Başaramayacaklar!..

Ülkemizdeki 31 Mart mahalli seçim sonuçları ve  23 Haziran 2019 tarihinde yenilenen  İstanbul büyük şehir belediye başkanlık seçimleri akabinde, kurulması planlanan siyasi  partiler ve AK Partiden istifa etmek sureti ile yeni parti kurma çalışmalarına hız veren  ve daha önceki yıllarda  AK Parti bünyesinde siyaset yapan eski başbakan, bakan ve siyasetçilere  şahitlik ediyoruz!. Peki, neler oluyor? Siyasetteki bu hareketlenme ve çalışmalar neyin işaretidir?! 15 Temmuz hain darbe ve işgal kakılmasından sonraki süreçte, devletin bekası ve milletin birliği adına,  16 Nisan 2017 Anayasa değişiklik referandum süreci ile başlayan, Cumhurbaşkanlığı  Hükümet sistemi ve bu sistemin de olmaz ise olmazı TBMM’deki siyasi partiler tarafından  kurulmuş ve sağlama alınmış olan  İttifak sürecini baltalamak, parçalamak ve dağıtmak ya da yeni başkaca bir siyasi parti ittifak kurulması yönündeki dışarıdan ve içeriden tazyik ve baskılara mı müşahit oluyoruz!.

15 Temmuz hain darbe ve işgal kalkışmasından sonra, Yeni kapıda şahlanan ve halen  devam eden, Devlet, Millet, Ana muhalefet ve muhalefeti ile birlikte, devletin bekası ve milletin birliği adına yürütülen İttifakların durumu ve devamlılığı  hakkında, ittifak üyesi  siyasi parti liderlerinin açıklamalarına kabaca değinelim!. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan; Cumhur İttifakı ile çok partili siyasi hayatımızda sadece ülke ve millet için bir ittifakın kurulabileceğini göstermiş olduk. Cumhur İttifakını dik tutmaya gayret edeceğiz ve yolumuza devam edeceğiz.  Ülkemizin bekası, milletimizin istikbalini ilgilendiren konularda MHP ile güç birliği yapmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı hükumet sisteminde olduğu gibi Türk demokrasisini güçlendirecek yeni reformlara Cumhur ittifakı olarak imza atacağız. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; Millet ittifakına bağlıyız. Hiçbir zaman millet ittifakından vazgeçme gibi bir düşüncemiz yok. Destek veren ve demokrasiden yana olan herkese teşekkür ediyorum.  MHP Lideri Devlet Bahçeli de;  Bilinmelidir ki Cumhur İttifakı kutlu varlığını güçlü bir şekilde muhafaza ve müdafaa edecektir. Hiç kimse Cumhur İttifakı üzerinde spekülasyona tevessül etmemelidir, diyor!.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan;  Siyasi olarak elbette farklı görüşlere ve duruşlara sahip olabiliriz ama ülkemizin ve milletimizin âli çıkarları söz konusu olduğunda birlikte hareket edebilme erdemini gösterebileceğimize inanıyorum. Ülkemizin, birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde ortaya koyduğumuz fotoğrafı çok önemli görüyorum. Milletimizin de bizlerden istediği görüntünün bu olduğuna eminim.   Ülkenin ve milletin menfaatleri söz konusu olduğunda toplumumuzun farklı kesimlerini aynı ortak paydada buluşturmak için gerçekten samimi gayret gösterdik, vurgularının seksen milyonun tek yürek ve tek yumruk, enerjimizi tüm farklılıklarımızla birlikte bir ve beraber olmaya harcamanın, yine geçmişte yaşamış olduğumuz acı hadiselerdeki bu asil milletin fertleri arasına nifak sokmaya çalışan, üniversite gençliği üzerinden iç savaş ve sokak hareketleri çıkarmak isteyen, küresel ve emperyalist güçler, içimizdeki işbirlikçilere en üst perdeden verilen mesajı,  Devlet Aklı ile birlikte, Türk Milleti ve Türk Devletinin Anadolu’daki varlığı, bekası ve Türk Milletinin de birliği adına,   çok manidar olduğunu da düşünüyorum!  

Yazımızın başına tekrar dönecek olursak, AK Parti bünyesinde daha önceden siyaset yapan, bugün ise parti içinde muhalefet yapmak ya da istifa etmek sureti ile yeni bir siyasi parti kurma çalışmalarının hız kazandığını ifade etmiştik!

Cumhur ve Millet İttifakını bozamayan, dağıtamayan ve parçalayamayan küresel güçler ve içimizdeki işbirlikçiler, siyaseten başkaca sinsi hesap ve planın içindeler! Küresel ve emperyalist güçlerin Türk Devleti üzerinde ve bölgemizdeki hain hesap ve planları hiçbir zaman durmayacak ve bitmeyecektir! Peki, ne zamana kadar?!

15 Temmuz hain darbe ve işgal kalkışmasından sonraki süreçte, Devlet Aklının devreye girmesi, Türk Devlet yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Hükumet yönetim sistemi ile istikrar, süreklilik, yerli, milli ve bağımsız politikalar sergilemeye başlamıştır!

Türk Devletinde ki hain plan ve hedeflerine erişebilmek için siyaseten bir parçalanma ve dağıtma girişimlerinde başarılı olamayan, küresel güçler ve işbirlikçiler;  sınırlarımız boyunca terör örgütlerine lojistik destek vermeye neden devam etmektedir?!  Yine aynı güçler Doğu Akdeniz’de ne aramaktadır?!  Kırk ülkenin iki yüz adet savaş gemisinin Doğu Akdeniz’de ne işi vardır?! Türk Devleti askeri harekatlar ile küresel güçlerin sınırlarımız boyunca ve Akdeniz’deki hain plan ve operasyonlarını bir bir bozmakta ve dağıtmaktadır! Tüm hain ve sinsi plan ve hesapları bozulan ve hayal kırıklığına uğrayan küresel ve emperyalist güçler, içimizdeki işbirlikçileri, başkaca plan ve oyun içindeler! Peki, nedir bu hain ve sinsi plan diye bir soru iletecek olursanız! Üniversitelerin yeni eğitime açılma günlerinde, üniversite gençliği üzerinden, sosyal bir hareketlenme ve sokak hareketlerinin peşindeler! Peki, başarılı olabilirler mi?! Hedeflerine önceki yıllarda olduğu gibi erişebilirler mi?! Hiç Sanıyorum!.  

Türk Devleti eski Devlet değildir! Bugün karşımızda yerli, milli ve bağımsız politikalar sergileyen bir Türk Devleti vardır! Türk Devleti ve devlet yönetim kademesi,  varlığı ve bekasına yönelik tüm tehditlere karşı her an teyakkuz halinde ve her gün on sekiz yaşındadır!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir