Dünya’nın Yeni Denge Merkezi Suriye ve Barış Pınarı Harekatı!.

Dünya sistematiği zaviyesinden yeni bir  düzen ve dizayn döneminin eşiğinde  olduğumuzu sürekli olarak vurgulamaya çalışıyoruz!.  Küresel ve Emperyalist  güçler arasında, yeni dünya  düzeni, dizaynı ve sistematiği yönünde  uzun bir dönemdir anlaşma sağlanamadığı için örtülü  savaşlara, sosyal ve ekonomik  olarak da kaotik bir döneme şahitlik ediyoruz!. Neden?!.  Vekalet orduları üzerinden yürütülen bu savaşta  taraflar birbirlerine kısmen zarar vermiştir!.  Taraflar karşılıklı olarak birbirlerine tabiri caiz ise el ense çekmiştir!.  Fakat sonuca  taalluk eden  hiçbir ilerleme olamamıştır!.  Yani insanlığın barışı, huzuru ve güvenliği adına hiçbir  gelişme sağlanamamıştır!. Peki, Dünya ve insanlık ne zamana kadar böyle kaotik  bir dönem ve istim üzerinde  yaşamaya devam edecektir?!  Kaotik dönemin sonu gelmeyecek midir?!  İkinci dünya savaşı akabinde kurulan  ve savaşların olmadığı soğuk savaş  yılları gibi  bir dönem olacak mıdır?! Barış Pınarı harekâtı,  Devlet Aklı ve Türk Devleti öncülüğü ve liderliğinde, soğuk savaşın iki kutbu lider ülkeleri ile birlikte yeni bir döneme ve sistematiğe şahitlik edecektir, şeklinde düşünüyorum! Tabii ki bazı  küresel güçler ve  devletlerin de tasfiyesine!.

Yeni dünya düzeni, dizaynı ve sistematiği açısından Türk Devleti olmadan bir gelişmenin olamayacağını da yazılarımızda ifade etmeye çalışıyoruz!. Türk Devleti küresel ve emperyalist güçler arasında,  yeni dünya düzeni, dizaynı ve sistematiğinin sıklet ve denge merkezi olduğunu da vurgulamıştık!.  Çünkü Kadim Türk Devlet hafızası ve geleneği, Devlet Aklı, tarih, kültür, medeniyet ve coğrafya aklı ancak Türk Devletine bölge için böyle bir görev ve rol vermektedir! Küresel ve emperyalist güçler arasında, Türk Devleti üzerindeki gel git ve   senaryolara şahit  olduk!.  Neden?  Çünkü sıklet ve denge Türk Devletidir!. Taraflar arasındaki tercih noktasında,  Türk Devletine karşı  tazyik ve başkaca operasyonları da hep birlikte yaşadık!. Çünkü Dünyanın yeni dizayn ve sistematiğinin merkezi Orta Doğu, Afrika  ve Avrasya bölgesidir!. Bu bölgelerin anahtarı, kilidi  ve denge ülkesi de dünya üzerinde Türk Devleti ve Türk Milletinden başkası değildir!. Şimdi sınırlarımızda,  Türk ordusu tarafından  Suriye’deki  terör  örgütlerine yönelik Barış Pınarı harekatına  bir de bu zaviyeden bakmakta fayda olacağını düşünüyorum!.  Çünkü iki binli yılların başlarında başlatılan  yeni dünya düzeni, dizayn ve sistematiği Suriye’de  çökmüş, kör düğüm olmuş ve tıkanmıştır!.

ABD Başkanı Donald Trump’ın en güvendiği isimlerden  Beyaz Saray Politika Danışmanı Stephen Miller; Derin devlet teorisini, Hükumet politikalarını etkilemek ve çıkarlarını korumak için özellikle seçilmemiş hükumet görevlileri, medya, iş adamları, istihbarat birimleri ve suikast timlerinin aynı masada oturması, olduğunu ve buna karşı savunmasız olmadıklarını da,  yakında göstereceklerini ifade ediyor!..  Yani; Yeni dünya   düzeni  ve sistematiğinin önündeki tüm küresel  güçler ve finans çevrelerine güç ve gövde gösterisi yapıyor!.  Aslında Miller, daha önceki yazılarımızda ifade ettiğimiz, dünyanın barışı, güveni  ve huzuru  adına tesis edilen   dünya üçgenini kabaca tarif ediyor!.  Tabii ki ehlince malum olan üçgeni! Bu üçgenin köşeleri de; ABD Başkanı Trump,  Rusya Devlet Başkanı Putin ve Türk Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’dan başkası değildir!

Türk Devleti, Suriye ve Irak  sınırlarındaki terör örgütlerine yönelik olarak başlatmış olduğu  Barış Pınarı harekatı akabinde belirli merkezlerden gelen kara propaganda ve hezeyan dolu açıklamalara müşahit olduk!.  Peki, neden?! Hani bu adamlar Türk Devletinin müttefiki idi?! Hani biz NATO’nun ikinci büyük ordusuna sahip çok önemli bir müttefiki idik!. Hani, bu teşkilatlara üye bir devlet saldırı altında olduğu zaman hep birlikte savunma yapılacaktı?!  Demek ki mevzu başka! Dert başka! İnsanlık başkaca bir şey! Ulusal çıkarlar  ise bambaşka bir şey!. İnsanlık ve müttefiklik ruhuna aykırı hezeyan  dolu açıklamalar  neden yapılıyormuş?! Çünkü, varlık ve yokluk, ulusal çıkarlar her şeyin üzerindedir!.

Pek, bu kadar kara propaganda yapan müttefiklerimize rağmen bazıları ise haklı olduğumuzu,  BM’nin 51. Maddesi çerçevesindeki meşru haklarımızı kullandığımızı ve hakkımızı da teslim eden karşı yönde açıklamalar yapıyor? Neden?!  Çünkü Türk Devletinin başlatmış olduğu Barış Pınarı harekatı dünyanın yeni düzeni,  dizayn ve sistematiğinin işaret fişeğidir! Yeni dünya düzeni Suriye’de kör düğüm olmuş ve kilitlenmiştir!. Peki, bu kilidi Türk Devletinden başka kim veya kimler  açabilir?! Tabii ki hiç kimse ve hiçbir devlet! Dünyanın yeni düzen ve sistematiği yüz yıl önce olduğu gibi bu bölgede kurulacaktır! Hem de Türk Devleti öncülüğünde!. Sadece ve sadece başrol ve yardımcı oyuncular değişmektedir! Birileri ise sadece yer kapmak ve masanın kenarında rol çalmaya çalışıyor! Yani yok saymayın ve süpürmeyin, diyorlar! Peki, nedir bu açıklamalar! Avrupa’da bir ülkenin dış işleri bakanı; Gerçekçi olalım, insanları kandırmayalım, Avrupa’nın gücü ve ordusu mu var ki!  Avrupalı bir başka dış işleri bakanı; Türkleri durdurmaya gücümüz yetmez, diyor!

ABD Başkanı Donald Trump; Türk Devletinin başlatmış olduğu Barış Pınarı harekatı değerlendirmesinde; Sonu olmayan savaşlar sona ermeli! İnsanlar gerçekten NATO üyesi olan Türkiye ile savaşa girmemiz gerektiğini mi düşünüyorlar? Sonsuz savaşlar bitecek, diyor!.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip  Erdoğan; Suriye meselesi;  Kuzey Afrika ve Orta Doğu’nun yeniden dizayn edilmesinin ürünüdür, diyor!.

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir