Göl Turizmi Kongresi ve Başkanlar Toplantısı!

Destinasyon Pazarlaması; Kentlerin ekonomik, kültürel ve sosyal açıdan gelişimi, turizm açısından bir cazibe merkezi olması yolunda, büyük bir önem kazanmasına neden olmuştur.

Destinasyon Markalaşması, bir ürünün markalaşması gibi o ürünü tanımlayan ve diğer ürünlerden farklılaştıran bir isim, logo, slogan, işaret ya da bunların bir birleşimidir.

Destinasyon pazarlaması ve markalamasının amacı, destinasyona gelen ya da gelmesi istenen turist ya da ziyaretçilerde, destinasyon arasında bir duygusal bağın kurulmasını sağlamaktır!

Destinasyon ve ziyaretçi arasında duygusal bir bağ, GERÇEK bir HİKAYE ve ÖYKÜ ile kurulabilir!

Philip Kotler; Rekabet, sadece ürünler ve firmalar arasında gerçekleşmez. Ülkeler ve şehirler de birbirleriyle rekabet eder. Küreselleşmeyle birlikte her şehir, her belde giderek birbirine benzedikçe “yerelleşme” çok daha önem kazanıyor, diyor!

Turizm alanında başarılı olabilmek için kentlerin sadece doğal güzellikleri ve tarihi ören yerleri değil, kendilerine özgü bir öykü ve hikâyelerinin olması gerekir.

Turizm pazarlamasının ilk adımı tarihi yörelerin hikâye – öykülerini keşfedip, bunları gün yüzüne çıkarmaktır.

Geçtiğimiz günlerde; Selçuk Üniversitesi, Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi’nin ev sahipliğini yaptığı, Türkiye’nin farklı illerinden turizm sektörünün önde gelen akademisyenleri ve diğer tüm paydaşlarının bir araya geldiği; 1. Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi, tertip edilmiştir!

Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresinde; Turizm alanındaki son trendler, Göl turizmi, göl turizminin ekonomik ve sosyal etkileri, göl turizminde kültürel miras ve tarih, göl turizmi ve rekreasyon, göl turizminde yenilikçi uygulamalar, göl turizmi ve yerel işbirlikleri, göl turizminde pazarlama ve tanıtım, geleceğin göl turizmi trendleri, göl turizminde gastronomi deneyimi, göl turizminde doğa sporları, göl turizminde sanat ve fotoğrafçılık, Beyşehir Gölünün yaban hayatı, eko turizm ve bio-çeşitlilik, Beyşehir Gölü ve yerel kalkınma, Beyşehir Gölünün iklim değişikliği ve mücadelesi ile Beyşehir mutfağı ve GÖL TURİZMİNİN gelecekteki yönelimlerini ele alan konu ve sunumlara, ev sahipliği yapmıştır.

Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi ve Etkinlik çerçevesinde; moderatörlüğünü Prof. Dr. Abdullah KARAMAN üstlendiği; Belediye Başkanları Oturumu, düzenlenmiştir!

Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi, Belediye Başkanları Oturumunda, Beyşehir Belediye Başkanı, Adil BAYINDIR; Beyşehir, doğasıyla konumuyla tarihiyle eşi benzeri olmayan bir şehir. Yüce yaratan tüm güzelliklerden her yere eşit dağıtmış ama Beyşehir’e bu güzelliklerin hepsini vermiş. Özellikle Alaaddin Keykubat’ın geçiş güzergahı olan Gembos yolu yani Demirkapı Tüneli’nin de açılmasıyla Şehrimizin konumu ve önemi bir kez daha değer kazanmıştır. Nilüfer Bahçesiyle, Eşrefoğlu Camisiyle, Fasıllar Anıtıyla, Eflatun Pınarıyla, Leylekler Vadisiyle, Karaburun Plajıyla ve Demirkapı tünelinin açılmasıyla herkesin bu güzellikleri görmesini istiyorum, dedi

Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi, Belediye Başkanları Oturumunda, Uzundere Belediye Başkanı, Hilmi AKTOPRAK; Tortum Şelalesi ve Tortum Gölü başta olmak üzere bir doğa ve tabiat harikası olan Uzundere’de hayata geçirilecek olan projeleri olduğunu! Bölgede peyzajıyla, yürüme parkurları ve kamelyalarıyla yepyeni bir sosyal yaşam alanı oluşturmak için kolları sıvadıklarını kaydeden Aktoprak ayrıca Tortum Gölü’nde yarımada adıyla yürütülen çok özel bir çalışma olduğunu!. Tortum Gölü üzerine kurdukları Seyir Terası, yerli ve yabancı ziyaretlerin büyük ilgisiyle karşılaştığını, ifade etti.

Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi, Belediye Başkanları Oturumunda, Ahlat Belediye Başkanı, Abdulalim Mümtaz ÇOBAN; Tarihi ve kültürel değerlerimize büyük ilgi var. Doğal zenginliklerimiz çok güzel. Buranın gizemli dünyası bin yıllık bir zaman tüneline girer gibi bir zenginlik. Burası insanlığa yeni bir sunum. Bu sunumda burayı hem iç turizmde insanımıza hem de dış turizmde farklı medeniyetlerin kaynaşmasına vesile olacak bir adrese dönüştürme çalışmamızın mutluluğunu yaşıyoruz. Turizm sevdalısı ve seyahat etmeyi sevenleri; güzel Ahlat’a bekliyorum, dedi.

Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi, Belediye Başkanları Oturumunda, Ermenek Belediye Başkanı, Mustafa BOZCU; Ermenek gibi Beyşehir gibi önemli potansiyeli olan destinasyonlar için birlikte çözüm yolları aramak gerektiğini! Göl kenarında bulunan Ermenek Turkuaz Mesire Alanında Restorant, Piknik ve Kamp Alanları ile yerli ve yabancı turistlerin dikkatlerini çekmektedir. Özellikle son dönemde Akkuyu Nükleer Güç Santralinde çalışan Rus Turistler bölgeye akın etmektedir, dedi.

Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresine emeği geçen; Selçuk Üniversitesi, Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekan yöneticileri, Beyşehir Belediye Başkanı ve yöneticilerini, Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar ve bu vb. etkinliklerin görünmeyen tüm kahramanlarını, tebrik ederim!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir