Türk Milleti Tek Yürektir!..

Küresel ve emperyalist güçlerin, Orta Doğu, Afrika ve Avrasya bölgesindeki sinsi hesap ve kirli planları hiçbir zaman bitmeyecektir!  Yüz yıl önce aynı plan çerçevesinde Osmanlı İmparatorluğunu parça parça ettikleri gibi!. Peki, ne zamana kadar diye bir soru hemen aklımıza gelebilir?! Tabii ki bölgedeki çıkarları bitinceye kadar! Mezkur bölge dünyanın en zengin petrol ve gaz deryası olduğuna göre! Ve aynı zamanda bu topraklar enerjinin Avrupa’ya  aktarım ve enerji koridorunun da merkezi konumundadır!. Tüm bu olaylar ve gelişmelerin merkezinde ise Türk Devleti bulunmaktadır! Peki, böyle bir durum ve konumdaki Türk Devleti kendi haline bırakılabilir mi?! Tabii ki hayır!. Ya da bırakmayı düşünürler mi! Adamlar ne diyordu! Türkiye, Türklere bırakılamayacak kadar çok önemli bir ülkedir! Eski Türkiye’de olduğu gibi, emir ve komuta dinleyen, sözlerinden çıkmayan, yeli, milli ve bağımsız politika üretmeyen bir yönetimi iktidara getirmek için küresel ve emperyalist güçler içerideki işbirlikçileri mahareti ile her yolu denemektedir!. Peki, başarılı olabilirler mi?! Hiç sanmıyorum!. Dün olduğu gibi bugün de seksen milyon, Anadolu’daki varlık ve beka,  aşık olduğu istiklal uğruna  tek yürektir!.

Küresel ve emperyalist güçlerin,  kirli ve sinsi  hesaplarının olduğu, çıkarlarına aykırı davranışlar sergileyen  ya da söz dinlemeyen ülkelerde neler olduğuna kabaca bir bakalım!. Doğunun incisi  Hong Kong  protestolar ile kaynamaktadır!. Libya ve Lübnan ise resmen  uçurumun kenarındadır!.  Şili, Ekvator, Cezayir, İspanya ve Meksika huzursuz ve bıçak sırtındadır!.  Fransa’da Sarı Yelekliler sokak olaylarında ölen ve yaralanan insan sayısı ve hasarın boyutları ise  belli değildir!.  Dünyanın en zengin petrol rezervlerine sahip Venezuela’da ABD’nin desteklediği muhalifler Maduro’nun kazandığı seçimi geçerli saymıyor ve yenilenmesini istiyor!. Ve ülke yanıyor!.  Yemen, Somali, Sudan ve  Afganistan ağır  iç sorunlarla boğuşmaktadır!.. Bolivya’da ise seçimle  iş başına gelen hükumet uzaktan kumanda darbesi  ile indirilmiş  ve  Devlet Başkanı ülkesinden ayrılmak zorunda kalmıştır.! Dış destekli demokrasi havarileri darbenin ucundan tutmuş, darbecileri teşvik ve provoke etmiştir!.

Dünya ve özellikle de bölgemizde içimizi karartan,  bölge halklarının  barış ve huzurunu bozan  kaotik gelişmeler cereyan ederken, ABD Temsilciler Meclisinde, Türkiye aleyhinde alınan kararları  ve özellikle de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsı ve ailesi  hakkındaki kararları nasıl okumalıyız?!   Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyaretlerindeki görüşmeler  akabinde ise ABD Temsilciler Meclisi Ermeni tasarısını geri çekmek zorunda kalmıştır!. Peki, ABD Temsilciler Meclisi bu kararları neden ve hangi olaydan sonra almıştır?! Tabii ki sınırlarımızda kurulmaya çalışılan kukla ve koridor devletçiklere karşı Türk Devleti tarafından  başlatılan ve başarı ile sonuçlanan askeri harekatlar ve son Barış Pınarları harekatı akabinde!. Tüm bunlar öylesine ve sıradan gelişmeler midir?! Elbette ki hayır!.  ABD ve küresel güçler neyin peşindedir?! ABD ve küresel güçler, bugün Türkiye’de Bolivya benzeri bir hareketlenme ile  kirli bir plan ve sinsi hesap peşinde midir?! Bu kirli plan ve sinsi hesaba hizmet eden veya edecek olan içerideki siyasi ve iş dünyasından işbirlikçileri de  var mıdır?! Neden olmasın?! Yani; Türkiye’de yeni bir 15 Temmuz hain işgal  kalkışması ya da sosyal bir hareketlenme mi beklenilmektedir?! Şimdi bunları  nereden çıkarıyorsun, diye bazı aklı evveller bir soru yöneltebilir?! Çünkü Küresel ve emperyalist güçlerin, yenidünya sistematiği ve yenidünya dizaynı çerçevesinde bölgemizdeki çıkarları zarara uğramakta, tüm sinsi hesap ve kirli planları da berhava olmaktadır! Türk Devleti bugün, yenidünya dizayn ve sistematiğinde bölgede küresel ve emperyalist güçlere büyük bir engel teşkil etmekte ve korkulu rüyaları olmaktadır! 15 Temmuz hain işgal kalkışma gecesinden bil-itibar Türk Devlet Aklı devrededir! Bazıları Devlet Aklı var mıdır, diye serzenişte ya da sitemde bulunmaya devam etsin!. Devlet Aklı,  Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 2023 – 2053 ve 2071 hedef, vizyon  ve ülküsü çerçevesinde, Türk Devleti ebed müddet devam ilkesi ile devlet yönetimine el koymuştur!.

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli; Türkiye’den bir Suriye veya Irak çıkaramayanlar, şayet Bolivyayı Türkiye’ye taşımayı denerlerse bunun bedelini çok ağır ödeyeceklerini bir an olsun akıllarından çıkarmamaları, hayatları ve hayırları adına elbette çok yararlı olacaktır! Bölgesel ve küresel gelişmelerin sarpa sarıp ülkemizin etrafındaki sinsi kuşatma serpilip sertleşmişken Sayın Cumhurbaşkanımızın ABD Başkanı Trump ile yapacağı tarihi görüşme daha anlamlı, daha önemli bir hale gelmiştir!. Dileğimiz iki ülke arasındaki kronik sorunların köklü çözümlere kavuşturulmasıdır!. Şu hususu bütün dünya bilmelidir ki, Türk milleti tamamı ile Sayın Cumhurbaşkanımızın yanındadır!.. Milliyetçi Hareket Partisi cesaret ve inanmışlık ile Türkiye’nin tarihi hak ve çıkarlarının arkasındadır ve Sayın Erdoğan’ın destekçisidir!. ABD’deki zirve görüşmesinden çıkacak sonuç ne olursa olsun Türkiye tek yürektir!. Bilinmelidir ki, Sayın Cumhurbaşkanımız yalnız değildir!. Türkiye çaresiz ve mahkum ülke değildir, ifade ve vurgularının, Türk Devletinde yeni bir 15 Temmuz benzeri kalkışma ya da işgal girişimde bulunmayı,  bombalı eylemler ya da patlamalar ve sokakları da hareketlendirmeyi  hesap eden tüm küresel güçler ve içerideki tüm işbirlikçilerine son bir uyarı ve ikazı olduğunu düşünüyorum!.

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir