AK Parti İlçe Başkan Adayları Açıklanıyor!..

31 Mart mahalli seçim tarihine doğru gün saymaya ve adaylar da açıklanmaya başladığı için kamuoyunda seçim atmosferi  tam olarak hissedilmeye başlanmıştır. Konya ilçe başkan adayları, bir aksilik olmadığı takdirde, 18 Ocak tarihinde AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan bey tarafından Konya’da açıklanacaktır. 31 İlçe başkan adaylığı noktasında, AK Partili dostlar bize küsecek ve kızacak olsa da, 3 ile 6 arasındaki  bir ilçenin Cumhur ittifakı olarak açıklanacağını da düşünüyorum! Adaylar konusunda, merkez ilçelerin bir veya ikisine birden, yereldeki güç, denge, çıkar ve paylaşım gruplarına rağmen, dışarıdan aday adayı dahi olmamış,  bireylerin aday olarak açıklanabileceği kanaatini taşımaktayım!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında,  adaylıkları kesinleşen ve  başkan adayı olarak açıklanacak bireylere, İl başkanlarının huzurunda,  seçim meydanları ve daha sonraki süreçte,  iletişim ve davranışlarına yönelik,  ibretlik ve ders mahiyetinde uyarı ve ikazlarda bulunmuştur!  Sayın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel başkanı  Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın  açıklamalarına kabaca değinmeye çalışalım!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Aday belirleme sürecinde yaşananlar geçmişte kalmıştır; Dava adamlığı bunu gerektirir. Eğer benim istediğim olursa ‘eyvallah’, olmazsa ‘yallah’ derseniz, kusura bakmayın, bu AK Partili değildir. Artık enerjimizi milletimizin gönlünü kazanmaya vermemiz gerekiyor. Ehliyet ve liyakatte arananlar bellidir.  Başkan adayları açıklandıktan sonra ki  süreç ‘eyvallah’ şeklinde devam mi edecektir? Yoksa ‘Yallah’ deyip, köylü köyüne ve yolcu yoluna özelinde,  kendisi ve önerdiği adamı aday yapılmadığı için parti ve seçim meydanlarından kaçılacak mıdır? Sahada yapmış olduğumuz gözemler çerçevesindeki bu süreç aynen ‘Yallah’ ve köylü köyüne formatında devam edeceği kanaatindeyim!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın  Recep Tayyip Erdoğan, kimsenin AK Parti’ye oy vermek gibi bir mecburiyeti yoktur. Halkımızı oy vermeye, vizyonumuzla ve  projelerimizle bir ikna edeceğiz. İnsanlara değerli olduklarını göstermek için doğrudan iletişime geçin! Milletimizin bize görev verdiği emanetçileriz; çalmadık kapı ve almadık gönül bırakmayacağız! İnsanın eli, gözü, kulağı ve  dili sanal ortamda gerçekleşmez. İnsanoğlunun gülücüğü, bakışı ve ifade tarzında  kullandığı kelime tüm gönülleri buraya çeker. Peki başkan adaylığı kesinleştiği ve özellikle de başkan seçildikten sonraki süreçte vatandaştan kaçan, vatandaş ile tokalaşmayı boş verin, vatandaşa randevu vermekten korkan  ve  hatta göz göze gelmekten kaçan ve kaçınan  kişilerle karşılaşıyor muyuz?! Ne buyurdunuz?! Yorum Yok! Yorum çok değerli okuyucu ve Konya seçmenine aittir!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Hayatını davasına adamış abide isimler biliyoruz, bunların büyük bir kısmı ahrete intikal etmiştir!  Onların bu gayretlerinin semeresi olarak buralardayız! Temas ettiği herkese samimiyetle davasını anlatan gönül erlerimiz  var! Bugünlere samimi ve akıllı mücadeleyle geldik! Siyasetin teknik araçları farklılaşmış olabilir, Bayrak asmak için direklere çıkmaya gerek de olmayabilir; Hala her şey insanla başlıyor ve insanda bitiyor! Bugün sadece bayrak asmak için partiden beslenen, her yıl neredeyse bir seçim olsa da, böylelikle kese ve kasamızı doldursak diye bekleşen, bu şekilde patide bulunan ve partiye selam veren kişiler biliyor ve şahit oluyoruz, Sayın Cumhurbaşkanım!

Sayın Cumhurbaşkanım! Belediye başkanı olduktan sonra vatandaşa selam vermeyi ve randevu vermeyi boş verin, vatandaşın işini savsaklamak için her yola başvuran başkanlar biliyoruz! Bir  iş adamı vatandaşımız,  ekonomik sıkıntılarından kaynaklı, dedelerinden kalma  ve yıllardır kullandıkları ticari bir arsayı  çözüme kavuşturamadıkları için psikolojik stres ve sıkıntıdan ebedi aleme göç edenleri biliyoruz! Sayın Cumhurbaşkanım! Yine aynen böyle bir işyerine çalışma ruhsatı verilmediği için,  bugün ekonomideki sıkıntı, daralma ve parasal sorunlardan kaynaklı, değişik iş kollarındaki fabrikalarında binlerle ifade edebileceğimiz çalışan istihdam eden bir firma konkordato ilan etmek zorunda olan iş adamlarını biliyoruz! Sayın Cumhurbaşkanım! Hangi çözüm, Hangi iletişim ve  Hangi çözüm kaynaklı ve vatandaş odaklı belediye başkanlıklarından dem vuruyorsunuz?! Bu konuda da maalesef yorum yapamıyorum!

Bugün belediye başkan adayı ve özellikle de başkan olarak seçilen bireylere, Mağrurlanma başkanım senden  Büyük Allah var, diyecek adamlara ne kadar da çok ihtiyacımız olan bir dönemdeyiz! Muhafazakar camiada ve özellikle de Adalet konusu gündeme geldiğinde, Hz. Ömer (r.a.) ve Adaletli hükümdar Nuşirevan kıssasını bilmeyen ve duymayanımız yoktur!  Günümüzdeki belediye başkanlarına hitaben; Hz. Ömer (r.a.) döneminde, halkına zulmeden bir valisine karşı göndermiş olduğu mektubunda; Bilesin ki!  Ben Nuşirevan’dan daha az ADİL değilim, diyen bir Halife ve Cumhurbaşkanı mı olması gerekiyor?! Timur İmparatorluğu’nun kurucusu Türk hükümdarı Timurlenk; Ülkeler kılıçla alınır fakat  ancak ADALETLE  korunur, buyurmaktadır 

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir