Ekonomi ve Ulusal Güvenlik!.

Siyaset ve ekonominin gündemi, çok yoğun! Takip etmekte zorlandığımız anlar olmaktadır!

Peki, Siyaset kurumu nereye evirilmektedir? Ya da, dün olduğu gibi ekonomik kriz maharetiyle, siyasi olarak yeni bir MİLAT ve dönemin eşiğinde miyiz?

Siyaset kurumuna güven kalmadığından kaynaklı, siyasi ve ekonomik istikrar yok hükmündedir!

  • Peki, Ekonominin ateşi böyle devam edecek midir? Yoksa düşmesi ya da düşürülmesi bir başka bahara mı bırakılmaktadır?
  • Sosyal, siyasi ve ekonomideki yangını, AK Saçlı İhtiyar dostum ile konuşmaya ve yorumlamaya, çalıştık!

AK Saçlı İhtiyar dostum; 2000’li yıllarda yaşanılan siyaset ve iktidar değişimin temeli, sermaye ve medyanın dizayn edilmesi, sermaye ve medyanın el değiştirmesi, sivil toplum örgütleri vasıtası ile başlatıldığını, vurguladı!

Peki, bugün yaşadığımız ekonomik KRİZ bahane edilerek, SERMAYE el mi değiştirmektedir?

Her siyasi iktidar kendi sermayesini oluşturacağına göre! Ya da her siyasi iktidar kendi sermayesi ile birlikte geleceğine göre!

AK Saçlı İhtiyar dostum; 2000’li yılların başında, Siyasal İslam temsilcisi partideki çatırdama ve partiden ayrılmalar suretiyle yeni bir partinin kurulduğu günleri, bir film şeridi gibi gözlerimin önüne serdi!

AK Saçlı İhtiyar dostum; daha sonra günümüze kadar geldi! Peki, 2000’li yılların başında ülkemizde yaşanılan sosyal, siyasi ve ekonomik kriz aynen devam ediyor mu, diye sordu?

Cevap veremedim! Ne devam ediyor ne de etmiyor, diyemedim!

AK Saçlı İhtiyar dostum; Ülke, bölgemiz, vatandaşlar ve tüm mazlum milletler adına, hayırlara vesile olacak, ne ve neler olmalı, sorularını ekledi ve gözlerden kaybolup gitti!

Bugün, ülkemizde yaşamakta olduğumuz sosyal ve ekonomik konjonktür, 2002 yılında yaşanılan ve Kasım genel seçimleri öncesinden bir farkı var mıdır? Hatta daha fazla can yakıcı olduğunu vurgulamak gerekir!

  • Siyasi ve ekonomik istikrar; ekonomi güvenliğini de beraberinde getirecektir! Tabii ki ulusal güvenliği de!
  • Ya da siyasete olan güven ve siyasette ki istikrar, aynısı ile ekonomiye de yansıyacaktır!
  • Ekonomi güvenliği aynı zamanda ulusal güvenlik demektir!

Küresel iki ekol, hem dünya üzerinde, hem bölgemizde ve hem de ülkemizde meydan savaşı vermektedir! Doğal olarak, bizim gibi ülkelerde ekonomiye yansıması daha ağır olacaktır!

  • İthalata ya da borç ekonomisine dayanan bir ekonomide KRİZ veya KAOS çıkarmak çok kolay olacaktır!

Peki, Dünyada savaş olan ülkelerde, özellikle de gıda maddelerinde fahiş fiyatlar, ekonomik kriz ya da kaos var mıdır?

Siyasi İstikrar; Ehliyet – liyakat ve adaletin devletin her kademesinde içselleştiği, döviz kurları ve mutfaktaki ateşin söndüğü, bir dönemi de beraberinde getirecektir!

Ülke ekonomisibdeki; DÖVİZ – FAİZ ve FİYAT artışları SARMALINA acilen DUR denmeli! Aksi halde bu sarmal çok canları yakacaktır!

  • Ya da Siyasette, Güvene dayalı siyasi bir değişim ile yeni bir MİLAT ve DÖNEM başlayacaktır!

2053 ve 2071 hedeflerindeki Büyük ve Güçlü Türkiye yolculuğuna; ehliyet ve liyakat, adalet ve hakkaniyet üzerine bina edilmesi, bürokrasideki restorasyon süreci akabinde, toplumsal barışın temin edilmesi suretiyle başlayacaktır!

Aksi halde, siyasi ve ekonomik istikrar olmadan, sosyal barış ve huzur tesis edilemez! Ekonomik istikrar ve ekonomik güvenlik olmadan, tabii ki ulusal güvenlik de sıkıntıya uğrayacaktır!

  • Türk Devlet Aklı; Kaos ve kaotik bir durumdan, özellikle de KAMU KAYNAKLARINDAN birilerinin beslenmesine, devlet ve milletin sıkıntıya düşmesine, izin vermeyecektir!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir