Bölgemize Yönelik, Yeni Bir  ‘11 Eylül’ Girişimi!

Dünya yeniden dizayn ediliyor! Dünya ve özellikle de bölgemiz, Orta Doğu, Afrika ve Asya,  küresel güçler ve egemen aileler maharetiyle yeniden bir şekillenme ve paylaşıma tabi tutulmaktadır!  Paylaşım olmadan kesinlikle olmaz! Yeniden bir haritalama olmadan kesinlikle olmaz!   Küresel güçler ve egemen aileler için paylaşım olmadan ayakta kalmaları, emperyalist ve hegemonyal varlıklarını sürdürmeleri de mümkün değildir!  Her yüz yılda bir paylaşım oranları tekrardan masaya yatırılır ve paylar da egemen güçlerin güncel konumlarına göre yeniden taksimat yapılır! Nasıl, güzel değil mi? Dünya yüz yıllardır aynı şekilde yönetilmektedir! Küresel güçlerin bir birleri ile savaştıklarını hiç gördünüz mü? Hayır, göremezsiniz! Sadece kayıkçı kavgası şeklinde dünya halklarının bir tarafa maniple edilmesi gerekmektedir! Bu da çok güzel bir şekilde başarılır! Günümüzde, yaşanan ve gelişmekte olan tüm olaylar zincirinin kaba hatları sadece bundan ibarettir!

Geçtiğimiz günlerde, İngiltere ve Rusya arasında bir ajan krizi vuku buldu! İngiltere daha olayların perde arkası ve detayları netleşmeden, suçluyu buldu ve ajan krizinden kaynaklı olarak Rusya devletini suçlu olarak ilan etti!  İngiltere’nin bu suçlamalarına, üç yüz yıllık kadim dostu ve paylaşımdaki yol arkadaşı,  ABD’den anında cevap geldi; Rusya suçludur! ABD’nin bu açıklamaları daha basına düşmeden, Avrupa ülkeleri de kervana katıldı ve Rusya’nın ajan krizinde suçlu olduğunu ilan eden devletler kervanı bir anda otuz rakamına ulaştı! Nasıl, Büyük oyun ve plan tıkır tıkır işliyor! Bizler de seyrediyorduk!  Tüm devletler sırasıyla Rus elçilik görevlilerini sınır dışı etme kararlarını almaya başladılar! Neler oluyordu! Tüm bu haberler arasındaki toz dumandan gelişmeleri okuyamıyor ve perde arkasındaki büyük oyun,  büyük hesap,  büyük çıkarlar ve planları da algılamakta zorlanıyorduk; her zaman olduğu gibi! Dünya halklarının çok şey bilmesine de zaten gerek yoktur! Büyük güçler,  istedikleri kadarını kendi basın yayın organları vasıtasıyla servis eder, dünya kamuoyu da bu haberlere göre yönlendiriliyordu; yüz yıllardır olduğu gibi!

11 Eylül tarihinde neler olmuştu? Bu tarihten sonra bazı bölgelerdeki devlet ve milletler için kara bulutlar esmeye başlamıştı! 11 Eylül tarihindeki büyük oyun çerçevesinde,  ABD dünya ticaret merkezindeki ikiz kuleler bombalanıyor! Daha toz duman arasında suçlular bulunuyor ve hangi devletlerin de bunları saklamak ve korumakta oldukları da resmileşiyordu!  Ne devletmiş adamlar, arkadaş! Suçluyu ve suçluları koruyan devletler de hemen bulunuvermişti! Dünya halkları olarak tüm bu olan bitenlere şaşırıp kalıyor; bu nasıl bir güçtü!  Terör örgütlerini desteklemekte olan devletlere karşı yapılması gereken terör savaşı acil olarak ilan ediliyor ve ya bizimlesin, ya da karşı taraftasın ey dünya devletleri ve milletleri şeklinde bir ültimatom da yayımlanmıştı!  Yersen, istersen ve sıkıysan da yanlarında olma!  Anında tepene binerlerdi! Film çok güzel bir şekilde senaryoda yazıldığı şekilde ilerliyor, Irak ve Afganistan bu bahanelerle işgal ediliyor, milyonlarca insan canından oluyor ve bir o kadarı da kayıp! Kimin umurunda ki! Yeni İpek yolunun ana güzergâh ülkeleri resmen işgal ediliyordu! Çünkü oyun ve plan çok büyüktü, fakat bizler anlayamıyor,  yorumlayamıyor ve algılayamıyorduk; yüz yıllardır da göremediğimiz ve aksiyon geliştiremediğimiz gibi!

Dünyayı yüz yıllardır kayıkçı dövüşü şeklinde yöneten ve yönetmeye alışkın olan küresel güçler ve egemen aileler, son dönemlerde bu alışkanlıklarına ters yönde hareket eden, yerli ve milli kodlarına, formatlarına uygun ve bağımsız politikalar sergileyen bölge devletleri ile yüzleşmeye başladılar!  Tabii ki alışık olmadıkları bu durum canlarını sıkmaktadır! Yüz yıllardır eski düzende at koşturdukları bölgemizde istedikleri bölüşüm ve paylaşımlarını artık realize edemiyorlar! Bölgenin kaosa sürüklenmesi,   yönetim ve kontrolleri altında olacak şekilde mini devletçikler kurmaları için eğitip – donattıkları ve sahaya sürdükleri, her yönden de destek verdikleri terör örgütleri de artık işe yaramıyor, hedeflerine erişemiyorlar!  Bölgenin her yönden denetim ve teslim alınabilmesi için 15 Temmuz tarihinde ülkemizde yapılan darbe kalkışmanın başarısız olması da küresel güçler ve egemen aileleri çok büyük bir kaygı ve endişeye sevk etmiştir!  Çünkü yönetim kademesindeki taşeron adamları, ya devlet kademesindeki görevlerinden el çektiriliyor, ya da içeriye atılıyordu! Kaygı ve endişelerinin kaynağını da anladınız mı?! Türkiye’de ikin bin yıllık devlet aklı devreye girmiştir! Türkiye Cumhuriyeti devleti,  iki bin yıllık devlet aklı ve tarihsel Türk devlet kodları ve formatlarına dönmektedir! Devlet, Millet, Ana Muhalefet ve Muhalefeti ile birlikte, Yeni kapıda şahlanan birlik ve beraberlik ruhu,  bin yıllık vatan edindiğimiz Anadolu yurdunda, devletimizin bekası ve milletimizin de birliği için aynı anda ve aynı kuvvette hep birlikte sadece bu vatan için çarpmaktadır! Güzel ülkemizde, son günlerde yaşamakta olduğumuz tüm ekonomik kriz ve sosyal olayların sebebi de budur zaten!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir