Şekerin Tadı mı Kaçıyor?  Yoksa…

Geçtiğimiz günlerde,  Ak Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım –  Orman –  Köy işleri Komisyonu Başkanı ve PANKO BİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk,  26.08.2017 tarihi Cumartesi günü gerçekleşecek, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 65. Olağan Genel Kurulunda aday olmayacağını, yoğun bir katılımla ve sanki bir parti başkanı edasıyla açıkladı.  Recep Konuk, 18 yıl önce Anadolu’nun kadim başkenti Konya’dan bir kalkınma hareketini başlatmıştır. Bu kalkınma önce bölgemizde, sonra ülkemizde, ardından da dünya genelinde üreticilerimize, sanayimize ve özellikle tarımsal örgütlerimize de bir örnek olmuştur. Konuk, çiftçimizin ürettiği ürün piyasada karşılık bulsun ve refah seviyesi artsın diye çiftçimizin olduğu her yerde olma gayreti içerisinde 45 adet üretim tesisini de hayata geçirmiştir. Zarar eden bir firmayı devralarak, 3,8 milyar doların üzerinde yatırımı olan devasa bir Kurum haline getirmeyi başarmıştır. Ülkemizin 500 sanayi kuruluşundan,  16. büyük şirketi arasında yerini almış ve gıda sektöründe ise 4’üncü sıraya yükselmeyi başarmıştır. Konuk, Konya ovasında ülkemiz nüfusu kadar fidan dikme hedefiyle büyük bir sosyal sorumluluk projesine de imza atmıştır. Başta spor ve eğitim olmak üzere birçok alanda gençliğimizi sponsorluk faaliyetleri ile de desteklemiştir. Öncelikle Recep Konuk başkan ve ekibine yapmış oldukları tüm bu yatırımlar ve çalışmalar için teşekkürlerimi sunar, başarılar dilerim.

Recep Konuk, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Panko Birlik başkanlığından istifasını açıklaması ve yaklaşmakta olan kongrede de aday olmayacağını deklare etmesiyle birlikte,  kooperatif üyesi çiftçilerimiz arasında bir aday telaşı da başlamış oldu. Konya geneline kabaca bir baktığımızda ise 5 – 6 ismin aday olacağı hakkında bazı duyumlarımız bulunmaktadır. Burada isimlere girmek istemiyorum. Kimsenin yıpranmasını da gönlüm razı olmayacaktır. Pancar ekicisi tüm çiftçilerimize ve bu şehre hizmet sevdalısı hangi isim aday olur ve seçilirse de sadece başarılar dilemek üzerimize bir borç olarak kalacaktır. Pancar Ekicileri Kooperatif başkanlığı için ismi geçen adaylar,  Konuk başkan ve belirli merkezlerden de icazet almak için sıraya girmişlerdir. Bazı isimlere, siyaseten icazet verilmemesine rağmen, yinede koltuk – makam ve güç hırsı mıdır nedir bilemiyorum, ısrarla da ben adayım diye  piyasada dolaşmaktadır. Konuk başkan, kendisini ziyarete gelen aday adaylarına, ne adayım, ne de aday değilim gibi kesin bir ifadede bulunmamaktadır. Acaba neden?  Yoksa başkaca bir beklentileri mi vardır? Bilemiyorum! Ben de bir gazeteci duyarlılığı ile ve özellikle de kamuoyunun beklentileri çerçevesinde, sadece soruyorum. Ne demişler; Soru soran beş dakika, soru sormayan Ömür boyu Aptal duruma düşebilir!

Konya Pancar Ekicileri kooperatifi ve Panko  Birlik başkanlığından istifa eden Recep Konuk, istifası hakkında, konunun perde arkasına tam olarak vukuf olamasak da  siyaseten bir baskı olduğu noktasında, şehirde ve özellikle de çiftçilerimiz arasında bir algı operasyonları mı yapılmaktadır? Siyaset bir kuruma neden müdahale etsin ki? Kanuni   kural ve nizamlara uygun olarak çalışmakta olan bir kuruma, kim ve kimler, dışarıdan neden müdahale etmeyi planlasın ki? Devletin ve siyaset kurumunun başkaca işleri yok mudur?  Yukarıda zikretmeye çalıştığım gibi Recep konuk başkan istifasını çok yoğun katılımla ve sanki bir parti başkanı edası ile açıkladığını da buradan tekrar tekrar hatırlatmak isterim? Ne demek istiyorsun diyen dostlarımız da tabii ki olacaktır? Sadece bir simülasyon yapmaya çalışıyorum! Sadece yüksek sesle düşünüyorum! Tabii ki bazı dostlarımız da bu yazdıklarımızdan dolayı alınacak, bizlere kırılacaktır! Bir gazetecinin ve iletişimcinin görevi, kamuoyunun aydınlanmasına vesile olmak değil midir? Ben de sadece görevimi yapmaya çalıştığım için dostlarımdan saygı beklemek hakkımdır diye düşünüyorum.

Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2019 seçimlerinin daha önceki seçimlere hiçbir şekilde benzemeyeceğini ve daha çok çalışılması gerektiğini,  50+1 alabilmek için daha fazla azim ve daha çok heyecan ile de çalışılması gerektiğini sürekli olarak vurgulamaktadır. AK Parti teşkilatlarında ki bir yorgunluktan kaynaklı sıkıntılarını her platformda da dile getirmektedir. Acaba neden? Bir parti başkanı teşkilatlar hakkında kamuoyunun önünde neden sıkıntılarını her daim dile getirir ki?

Son günlerde, siyaset kurumu iyiden iyiye ısınmaya başladı. Çok yakında bir siyasi partimiz daha hayata geçmek üzeredir. Kurulmakta olan bu yeni partinin sözcüleri,  Ankara’da bir genel merkez binasının kiralandığını, Kasım ayı içinde de parti levhasının takılacağını ve TBMM’de grup kurmak için diğer partilerde ki milletvekili arkadaşlarla da temasların devam etmekte olduğunu vurguladılar.  Başlıkta ki sorumuzu tekrar soralım; Şekerin tadı mı kaçıyor, yoksa Siyaset kumu iyiden iyiye ısınmaya mı başlamıştır? Bekleyip hep birlikte göreceğiz! Zaman her şeyin ve tüm sorunların  ilacıdır.  Bilemiyorum ve sadece soruyorum!

 

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir