AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köy işleri Komisyonu Başkanı, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 65. Seçimli Olağan Genel Kurulu için üye çiftçilerimizin olduğu tüm ilçe ve mahallere yapmış olduğu ziyaretler ve kampanyayı hız kesmeden devam ediyor. Gittiği her yerde 7’den 70’e kadar tüm çiftçilerimiz tarafından büyük bir ilgi ve sevgi gösterilerine de maruz kalan Başkan Konuk, çok yoğun ve duygulu anların yaşanmasına da vesile oldu. Başkan Konuk, gittiği her yerde, Konya Şeker’in genel durumu, üretimin bu ülke ve şehir için ne kadar önemli olduğunu ve adaylık sürecinde yaşanan tüm gelişmeler hakkında çok detaylı bilgiler verdi. Başkan Konuk gittiği yerlerde çiftçilerimizle yapmış oldukları konuşmalar, vurguları ve ifadelerine da kabaca bir baktığımızda..
Başkan Recep Konuk, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 65. Seçimli Olağan Genel Kurul ziyaretleri için gittiği yerlerde, çiftçilerimizle yapmış olduğu sohbet toplantılarında; ‘Eskiden bu ülkenin gençleri slogan atardı, şimdi iş yapıyorlar, fabrikalarda çalışıyor; Türkiye gelişiyor, çiftçilerimiz üretiyor ve Anadolu gelişiyor. Bu topraklardan çıkan bir marka olan Torku ürünleri bugün her yerde; Amerika’ya gidin Torku ürünlerini görebilirsiniz, Japonya özel gıda ürünlerini bize ürettiriyor, Amsterdam’da, Londra’da, Berlin’de bugün Torku ürünlerini bulabilirsiniz, Moskova’da Torku ürünleri satılıyor. Bu büyük bir başarıdır; Bu Konya Şeker’in nereden nereye geldiğinin en büyük göstergesidir. Konya Ovasının büyük bir bölümünün halen su sorunu devam ediyor. Mavi Tünel ile Konya Ovası’na akan suyun Türkiye tarımı için, Türkiye’nin üretimi için önemlidir, su demek üretimin artması demektir. Çiftçinin merakla beklediği ayçiçeği konusunda ise, bize rakamı açıkla, yoğun alım yap, diyorlar. Bunlar kolay şeyler mi, rakamı açıklarız ve yoğun alımı yaparız. Konya Şeker sadece üretim yapmıyor; Konya Şeker Çiftçinin çıkarlarını da gözetiyor, regülasyon görevi ile çiftçinin ezilmesini önlüyor, bunlar çok önemlidir. Konya’da bugün 400 bin ton ayçiçeği üretimi yapılmaktadır. Peki, Konya Şeker ne kadar ayçiçeği alıyor? 100 bin ton. Çiftçiden 100 bin ton ayçiçeğini aldık ve bizim silolarımız doldu. Daha Konya üreticisinin elinde 300 bin ton ayçiçeği ne olacak’’ ifadelerinde ki üretimin bu ülke için ne kadar önemli olduğunu, üretmeden, üretim olmadan, dünya ve bölgemizde de güçlü ve saygın bir ülke olamayacağımıza yapmış oldukları hedeflerin çok dikkate değer olduğunu da düşünüyorum.
AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köy işleri Komisyonu Başkanı, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk; ‘’Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 65. Seçimli Olağan Genel sürecinin birlik ve beraberlik ile güzel bir şekilde neticeleneceğini.. Çiftçilerimizin mutlaka genel kurula gelmeleri gerektiğini ve kurumunuza sahip çıkın; Bu Kurumun sahipsiz olmadığını da dosta düşmana gösterin. Sahipsiz evin anahtarı olmazmış ama Konya Şeker’in sahibi var, Konya Şeker’in sahibi çiftçilerdir, üreticilerdir. Konya Şeker Türkiye’nin en büyük 5 gıda şirketinden birisidir, 45 fabrika yapmışız. Peki, bu fabrikaları yaparken kimseden bir kuruş almış mıyız? Elbette ki hayır! Konya Şeker kendi imkanları ile fabrika yapmış, yatırım yapmış, ülkemiz de tarımın, gıdasının güvencesi, hayvancılığın da güvencesi olmuş. Aday olmak istemediğini, koltuklara yapışıp kalmanın doğru olmadığını, fakat gelişmelere baktığımızda, gördük ki buna üretici hazır değil, Konya hazır değil! Ülkemizi yönetme sorumluluğu taşıyanlar da bu risklerden endişeli, tekrar aday olmaya karar verdik; Bu kararı da birlikte verdik. Akıl ah çekmek için değil düşünüp tedbir almak için vardır! Ben düşünmekle kalmadım; Konuştum, Danıştım ve Dinledim! Özellikle üretici kardeşlerim başta olmak üzere bu kurumla ilgili samimi bir duruş sergileyen herkesin haklı kaygılarını, endişelerini, isteklerini, ikazlarını bir kefeye, kendi kararımı ve bu karardaki samimi niyeti, yaşarken bu kurumun bensiz de yürüdüğünü görme arzumu bir kefeye koydum. Konya Şeker’in kuruluşundan bugüne kadar bütün tarihine şahitlik etmiş yorgun gözlerden damlayan gözyaşları da o kefede birikti ve terazinin diğer tarafı yani bana müsaade dememe rağmen, müsaade yok diyenlerin tarafı ağır bastı. Konya Şeker’i birileri halen 1990’ların Konya Şeker’i sanıyor; Konya Şeker’in bugün geldiği nokta ve onun kaptan koltuğu pek çok makam koltuğundan daha kıymetlidir. Konya Şeker konsolide cirosu 8 Milyar TL’nin üstünde, 3,8 milyar yatırımları ve 10.000’in üzerinde çalışanı olan devasa bir kurum ve 50.000 çiftçiden tarımsal ürün alıyor’’ şeklinde ki vurgularının, bu kurumun Konya çiftçisi ve ülkemiz üretici çiftçileri açısından ne kadar önem arz ettiğini, böyle bir devasa büyüklükte ki kurumları yönetme kabiliyetinde ki bireylerin bazı sorumluluklarının da olması gerektiğine de yapmış oldukları vurguların çok manidar olduğu kanaatindeyim.
16 Eylül tarihinde gerçekleşecek olan, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi, seçimli 65. Olağan genel kurulunun öncelikle her hangi bir sıkıntı ve soruna sebep olmadan gerçekleşmesini, bu ülkenin kahrını çeken tüm çiftçilerimize, şehrimize ve ülkemize de hayırlara vesile olmasını dilerim. Başkan Konuk ve ekibine de şimdiden sonuçların Hayırlı olmasını; Daha nice yatırımlara ve başarılara da imza atabilmeleri temennisi ve dileklerimle…