Taşra İlçe Organize Sanayi Bölgeleri Neden Açılmaz?

Geçtiğimiz günlerde, Konya’da ilk defa düzenlenen Ekonomi Forumunda; ekonomiye ve şehrin sanayi geleceğine dair gelişmeler konuşuldu.

Konya’nın yeni sanayi stratejisinin “ ilçelerle birlikte üretim odaklı topyekûn kalkınma ” olduğu vurgulandı!

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen; Konya’nın 50 yıldır önemli bir sanayileşme mücadelesi vererek, Türkiye’nin öncü sanayi şehirlerinden biri haline geldiğini!

Orta Anadolu’da, Konya merkezli yeni bir sanayi aksı oluşturularak, Marmara havzasındaki yatırımlar planlı bir şekilde bu akslara kaydırılmalı! Konya’nın sanayi odaklı yeni kalkınma stratejisinde ilçelerimizin rolü geliştirilmeli! Şehrimizin yetenek havuzunu mutlaka ama mutlaka genişletmek zorundadır!

Konya’nın yeni bir sıçrama tahtasında olduğuna ve buradan daha yukarıya gidebilmek için yeni ve sürdürülebilir bir kalkınma stratejisine ihtiyaç olduğunu! Yeni dönemde ilçelerdeki organize sanayi bölgelerini de kapsayan bir sanayileşme modeli ortaya koymak istediklerini, vurguladı!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; Belediye olarak ekonominin gelişmesi ve istihdamın artmasının en önemli gündem maddeleri olduğunu! Artık Konya merkezde yeni sanayi alanları oluşturmak yerine, mevcutların ekonomik katma değerlerini yükseltmek, nitelikli insanların çalışacağı alana çevirmek ve ilçelerde istihdamın olduğu yerde yeni sanayi alanları açmak şehrimizin en önemli menfaatlerinden birisi olacaktır, vurguladı!

Konya Valisi Vahdettin Özkan; Ülkelerin ve insanların ihtiyacı nedir, bunların sağlıklı bir şekilde analizlerinin yapılarak, stratejiler belirlemek ve daha sonra bu stratejileri ve faaliyetleri yapacak birimlerin etkileşimi, iletişimi olması çok önemli, olduğunu ifade etti!

Konya Ekonomi Forumunda; Artık Konya merkezde yeni sanayi alanları oluşturmak yerine, nitelikli insanların çalışacağı alana çevirmek ve ilçelerde istihdamın olduğu yerde yeni sanayi alanları açmak şehrimizin en önemli menfaatlerinden birisi olacağı, vurgulanmıştır!

  • Peki, Organize Sanayi bölgesi ilan edilen, 100. km. çapındaki; TAŞRA ilçelerden Konya Organize Sanayine, personel taşınmaya neden devam edilir?
  • Organize Sanayi bölgesi ilan edilen, 100. km. çapındaki; TAŞRA ilçelerde, babasından veya dedesinden kalan evde oturmak suretiyle, hem kira ödemekten kurtulacak ve hem de babadan – dededen kalan tarlalar ekilip dikilecektir!
  • Organize Sanayi bölgesi ilan edilen, 100. km. çapındaki; TAŞRA ilçeler harekete geçmek suretiyle, şehir merkezinde, hem konut ve hem de şehir trafiği rahatlayacaktır!
  • Organize Sanayi ilan edilen, 100. km. çapındaki; TAŞRA ilçeler, harekete geçmek suretiyle, Ekilmeyen tarlalar ekilecek ve Yerel Tarım gelişecek! Köyler, ekmek – yumurta vb. marketten almayı bırakacak, eskiden olduğu gibi bir evin ihtiyacı olan her şeyi üretmek suretiyle, Tüketici olmaktan Üretici konumuna yeniden evirilecektir!
  • Peki, Yıllar önceden, Organize Sanayi Bölgesi ilan edilen, 100 km. çapındaki TAŞRA ilçelerde, Büyükşehir belediyesi ve Taşra ilçe belediye başkanları, NEDEN hiçbir çalışma yapılmaz? Başkanlar; Başka bir ajanda olarak; Ne ve Neleri planlamaktadır?
  • 100 km. çapındaki Taşra İlçelerde, istihdamın olduğu yerde, yeni sanayi alanları açmak; şehrin en önemli menfaatlerinden birisi olacaktır! Peki, gereği neden ve niçin yapılmaz!
  • Taşra ilçelerdeki Organize Sanayi Bölgelerinin harekete geçmemesi adına, birilerinin RANT kazanmasının yolu mu açılmaktadır? Belediyeler, Arsa satmak suretiyle nereye kadar gidebilecektir?
  • Şehir merkezindeki Organize Sanayi bölgelerinde, arsa fiyatları birileri tarafından neden şişirilmekte ve balon fiyatları oluşmasına meydan bırakılmaktadır?
  • Şehir merkezinde, sabahın erken saatlerinde, Konya Organize Sanayi Bölgesine personel taşıyan binlerce servisten trafiği çekilmez bir halde olduğunu hatırlatmak isterim!
  • Peki, Kışın don ve sisten kaynaklı maddi hasarlı trafik kazalarına neler demeli? Bu kazalardaki CAN kayıplarına neler demeli? Etkili ve yetkili makamlarda bulunan beyler, kayıp ettiğimiz bu canların vebali ve hesabını verebilir mi?
  • Girişimci ve Yatırımcının finansmanı, şehir merkezindeki Organize sanayi bölgelerinde, arsa ve fabrikaya yatırmak suretiyle, girişimci bankalara yönlendirilmektedir! Akabinde, finansman krizi ve kapanmalar gelmektedir!

Konya Merkeze yakın bir mahalleden günde, 100 otobüs, yirmi dört saat RİNG yapmak suretiyle, Konya Organize sanayi bölgesine Personel taşındığını hatırlatmak isterim! Firmalar açısından hem maliyet! Çalışan personel açsından ise hem EZİYET ve hem de Zulümdür!.

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir