve Kuran aylarına da Sağlıklı bir şekilde erişebilmeyi nasip eylemesini! Ramazan Bayramımız Mübarek olsun!. Hayırlı, Bereketli, Sağlıklı ve sevdiklerimizle birlikte Huzurlu ve Mutlu Bayramlar geçirmeyi, Sonsuz Kudret Sahibi Yüce Allah’tan dilerim.

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir