Ezoterim ve Evangelism!.

Son günlerde, ülkemizde, FETÖ ve PKK terör örgütü ile bağlantısı ve desteklemekten kaynaklı,  on altı aydır tutuklu bulunan bir papaz ve rahip üzerinden, müttefik olduğunu iddia eden bir devlet başkanının,  Türk devleti ve yargısına yönelik çok ağır sözlerini ve diğer yetkililer tarafından yürütülen karalama, tehdit ve ekonomik şantaj kampanyasına şahit olmaktayız! Neler oluyor?  Hedef nedir? Nereye varmak istiyorlar? Bir papaz üzerinden kopartılmaya çalışılan fırtına neyin işaret fişeğidir?  Mezkur Papaz kimdir, neyi veya neleri, kimleri temsil etmektedir? Kendilerinde bağımsız yargı olduğunu ifade edenler, Türk devletindeki yargının, bağımsız kararlar vermesi neden rahatsızlıklara sebebiyet vermektedir? Türk Devleti ve Milletine yönelik,  15 Temmuz hain darbe ve işgal kalkışmasını yapan ve arkasındaki kişilerle ilgili devletimizin teslim etmiş olduğu tüm belgeler hakkında,  ülkelerindeki bağımsız yargı işini yapmaktadır diyenlerin,  bugün için düştüğü duruma bir bakar mısınız?! Peki, kırk yıldır PKK terör örgütüne dolaylı veya doğrudan vermiş olduğunuz  destekler bir kenara koyalım, bu örgütle bağlantılı kişiler hakkında devletimizin telim etmiş olduğu tüm belgelere rağmen, aynı kişilerin   elini kolunu sallamak suretiyle ülkenizin sokaklarında cirit atmalarını  hangi hukuk ve bağımsız yargı ile nasıl izah edeceksiniz?! Artık mızrak sadece çuvala değil hiçbir yere sığmamaktadır!

Ülkemizde terör bağlantılarından dolayı tutuklu bulunan ve geçtiğimiz günlerde de bağımsız yargı tarafından sağlık sorunları sebebiyle denetimli ev hapsine gönderilen rahip – papaz Brunson kimdir,   nerelerle veya kimlerle bağlantısı bulunmaktadır? Son yılarda Dünyamızı KAN gölüne çeviren ezoterik yapı ile bağlantısı var mıdır?  Afganistan ve Irak işgalinin başlamasına, ülkelerin ve bölgemizin de  talan edilmesine  ve milyonlarca insanın da ölmesine  sebebiyet veren bu ezoterik yapı mıdır?! Bu yapı veya cemaat Evangelist ezoterik bir örgüt veya tarikat olarak mı kendilerini isimlendirmektedir?!  Evangelizmin nedir,  dünyamız ve insanlık hakkındaki hedefleri nelerdir ve Evangelistler kimlerdir?  Kabaca izah etmeye çalışalım. Kelimenin sözlük anlamı, kutsal kitaba yönelmektir. Hangi ve nasıl bir kutsal kitap olduğu da belli değildir?! Evangelism, Amerika’daki Hıristiyan toplumunun en tutucu ve radikal kanadını temsil etmektedir.  Evangelikler, Eski Ahit’in Yahudilerin Tanrı’nın Seçilmiş Halkı olduğu, Kutsal Toprakların Yahudilerin malı olduğu, Yahudilerin Mesih’in gelişi ile birlikte bir dünya egemenliğine ulaşacakları gibi kehanetleri kabul eder. Bu bakımdan bir nevi Hıristiyanlık ve Yahudiliğin karışımından meydana gelen, Protestanlığın bir alt mezhebi olan Evangelistlere Siyonist Hıristiyanlarda denilmektedir. Dünya üzerindeki hiçbir kralı tanımayan Protestanlara göre, gerçek kral olan Mesih İsa, kıyametten önce geri gelecek ve Tanrı’nın dünya üzerindeki krallığının  başına geçeceğine de inanılmaktadır!  Bunun için kendilerine inanmayanlarla savaşacak ve hepsini yok edeceklerdir.  Burası çok manidardır! Kendilerine inanmayan kişiler ve topluluklara savaşacaklar, hepsini de Yok etmeyi planlamaktalar!  Bu nasıl bir din, cemaat, tarikat  ve Tanrı anlayışıdır?!   II. Dünya Savaşı sonrası ise Nixon ile politikaya ısınmaya başlayan Evanjelist taban, beyaz Anglo Sakson – Protestan (WASP) Amerikalıları   Tanrı’nın seçtiği halk olarak tanımlayan ve tahrif edilmiş İncil kehanetlerine inanan oğul Bush döneminde Neoconlarla kol kola tekrar sahneye çıkmıştır. Bush ve Neoconlar’ın  hayata geçirmeye çalıştıkları GOP’ un (Genişletilmiş Ortadoğu Projesi), Evangelist ezoterik yapının Yahudilere vaat edilmiş topraklar ve Armageddon Savaşı inançlarıyla birebir bağlantılı olduğu da dikkat çekmektedir.  Evangelist ezoterik yapı ve ülkemizdeki FETÖ benzeri yapılanmadan bir farkı var mıdır?!  Yoksa aynı yolun ve hedefin de yolcuları mıdır?!  Protestan mezhebinin, teolojisinin Amerika’ya özgü bir türü olan ve daha çok muhafazakâr beyaz Amerikalıların mensubu olduğu Evangelist ezoterik yapı, Donald Trump’ın seçmen tabanının temelini oluşturmaktadır. Başkanın çevresi bu ezoterik yapı ile ilintili tamamen kişilerle çevrelenmiştir!

Daha önceki yazılarımızda ifade etmeye çalıştığım, ülkemiz içinde, devletimizin bekası ve milletimizin de birliği adına oluşan,  gün be gün sağlam ve sağlıklı bir şekilde yürütülmekte olan bir üçgenden bahsetmiştim.  Devlet, millet, muhalefet ve ana muhalefet üçgeni! Aynı üçgenin bir de dünyamızda savaş olmadan ve kazan kazan ilkeleri doğrultusunda gelişme ve kalkınmanın olabileceğine inanan üç lider arasındaki mutabakattan yani dünyamıza yönelik dış halkasının olduğunu da vurgulamıştım. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump ve Rusya Devlet Putin arasındaki sağlam ve sağlıklı bir şekilde yürümekte olan üçlü ve güçlü  lider birlikteliğini!.  ABD Başkanı Trump’ın NATO zirvesinde, İki ABD vardır ve benim başında bulunduğum ABD,  Rusya devlet Başkanı Putin ile her türlü görüşme ve anlaşmaya hazır olduğunu ifade eden açıklamalarını!.  Dünyamız, özellikle de bölgemizde ve Bir Yol – Bir Kuşak projesini de sadece kendilerinin  denetim, kontrol ve nizam vermesi gerektiğine inanan!. Kendileri gibi düşünmeyenleri de tamamen YOK etmeyi planlayan Evangelist ezoterik yapının,  mezkur birlikteliğe yönelik zarar verme veya bu bağları da koparabilmek, parçalayabilmek için yapılmakta olan her türlü tehdit, söylem, eylem,  girişim, saldırı ve kalkışmalarına da şahit olmaktayız, şeklinde düşünüyorum!  

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir