Yeni bir Dünya Kurulurken!

Yaşlı dünyamız, Küresel sistem veya düveli muazzama olarak tanımladığımız devletlerin, varlık ve hegemonyal konumlarının sürdürülebilirliği adına, her yüz yılda, yeni emperyal hedef ve hesapları çerçevesinde, yeniden bir paylaşım ve düzen kurmak için girişim ve planlara sahne olmaktadır. Bu hesaplar, çok eski zamanlarda, hedef ülkelere atadıkları kendi idareciler maharetiyle çok kolay bir şekilde yürütülüyordu! Son dönemde ise yine hedef ülkelerde, vekalet ve vesayet terör örgütleri üzerinden, iç savaş ve kaos çıkarılmakta, bu ülkeler de dış müdahaleye hazır bir konuma getirilmektedir! Dış müdahale demek, zaten, dolaylı bir şekilde hedef ülkelere konmak, konuşlanması olarak da ifade edebiliriz! Bölgemizde son yıllarda küresel sistemin kendi kurmuş oldukları terör örgütleri üzerinden yürütülen, asimetrik savaş neden yapılmaktadır? Bu savaşı nasıl kavramsallaştırabiliriz? Bu savaşı demokrasi, insanlık ve medeniyet adına nereye koyabiliriz? Bir anlamı da var mıdır? Küresel sistem varlığının devamı ve sömürü sistemi adına milyonlarca insanın ölmesinin, diğer bölgelere göç etmesinin de hiç bir anlamı olmayacaktır! Sadece çıkarları vardır ve önemlidir!

Dünya üzerindeki paylaşımcı, kazan kazan mantaliteli ve 65 ülkenin de birlikte kalkınabilmesi için bir akıl veya bir sistem, dünyanın ucundan, diğer bir bölgesine, gemiler veya diğer çok maliyetli taşıma sistemlerine alternatif olarak,  daha kolay ve ucuz bir şekilde mal transferi ve taşımacılığı için yeni bir proje olan, tarihi eski ipek yolunu,  yeni bir kuşak ve bir yol projesi olarak hayata geçirmek için hazırlıklar ve çalışmalara başlanmıştır. Bir kuşak ve bir yol projesinin akıl ve yürütücülüğünü yapan, hayata geçmesi için de yol güzergâhında çok büyük çalışmalar, yatırımlar ve sıkıntılara göğüs geren, bu 65 ülkenin dışında kalanlar, kendileri ve emperyalist varlıkları adına çok büyük bir tehdit olarak algılamaktadır! Bir yol ve bir kuşak projensin ana güzergâhındaki ülkelerde meydana gelen, son 15 yıl içerisindeki darbeler ve dış müdahaleler neden oluyor, anladın mı? Bu darbe ve dış müdahaleler sıradan olaylar mıdır?  Tüm bu saldırı ve operasyonlar, yüz yıllık plan, hesap ve hegemonya varlıkları çerçevesinde yapılan girişimlerdir!

ABD başkanı Trump’ın Kudüs çıkışı ve akabinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkalığında İslam İşbirliği Örgütünü İstanbul’da acil olarak toplantıya çağırması! Bu toplantıda alınan Kudüs kararını da, Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna taşıması ve buradaki oylama, tüm dünya halklarına ve bizlere, dünya üzerinde yaşanmakta olan bir gerçeği, büyük güçler adına da büyük gerilim,  varlık ve yokluk savaşını ifade etmektedir. Bu savaşın adı nedir? Bu nasıl bir savaştır? Kimler taraf, kimle karşı taraftadır? Savaşın adını net bir şekilde tanımlayabilirsek, olayları, tarafları ve gelişmeleri de daha net bir şekilde okuyabiliriz!  Bin yıllık tarihi İpek yolu,  yeni Bir yol ve bir kuşak projesinin ana güzergahındaki birlikte kalkınma projesinin 65 ülkesi bir blok ve birlik oluşturma girişimlerine de sahne almaktadır! Bir yol ve bir kuşak projesinin karşı tarafında kimler veya hangi güçlü ülkeler bulunmaktadır? Bu birlikte kalkınma projesini de engelleme veya tamamen de kontrol ve denetimlerine almaya çalışan güç veya güçler kimlerdir? Bilmem anlatabildim mi?

Tarihi İpek yolu ve 65 ülkenin birlikte kalınması için planlanan,  Yeni Bir yol ve bir kuşak projesinin, ana güzergah ve merkez ülkesi, Anadolu diyarı Türkiye içinde ve çevresindeki ülkelerde neler yaşanmaktadır? Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan,  yıllardır unutulan, selam dahi verilmeyen gönül coğrafyamızdaki ülkeleri ve halklarını, neden ziyaret etmekte ve buralarda çok güzel ticari ve diğer anlaşmalara imza atmaktadır? Dün, Irak’ta, Suriye’de ne işimiz var diyenleri hatırlıyorsunuz, değil mi? Anladın mı şimdi neden Afrika’da’yız? Anladın mı şimdi neden dünyanın diğer bir ucundayız? Anladın mı şimdi neden bu ülkenin içinde yeni siyasi partiler ve liderler üretilmekte ve piyasaya sürülmektedir? Tarihi İpek yolu ve 65 ülkenin de birlikte kazan ve kalkınma projesi olan, yeni bir yol ve bir kuşak projesi istikrarlı ve güçlü bir Türkiye olmadan hayata geçmesi mümkün değildir! Anadolu diyarı, güzel ülkemizdeki ekonomi üzerinden ve terör saldırıları neden sadece bizim çevremizdeki ülkelerde ve bize yönelik olduğunu da kavrayabildin mi?  Bizler, tüm Türkiye vatandaşları olarak bir ve beraber, hep birlikte kardeş ve Türkiye olabilirsek, küresel güçler ve düveli muazzama,  bize sormadan, bilgimiz olmadan ve danışmadan, bu bölgede hiçbir operasyon yapamaz ve kendisine göre yeni bir dünya da kuramazlar! Anladın mı şimdi içeride ve bölgemizdeki meydana gelen tüm ekonomik ve terör saldırılarını?! Sıradan ve spontane olan  gelişmeler midir, tüm bunlar?! Hiç sanmıyorum!

 

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir