CUMHURBAŞKANI; HALKLA İLİŞKİLER TANIMINI DEĞİŞTİRİYOR!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, siyasete atıldığı tarihten itibaren, tüm söylemleri ve eylemleri ile farklı bir lider, farklı bir siyasi figür ve çok farklı bir devlet adamı olduğunu sergilemektedir. Dünya liderleri ve halkları da bu duruşu sadece seyretmektedir.  Küresel sistem ve Dünyanın emperyalist ülkeleri de Türkiye’de alışık olmadıkları bu durum karşısında ne yapacaklarını da bilememektedir. Daha düne kadar, ülkemizde, karşılarında ne derlerse sadece onaylayan bir lider, bir siyaset ve devlet adamını bekledikleri için de sukut-u hayale uğramaktalar. Sayın Cumhurbaşkanımız, Kadim medeniyetimiz ve üstü örtülen, tozlanan ve bu günlere kadar görmezden gelinen, tüm Dünya’ya ihraç eder durumdan ithalatçı konuma geçmiş olduğumuz tüm insani değerler, sosyal,  bilimsel, yönetim ve siyasi paradigmaları yerinden oynatmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak, Anadolu Basını sorunlarını istişare toplantısında, tüm Türkiye’deki Yerel – Yerli ve Milli basın olarak,  Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeydik. Milletin Külliyesinde, neredeyse her gün, toplumun tüm farklı katmanlarından kitleler davet edilmektedir. Türkiye genelinden şu ana kadar 16 bin muhtarımız milletin külliyesinde en güzel şekilde karşılanmış, büyük devlete ve büyük lidere yakışır bir şekilde ağırlanmış, ikramlarda bulunulmuş ve hediyelerle de memleketlerine uğurlanmışlardır. 

Sayın Cumhurbaşkanı; ‘Yerel basının öneminden ve desteklemesi gerektiğinden dem vurdular. Yerel basının, yerli ve milli duruşunu bu ülke Kurtuluş savaşı yıllarında, darbe yıllarından ve 15 Temmuz hain işgal denemesinden biliyoruz.  Yerel basının gücü demokrasinin gücünü gösterir. Bunun için yerel basının gücünü öyle reytingle, tirajla ölçmek doğru değildir. Orada kemiyetten çok keyfiyet vardır. Kamu ilanlarının da dağıtımında yine Anadolu basınını koruyacak, kollayacak yöntemlerin geliştirilmesini faydalı görüyorum.  15 Temmuz gecesi pek çok yerel yerde, özellikle medyamızın, yerel medyamızın ortak platform oluşturarak darbecilere karşı yayın yapmalarını asla unutamam, unutmayacağız. Marmaris’te ilk verdiğim ancak teknik aksaklıklar sebebiyle ulusal medyada yer alamayan konuşmamı sınırlı imkânlarınıza rağmen sizler milletimize ulaştırdınız. O gece darbecilerin gerçek yüzlerinin deşifre edilerek, milletimizin istiklaline ve istikbaline sahip çıkmasında Anadolu medyasının çok önemli hizmetlerinin geçtiğini biliyorum. Demokrasi nöbetleri bitene kadar devam eden bu omurgalı tavrınız için de her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum’ ifadelerinde bulundu.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2014 tarihinde Halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımız olması sebebiyle de devlet kademesinde eski uygulamalara çok da alışık olmadığımız durumlara şahit olmaktayız. Devletimizin tüm kurumları, tüm yönetim kademesi ve bürokratları da bu değişikliğe uğramışlardır. Devlet,  Milleti ile artık bütünleşmiştir. Ağrı’nın bir köyünden kalkıp gelen vatandaş artık Milletin saraylarında ağırlanmaktadır. Hem de olması gereken en üst düzeyde, büyük devlete yakışır bir şekilde. Önceden mümkün mü, bu yaşananları ve uygulamaları tahayyül dahi edebilmek? Asla…

1852334748854.jpg

Sayın Cumhurbaşkanımızın Halkla İlişkiler Departmanındaki tüm çalışma ekibini de tebrik ederim. Halkla İlişkiler tanımı ve pratiğini değiştirmişlerdir. Dünyadan ithal ettiğimiz İletişim ve Halkla İlişkiler bilimi, uygulamaları, artık Dünya Liderleri ve bilim çevreleri de Sayın Cumhurbaşkanımız ve ekibinden yeniden farklı bir şekilde öğrenmektedir. Bizim medeniyetimiz gülümsemenin karşı tarafa sadaka olduğunu bilen bir kültürden gelmektedir. Kodlarımıza, özümüze yeniden dönmekteyiz. Dünya bunu anlayamamaktadır.  Halkla İlişkiler Nedir / Ne değildir? Halkla ilişkiler, bir yönetim fonksiyonudur. Halkla ilişkiler, bir kurum ya da kişilerin itibar yönetimidir. Halkla ilişkiler, kurumların, markaların ve kişilerin aynasıdır. Halkla ilişkiler, bir iletişim sürecidir,  bütünsellik taşır. Halkla ilişkiler,  dün, bugün ve gelecek üzerine kurulur. Bu nedenle bugünü kurtarma amaçlı değildir, süreklilik gerektirir. Halkla ilişkiler, sadece basınla ilişkiler değildir. Halkla ilişkiler reklam değildir. Halkla ilişkiler uzun vadede imaj oluşturup kurum kimliğini, marka bilinirliğini pekiştirir. Halkla İlişkiler; İngilizce Public Relations (PR)  olan deyimin Türkçeye çevirisinde saklı gibi görünmektedir. Public – Halk, kamu anlamına gelmektedir.  Halk; Aynı ülkede oturan ve ortak menfaatlerle birbirlerine bağlı kişilerin, bireylerin tümü olarak tanımlanmaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, tüm eylem ve söylemleri ile farklı bir devlet adamı olduğundan dem vurmuştum.  Sosyal bilim ve toplum mühendisliği kavramlarının yeniden tanımlanmasına vesile olmaktadır. Dünya bu kavramları, pratik şekli ile yeniden bizlerden öğrenmektedir. Daha düne kadar ithal etmekte olduğumuz tüm sosyal ve beşeri bilimleri, kavramları bizden, bizim medeniyetimiz vasıtası ile yeniden tanımlanmaya başlanmıştır.  Devlet kademelerindeki tüm bürokratlarımız da Sayın Cumhurbaşkanımızın devlet yönetim – liderlik ve milleti ile olan bütünleşmesini kendilerine numune-i timsal almalıdırlar. Büyük devlet ancak bu şekilde olabiliriz. Ancak Devlet ve millet bütünleşmesiyle başarabiliriz. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu da en iyi uygulayan ve başaran bir lider ve devlet adamıdır. Tüm Cumhurbaşkanlığı çalışma ekibine ve tüm devlet kademelerindeki bürokratlarımıza, devlet – millet bütünleşmesi hedefleri doğrultusunda  Sayın Cumhurbaşkanımızın halkla ilişkiler çalışmalarını örnek almaları dileklerimle.

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir