Darbe Başarılı Olsaydı…

15 Temmuz Uzun ve Karanlık geceyi,  Bu Asil Devletin ve Milletin kendi öz kaynakları ile satın aldığı silahı, tankı,  uçağı ve askeri ile kendi içinden çıkmış olduğu milletine doğrultan, kendi içimizden olarak bildiğimiz,  taşeronlarla karşı karşıya kaldık.  Allah bu asil milleti böyle bir durum ile bir daha imtihan etmesin. Allah bu asil milletin bütün fertlerine ‘Uyanık olmayı, Basiret sahibi’ olmayı nasip eylesin. Ülkesine,  Devletine ve Milletine karşı ‘Hainlik ve İhanet ‘ noktasında bulundurmasın… Hainlik ve İhanet zihniyetinde ve fiiliyatında bulunanlara karşı da Uyanık olmamızı da nasip eylesin.  Eskilerin ifadesi ile Sonsuz Kudret Sahibi Yüce Allah bizleri ‘ Ne Hainlik içinde olmayı, Ne Hainlerin yanında olmayı, Ne Hainleri zihnen ve fikren Destekleyen olmayı, Ne de Hainleri Lojistik olarak destek noktasında bulunmaktan’ bizleri muhafaza eylesin. Bizleri bu vb. zihniyet ve fiiliyatta bulunanlara karşı her türlü durumda ‘ Karşılarında ‘ bulunma ‘ Akıl, Gönül ve Zihin ‘ uyanıklığında bulunmamızı nasip eylesin.  15 Temmuz hain darbe girişiminin,  bu ülke ve bölge üzerinde hesabı olan bütün emperyalist güçlerin, zihnen ve fikren dışarıdan destekleyen, içerideki taşeronlar vasıtası ile yapılan bu kalkışma başarılı olsaydı, formatında bir ‘simülasyon’ yapalım. Ülke, bölge, millet ve birey olarak neden daha fazla uyanık olmamız gerektiğini anlamaya ve anlamlandırmaya çalışalım.

15 Temmuz gecesi; TSK sabaha karşı 03.00 gibi yönetime el koymuştur… Gözaltılar devam etmektedir… Sabah 06.00’dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir…  Asker tarafından ele geçirilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyelerinin nerede olduğu bilinmemektedir. . Tayyip Erdoğan’ın da öldürüldüğü tahmin edilmektedir.

16 Temmuz sabahı; Ülkede TRT haricinde hiçbir televizyon, radyo, internet ve iletişim kanalları kapanmıştır. Sokağa çıkan halk askerlerle çatışmaktadır.. Başkentte yüzlerce tank sokaklarda… Kan dökülmeye devam etmektedir. Müttefikimiz olan Amerika, Türkiye’de yeni askeri yönetimi tanıdığını ve istikrarlı bir Türkiye tavsiyelerinde bulunmuştur..  Ordumuzda bir kısım subaylar darbeye karşı oldukları açıkladılar.  TSK içinde çatışmalar devam etmektedir.

17 Temmuz sabahı; Askerler çatışmaya devam etmektedir. Başkent darbeye direnen bazı şehirlerimiz darbeci askerler tarafından ağır bombardıman altındadır. Ülke genelinde ölü sayısı artmaktadır. İŞİD Türkiye’ye bazı askeri unsurlarını sevk edeceğini açıklamıştır.  PKK Doğu illerimizde kendisinin güvenliği sağlayacağınız ilan etti.

18 Temmuz sabahı; Bombardıman ülke genelinde hız kesmeden devam etmektedir. Ülke genelinde ölü sayısı bilinmemektedir. Ölü sayısı ‘Yüz binler’ olarak tahmin ediliyor. Askeri yönetim direnenlerin üzerine bomba yağdırmaya devam etmektedir.

19 Temmuz sabahı; BM, İstanbul ve Boğazların güvenliğini sağlayacağını duyurdu. Askeri operasyon kapıda… Rusya, Karadeniz Ülkeleri dışında hiç kimsenin İstanbul’da güvenlikten sorumlu olmadığını ifade etti.

20 Temmuz sabahı; Amerika, rejimden yana tavır koyacağını, içeriye sızan İŞİD unsurlarını temizlemek için bombardımana katılacağını söyledi..  PKK güçlerinin silahlandırılması ile Doğu İllerimizde İŞİD’çi avı başlamıştır.

21 Temmuz sabahı; Ermenistan Ağrı ili sınırımıza asker yığmaya başladı. Kıbrıs Rum yönetimi, Kıbrıs Rum toprağıdır ve gereken yapılacaktır dedi..  BM askerleri İstanbul’da… Bir kısım tarihi eserlerin korunması amacı ile’ Saraylarımız’ boşaltılıyor. Yeni adreslerinin ‘British Museum’ olduğu açıklandı.

22 Temmuz sabahı; Ermenistan, Ermeniler eski topraklarına kavuşacak, vatandaşlarımızın sakin olmalarını ifade etti. Ülke genelinde bombardıman devam etmektedir. Askeri rejime, Fransa, Almanya vb. ülkelerden yardım gelmeye devam ediyor.. Putin, Türkiye’de istikrar bir an önce sağlanmalıdır dedi…

23 Temmuz sabahı; İran Şİİ milisleri Türkiye topraklarında… Dünyanın her bir tarafından askeri ‘ Cihadistler’ Türkiye topraklarına gelmeye başladı.

24 Temmuz sabahı; Ülke genelinde ‘ İÇ SAVAŞ ‘ devam etmektedir. Artık daha fazla devam edemeyeceğim… İçim karardı… Ekonomik durumu ise hiç anlatmaya gerek yok… Dolar patlamış, faizler fırlamış… Her dönem olduğu gibi devletin sırtında ki tefeciler meydana inmiş… Yukarıda izah etmeye çalıştıklarımın, bölgemizde hiç bir ülkede yaşanmamıştır, yaşanma ihtimali de bulunmamaktadır. Bunların hiçbirisi olmamıştır. İzah etmeye çalıştığımız bu sahneler ve görüntüler bir Amerikan film sahnesinden alıntıdır, demeyi çok isterdim. Bölgemizde hangi ülke bu durumda değildir;  Irak, Libya, Afganistan, Suriye, Mısır ve daha niceleri…  Hedeflerine engel olarak gördükleri hangi ülke ve lider bu durumda değildir. Emperyalist ülkelerin tek bir hedefi vardır; 100 yıllardır devam eden Sömürülerinin inkıtaa uğramadan artarak devam etmesidir.  Sömürülerine engel olarak gördükleri bütün ülkeleri ve liderleri ortadan kaldırmak için her türlü girişimde bulunmaktan çekinmezler…  Lütfen biraz daha fazla uyanık olalım… Ülkemize sahip çıkalım..  Bu asil milletin dünya üzerinde gidebileceği bir başka ‘ kara parçası ve vatan ‘ toprağı bulunmamaktadır. Bütün bu olanlar bir kişi ve parti meselesi değildir.  Sadece ve sadece ve bu ülkenin parçalanması ve senin de ‘ İÇ SAVAŞA ‘  doğru sürüklenmendir. Gerisi onlar için hikâyeden ibarettir. Oyunu bozacak olan sensin… Aynı  Çanakkale’de olduğu gibi…  Aynı 1453’de olduğu gibi… Aynı 1071’de olduğu gibi…

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir