Bu Operasyonlar, Kimin İşine Yaramaktadır?!.

Türkiye’de 2013 yılında başlayan  Gezi olayları sokak hareketleri süreci, 17 – 25 Aralık operasyonları, MİT TIR’ları ve son olarak da,  15 Temmuz hain işgal kalkışması ile birlikte ki tüm gelişmeleri nasıl okumalıyız?! Bu olaylar ve gelişmeler öylesine ve sıradan  işler midir?! Yoksa bu operasyon ve işlerin arkasında çok büyük bir küresel  akıl ve sinsi plan var mıdır?!  Normal bir vatandaş olarak baktığınızda elbette ki sıradan ve olağan görülebilir! Fakat karşınızda ve karıştırılmak istenilen ya da yanlarına çekmeyi veya kontrol edilebilir bir konuma getirmeyi hesap ettikleri devlet, Türk Devleti ise tüm bu operasyonlar öylesine ve sıradan olamaz! Ve olmamalıdır! Dünya insanlık tarihinden Türkleri çıkardığınız vakit geriye hiçbir şey kalmayacağına göre!.  Dünya üzerindeki bir uçtan bir uca sadece bir selam ile dolaşabilen, tüm kapıların  ve özellikle de gönül kapılarını açabilen  bir başka millet var  mıdır?! Tabii ki yoktur!.  

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) eski mensubu Mahir Kaynak;  Vefat etmezden bir yıl önceki bir konuşmasında; Son yıllarda Türkiye’de yaşanan bazı olaylar, küresel sermaye ile ulus devletler arasında çıkan çatışmanın bir yansımasıdır! Küresel sermaye İngiltere’ye yerleştiği için Dünya üzerinde ABD, Rusya ve Türkiye gibi ulus devletler ile küresel sermaye arasında bir savaş yaşanıyor! Türkiye’de ki gelişmeler de bu savaştan bağımsız olarak ele alınamaz! Küresel sermaye, ABD Başkanı Obama ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile birlikte hareket eden Recep Tayyip Erdoğan’ı tasfiye etmek istiyor!  Yani Obama, Putin ve Recep Tayyip Erdoğan üçlüsü birlikte hareket ediyorlar,  diyordu!. Daha önceki yazılarımda sürekli olarak vurguladığım, Türk Üçgeninin dış yansımasıdır!  Elbette ki bunun bir de içeride ki üçgeni kesinlikle vardır!  Dün ABD başkanı Obama ve Putin ile hareket eden  Türk devleti ve Cumhurbaşkanı Sayın  Recep Tayyip Erdoğan, Trump ABD Başkanı olması ile aynı plan ve  sürecin daha da hızlandığını düşünüyorum!.  

Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Ahmet Kaşıkçı, 2 Ekim 2018 tarihinde ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğu’na girdi ve bir daha haber alınamadı! Riyad yönetimi günler sonra Kaşıkçının “korsan bir operasyon” sonucu öldürüldüğünü açıklamıştı!.  2000 yılında İngiliz Ordusundaki görevinden emekli olduktan sonra on iki yıl süreyle İngiliz İstihbarat örgütü MI6 adına, Orta Doğu ve dünyanın değişik ülkelerinde faaliyet yürüten Le Mesurier, 2012 yılında,  dünyada ve özellikle de Suriye’deki savaş mağdurları ve sivillere ilk yardım yapma ve eğitim verme adı altında Suriye’de “ Beyaz Baretliler ” adlı bir örgüt kurmuştur! . Başta İngiltere ve ABD olmak üzere çok sayıda ülkeden destek alan örgüt, iş birliği içerisinde olduğu birçok ülkeye de istihbarat sattığı!  James Edward Gustaf Le Mesurier geçtiğimiz günlerde Kaşıkçı olayında olduğu gibi yine İstanbul’da ölmesi veya öldürülmesi!  Hong Kong operasyonu, Fransa ve İran’daki ayaklanmalar, hatta Bolivya’da yaşanan gerilim ve darbe de aynı küresel akıl ve hesabın  ürünü olabilir mi?!. Neden olmasın?! Dünya üzerinde, yeni kurulum aşamasındaki dünya sistematiği adına kavga tüm hızıyla devam etmektedir!  Sürpriz ve sarsıcı gelişmelerin yaşanması elbette ki kuvvetle muhtemeldir! İstanbul dediğinizi de duyar gibiyim! Kavganın ve dünya meydan muharebesinin ana karargah merkezidir!  

Dünya üzerinde bir eksen olduğu ve bu eksenin de belirli güçler ve tarafları mutlaka bulunmaktadır! İkinci Dünya savaşı akabinde, Yalta adasında, içeride Soğuk Savaş paradigması ile anlaşan güçler, dışarıya çıktıklarında ise kendilerini anlaşmalı olarak birbirlerinin tez ve antitezi olarak tanımladılar! Sentezi  bulmayı da çok değerli okuyucuya bırakıyorum!. Bugün yine aynı güçler, dünya sistematiği ve yenidünya düzeni çerçevesinde Türk devleti ile birlikte yeni eksen, denge ve paradigmayı kurmayı planlamaktadır! Amerika ve Rusya gibi ülkelerin bir araya gelerek oluşturduğu bir eksen! Türkiye’de bu eksenin merkez ve sıklet noktasıdır! Bugün itibari ile, Türk Devleti olmadan hiçbir eksenin anlamı ve varlığı  yoktur!. Türk Devletinin birlikte olduğu veya beraber yürüdüğü taraf, yenidünya sistemi veya paradigmasının önümüzdeki yüz yılın bekçisi veya hakimi olarak devam edecektir! Aksi halde tasfiye süreci diğer taraflar için çok hızlı olduğu görülmektedir! Peki bu eksen kime veya kimlere kaşı diye bir soru hemen aklımıza gelebilir?! Küresel finans Güçleri,  Çin ve Avrupa’ya karşı!.

Rahmetli Mahir Kaynak yakın tarihimizin önemli fakat  gizemli kişilerinden biridir!. Harp Okulu çıkışlı, subay,   Milli  İstihbarat  Teşkilatı (MİT) eski mensubu, Prof. Dr. unvanına sahip iktisatçı ve yazar!  Mahir Kaynak; Kamuoyunda ses getiren sansasyonel olaylara ilişkin  çok ilginç bir teklifi vardır!.  Mahir Kaynak;  Bir olayı çözmek için o olayın sonuçlarının kime veya kimlerin işine yaradığına bakılması gerektiğini söyler!  Bilinmedik olaylara dair düşüncelerinin isabetliliği bir yana sözlerinde en çok akılda kalan, olayın sonuçları kime yarıyor,  bu olaydan kim kazançlı çıkıyor, siz ona bakın ”   diyordu!.  Şimdi soralım! Cemal Kaşıkçı ve Le Mesuier neden İstanbul’da öldü veya öldürülmüştür! Kim kimlere veya hangi küresel güç, hangi emperyalist devletlere  hem de Türk Devleti ve İstanbul üzerinden ne gibi mesaj vermeyi planlamaktadır?! Ya da Türk Devletine ne demek istiyorlar?! Türkiye Cumhuriyeti  Devleti, Türk Devleti ebed müddet devam ilkesi ve 2023 – 02053 ve 2071 vizyon hedeflerine doğru salimen ve emin adımlarla, Coğrafya, Tarih, Kültür, Medeniyet ve  Türk Devlet Aklı ile ilerlemektedir!.

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir