Yeni DÜZEN KANLI mı Olacak? Yoksa!..

İki testinin çarpışması sonucunda biri mutlaka kırılacaktır! Peki, sorun her ne ise testiler çarpışmadan bir çözüm yolu bulanabilir mi? Çözüm bulunabilirse nasıl olmalı?! Bulunamaz ise sonuçlar nereye ve nerelere kadar varacaktır?

İki testinin çarpışmasından sadece testinin biri mi kırılacaktır! Çevresinde neler olacaktır? İki testinin çevresinde bulunanlar ne kadar hasar alacaktır? Başkaca şeyler de kırılacak mıdır? Olaylar, sadece testiler çarpışması ile bitecek midir?

Küresel ve emperyalist güçlerin Arap Baharı ile bölgeyi yeniden dizayn projesi, Türk Devletini kuşatma ve çevreleme operasyonları, vekâlet ve vesayet savaşlarının başlamasına öncülük etmiştir!

Yeni dünya düzeni; ticaret, para ve enerji üzerine kurulacaktır! Kim ya da kimlerin kontrol edeceğine göre dizayn edilecektir! Aksi halde kan gövdeyi götürecektir!

Ticaret, para ve enerji olmadan hayat sürdürülemeyeceğine göre! Ticaretin – Paranın ve enerjinin sevkiyatı ve kontrolü çok önemlidir!

Yenidünya Düzeni; kara, hava, deniz ve demir tedarik yollarının kontrolü ile şekil alacaktır! Türkiye, bu yolların merkez üssüdür!

Peki, Tedarik yolları, deniz ve kara ticaret koridorlarını yenidünya düzeninde, kim veya kimler kontrol edecektir?

Bölgemizde, hegemonya ve koridor savaşları; lojistik ve tedarik zinciri üzerinde başladığına şahit olmaktayız!

Türkiye, küresel tedarik zinciri ve koridor meydan muharebesinin tam merkezindedir!

Tedarik yolları kapanır ya da durdurulursa neler olur? Ya da ürünlerin insanlara kadar maliyeti ne kadar olacaktır?

Bugün; Dünya savaşı, tedarik zinciri ve koridor üzerine kurgulanmış olabilir mi? Neden olmasın?!

Dünya, ortalamalar ve öngörülebilirlerle değil, bilinmeyenler ve öngörülemeyenlerle şekilleniyor!


Sıradan olanlar değil, büyük olaylar, keşifler ve olağanüstü olaylar, büyük sonuçlara yol açabilir!

Büyük değişimler, göstere göstere değil, öngörülemeyen patlamalar veya oluşumlarla ortaya çıkar!

Hiç akla gelmeyen ve beklenmeyen, benzeri duyulmamış olaylar, yepyeni fikir ve teknolojiler, dünyayı büyük çapta etkiler!

Dünya; bilmediklerimiz ve bildiklerimizden daha önemli, öngörülebilir ve öngörülemeyen nadir olaylar akabinde yeniden şekil almasına, yeni bir düzen ve sistematiğin kurulmasına sebebiyet vermektedir!

Pandemi süreci, Ukrayna – Rusya ve Hamas – Filistin Savaşı; Yeni bir DENGE – DÜZEN ve SİSTEMİN göstergeleri ve işaret fişekleri olarak karşımıza çıkmaktadır!

Dünya, yeni bir değişim ve yeni bir düzenin tam da arifesindedir! Peki, birinci ve ikinci dünya savaşlarında olduğu gibi KANLI ve SANCILI mı olacak?

Ya da, Yeni DENGE; İki testinin çarpışması akabinde mi, yoksa çarpışmaya gerek kalmadan mı kurulacaktır?

Son günlerde, bölgemizde ve dünya genelinde yaşanılanlar, yeni dengenin sadece iki testinin çarpışması ile değil, başkaca şeylerin de devreye gireceğine işaret etmektedir!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir