Siyasal İslamcılar; Neyi ve Neleri, Muhafaza Ediyor ki?

Muhafazakar ya da Siyasal İslami Camia; 1989 yılındaki yerel seçimler akabinde; makam, mevki, iktidar, güç, para, mal, mülk ve kadın ile tanışmıştır!

Bu tarihten sonraki süreç, devlet kadrolarına yerleşmenin, iktidar, güç, mal ve para ile de haşir neşir olmaya başlandığı bir dönem, olarak siyaset ve sosyal tarihe geçecektir!

Muhafazakar ya da Siyasal İslami Camia; bu tarihten itibaren, ülkede daha önceden birileri tarafından kurulmuş ve karşı çıkılmış, tüm getto şehirler ve getto mahalleler inşa edilmeye başlanmıştır! Neden Acaba?

AK Partinin iktidara geldiği tarihten itibaren süreç daha büyük bir ivme kazanmıştır! İktidar, güç ve parayı artık Muhafazakar ya da Siyasal İslami camia yönetir olmuştur!

  • Muhafazakar ya da Siyasal İslami camia, bu süreçteki dünyalık tüm sınavlarda sınıfta kalmıştır! El uzatılmayan kamu malı kalmamıştır! Kamu kurumlarına personel alımlarındaki, Ehliyet ve Liyakat, Adalet ve Hakkaniyet tarih olmuştur!

Helal ve Haramlar ne olacak, dediğinizi duyar gibiyim!

Ya da Adalet ve Hakkaniyet dediğinizi, duyar gibiyim!

  • Bizden olanlara dağıtıyoruz, daha ne isteniyor? Kamu işlerinde şura müessesi ise küçük bir çıkar ve menfaat grubu çerçevesinde yürütülmektedir!

Peki, bu düzen ne zamana ve nereye kadar böylece sürdürülebilir? Bir yerde durması, durdurulması ve patlaması gerekiyor mu!

  • Bir Belediye başkanı, maiyetinde çalışan veya başka bir kurum personeline TOKAT veya YUMRUK atacak bir duruma geldik ise, vay halimize!

Ya da bir Üniversite Rektörü, kendisinin atamış olduğu ve yıllardır beraber çalıştığı; REKTÖR YARDIMCISI veya DEKANI, yasa ve yönetmeliklerin verdiği yetki çerçevesinde, keyfim böyle istedi kim ne diyebilir ki şeklinde, görevden alırım, diyorsa! VAY ki Ne VAY halimize!

  • Peki, Kamu kurumlarında; şeffaflık ve hesap verebilirlik konularına neler oldu ki?
  • Ya da Hani hesaba çekilmeden önce kendimizi bir Mümin olarak HESABA çekecektik?

Sonsuz Kudret Sahibi Yüce Allah; dünyalık makam, mevki, güç, iktidar, para ve mal gibi nimetler konusunda; Müslüman ve İman ehline, uyarı ve ikazlarda bulunmaktadır!

  • Enfal Suresi 28. ayeti kerimede; Ve iyi bilin ki mallarınız ve evlatlarınız bir fitneden ibarettir, Allah yanında ise azim ecirler vardır, buyurmaktadır!
  • Teğabun Suresi 15. ayeti kerimede; Doğrusu mallarınız ve çocuklarınız sizin için bir imtihandır. Büyük mükâfat ise Allah’ın yanındadır, buyurmaktadır!
  • Münafikun Suresi 9. ayeti kerimede; Ey İnananlar! Mallarınız ve çocuklarınız sizi Allah’ı anmaktan alıkoymasın. Kim bunu yaparsa işte onlar ziyana uğrayanlardır, buyurmaktadır!

Peki, Sonsuz Kudret Sahibi Yüce Allah; Müslümanlara ya da Müslüman görünümlü Münafıklara; ehliyet, liyakat ve işleri de şura müessesi ile nasıl yapılması konusunda neleri emretmektedir!

  • Nisa Suresi 58. ayeti kerimede; Allah size, emanetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emrediyor. Allah, bununla size ne güzel öğüt veriyor. Şüphesiz ki Allah her şeyi hakkıyla işiten, hakkıyla görendir, buyurmaktadır!
  • Şura Suresi 38. ayeti kerimede; Ve onlar ki Rableri için davete uymakta ve namazı dürüst kılmaktadırlar. Allah iman ve itaat için Peygamber tarafından yapılan davete uymaları ve dinin direği olan namazı kılmakla cemaat ve toplumu sağlam tutanların İşleri de aralarında şura’dır. İşleri, buyrukları zorbalıkla değil, aralarında danışıklı, görüşlerine başvurma iledir, buyurmaktadır!
  • Ali İmran suresi 159. ayeti kerimede; Sen, o zaman, sırf Allah’ın rahmetiyle onlara karşı yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı yürekli olsaydın, onlar senin etrafından dağılıp giderlerdi. Artık onları sen bağışla, onlar için Allah’tan mağfiret dile. Yapacağın işlerde onlara da danış, bir kere de azmettin mi, artık Allah’a dayan. Muhakkak ki Allah kendine dayanıp güvenenleri sever, buyurmaktadır!

Sonsuz Kudret Sahibi Yüce Allah Hac suresi 41. Ayeti kerimede; Müslüman olduğunu da iddia eden günümüz İslami camiaya hitaben; mal, mülk, para, kadın, güç ve iktidar sahiplerinin nasıl bir davranışta bulunmaları gerektiği konusundaki uyarı ve ikazlarına bakalım!

  • Onlar ki, eğer onları yeryüzünde yerleştirirsek, bir makam ve bir iktidara getirirsek, namazı dosdoğru kılarlar, zekatı verirler, maruf ile emrederler, münkirden nehy ederler ve bütün işlerinin akıbeti ise Allah Teala’ya aittir, buyurmaktadır!

Peki şimdi yeniden ve tekrardan bir kez daha soralım! Allah aşkına, muhafazakar ya da Siyasal İslami camia olarak, neyi – neleri ve ne kadar muhafaza ediyor? Yoksa sadece dünyalık çıkarları mı?

Yazılarımda, sürekli olarak ifade etmeye ve vurgulamaya çalıştığım; Devletin tüm kademelerinde; Adalet, Hakkaniyet, Ehliyet ve Liyakat esasları üzerine bina edileceği, bürokraside ki Restorasyon süreci ile Yeni bir MİLAT ve Yeni bir DÖNEMİN eşiğindeyiz!

Yeni bir MİLAT ve DÖNEM; Bürokraside ki; TEMİZLİK ve RESTORASYON süreci ile başlayacaktır!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir