Mavi VATAN ve Akdeniz!..

Öncelikle Ege Denizi, İzmir ve Seferihisar açıklarında meydana gelen depremde, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dilerim!.  İnsan denen varlık tüm işlerinde kendisine bahşedilen akıl nimeti ile hareket etmek zorundadır!. Özellikle kendisine bir barınak yaparken elbette ki dere yataklarından uzak durmalıdır!. Ülkemizin bir deprem kuşağında olduğu gerçeğine göre konut üretmeliyiz!. Aksi halde başına gelebileceklerden dolayı, ah – vah etmenin veya sızlanmanın hiç bir faydası olmayacaktır!. Allah; semavi ve arazi afetlerden asil milletimizi muhafaza eylesin!.. Amin!..

Mavi Vatan Türkiye’nin deniz yetki alanları demektir!. Türkiye’nin Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz’deki  deniz yetki alanı ve sınırlarını belirleyen bir kavramdır!. Türkiye’nin hak ve egemenliğini içeren deniz alanlarının bütünüdür!. Mavi Vatan, 2015 yılı  ve özellikle de 15 Temmuz hain darbe kalkışma sonrası Türkiye’nin deniz alanlarındaki aktif ve askeri güce dayalı stratejisinin temelini oluşturmaktadır!. Mavi Vatan, Türk Milletinin, deniz yetki alanlarındaki hak ve menfaatlerinin korunmasıdır!

Devletlerin sürekli düşmanı ve dostu yoktur, ancak  çıkarları vardır, ilkesi çerçevesinde, Türk Devleti, Kadim Türk Devlet Aklı nezaretinde ki Anadolu ve Mavi Vatan bölgesinde ki bekası ve tüm hakları,  bölgenin de barış, huzur ve istikrarı adına, kara kuvvetlerinde olduğu kadar denizlerde ve deniz kuvvetlerinde de çok güçlü olmak zorundadır!. Başkaca bir seçimi asla yoktur!.

Türk denizcilik tarihinin önemli dönüm noktalarından biri Preveze Deniz Zaferidir!. Yüz yirmi iki gemiden oluşan Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa komutasındaki Osmanlı Donanması, 27 Eylül 1538 tarihinde Andrea Doria komutasındaki iki yüz atmış iki gemiden oluşan Haçlı Donanması’na Arta Körfezi’ndeki Preveze,  Adriyatik Denizi’nin Arnavutluk sahilinde, önlerinde ustalıkla manevra yaparak, taarruz etmiştir!.

Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa komutasındaki Osmanlı Donanması, taktik baskının yarattığı sürpriz etki Andrea Doria komutasındaki birleşik Haçlı Donanmasını şaşkına çevirmiş; Haçlı Donanması panik içerisinde dağılarak, büyük kayıplarla geri çekilmek zorunda kalmıştır!. Preveze Deniz Zaferi, büyük bir şeref ve gurur abidesi olarak Türk denizcilerine ışık tutmakta ve zaferin kazanıldığı 27 Eylül tarihi,  her yıl Deniz Kuvvetleri Günü olarak coşku ve heyecanla kutlanmaktadır!.

Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa komutasındaki Osmanlı Donanması ve  Denizcilerimizin gurur abidesi Preveze Deniz Zaferi, tarihimizin en şanlı ve en görkemli zaferlerinden biridir!. Barbaros Hayrettin Paşa komutasında, büyük bir donanmaya karşı kazanılan Preveze Deniz Zaferi, Osmanlı Devleti’nin Akdeniz’deki egemenliğini perçinlemiş; donanmamızın gücünü ve kabiliyetini tüm dünyaya göstermiştir!. Zafer ile Akdeniz bir Türk Gölü haline gelmiştir!. Tarih, Türk denizcilerinin hüküm sürdüğü tüm denizlerde barışın, huzurun ve adaletin hâkim olduğunu kaydetmiştir!.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan; Son dönemde, dünyada ve özellikle Akdeniz’de yaşanan hadiselerin,  Türk Devleti olarak, her alanda olduğu gibi denizlerde de çok daha güçlü olunması gerektiğini göstermektedir!. Bugün dünyada kendi savaş gemisini milli imkanlarıyla tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülkeden biridir! Mavi Vatanımızı korumak, dostlarımızın emin olmasını sağlamak, haklarımıza göz dikenleri caydırmak için Deniz Kuvvetlerimizi güçlendirmeyi sürdürmekteyiz, ifade ve vurgularının, Anadolu coğrafyası ve Mavi Vatanda;  istikbal, istiklal, beka ve varlık adına, tarih, kültür, coğrafya aklı,  etki ve ilgi alanı tüm gönül coğrafyasında ki; barış, huzur ve adaletin hakim olması, mazlum milletlerin haklarının da hamiliği zaviyesinden, Kadim Türk Devlet Aklı nezaretinde ki;  Türk Devletinin neleri yapması gerektiği çerçevesinden çok manidar ve dikkate değer olduğunu düşünüyorum!..

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir