Selçuk Üniversitesine Rektör Atamak!..

Son günlerde, şehrin derin mahfil, kulis, gazete haber ve köşe yazarlarının gündem konusu, Selçuk Üniversitesi Rektörlük ataması gelmektedir! Halen rektör olarak devam eden Mustafa Şahin hocanın görev süresi 15 Ocak 2020 tarihinde dolmuştu!. Altı aylık süreçten kaynaklı ve korona günlerinde  unutulan  rektörlük ataması kamuoyunun gündemine  yeniden gelmeye başlamıştır!. Neden?! Ya da birileri, bilinçli olarak gündem  kamuoyu oluşturmaya veya yönlendirmeye mi çalışmaktadır!.

Neymiş efendim!  Rektör adayı bazı akademisyenler, sadece CV’lerinde rektör adayı yazsın ve rektör yardımcısı veya bir makam kaparız diye aday oldular, şeklinde yazılara şahit oluyoruz!. El insaf!. El vicdan! Gazetecinin görevi kamuoyunu yönlendirmek değildir!. Adama sorarlar?! Hangi saik ve kim veya kimler adına bunları  yazıyorsunuz?! Yoksa, niyet mi okuyorsunuz?! Vebal değil midir?! İnsani, vicdani, mesleki ve etik değerlere sığar mı?! Peki, bu insanlar ile nasıl helalleşebileceksiniz?! 

Gazeteci, kamuoyunun bilgilenmesi adına   sadece fotoğraf veya resim  gösteren kişidir!. Fotoğraf veya resim yapan  kişi değildir!. Ya da fotoğraf veya  resim konusunda yorum yapan kişi kesinlikle değildir!.  Gazeteci veya iletişim mesleğini icra eden  kişi öncelikle  kendini, sınırlarını ve daha sonra da haddini bilmelidir!.

Şehirdeki siyaset, güç ve denge grupları elbette ki kendilerine yakın bir ismin rektör olarak,  Sayın Cumhurbaşkanı tarafından atanması beklenmektedir!. Neden acaba?! Atanacak rektöre,  ihale ve rant kapma ya da çapsız, ehliyetsiz ve liyakatsiz oğlumu, kızımı, gelinimi ve damadı  işe aldırırız kaygıları olabilir mi?!. Ne bekliyordunuz?! Veya ne zannetmiştiniz?! Devlet, millet ve şehir sevdası adına değil!. Buradan akçeli  konuları  zikretmek dahi istemiyorum!.

11 Mart 2020 tarihinde, ülkemizde ki korona virüs vaka ile Devlet ve YÖK başkanlığının talimat ve yönlendirme akabinde,  üniversitelerde  uzaktan eğitim süreci başlamıştır!. Bilgisayar mühendislik  fakültesi ve bilgi işlem daire başkanlıklarının  ne kadar çok  çalıştıkları ve neler ürettiklerine, şahit olduk!. Bazı üniversiteler, uzaktan eğitim için  milyonlarla ifade edilen kaynak aktarmak sureti ile yazılım almıştır!. Peki, sonuç?! Akademisyenler uzaktan eğitim için sisteme dahi giriş yapamamış ve öğrenciler sistemdeki kopma ve arızalardan kaynaklı ödev ve projelerini teslim edememiştir! Daha ne olsun!

Peki, Uzaktan Eğitim Merkezi  olarak kurulan birimde  ki akademisyen ve yöneticiler,  neler yapmıştır?!  Böyle  günler için hazırlık ve planlama  yapmışlar mıdır?!   Dijital eğitim materyali   üretmişler midir?!  Bilemiyorum!. Karar ve yorum sizin!. Peki, merkezdeki akademisyenlere neler olmuştur?! Hiçbir şey! Atamalarını yapan rektör, merkezdeki akademisyen ve çalışanlar için  görevi ihmalden soruşturma açmış mıdır?!  Hiç sanmıyorum!. Neden? Çünkü  bize yakın ve bizim adamımız  oldukları  için olabilir mi?!.

Korona virüs günlerinde, dünyada ki rekabetin teknolojik araştırma ve geliştirme yatırımlarına olduğuna şahit olduk!. Bu alanda geri kalmış ülkeler, gelişmiş ülkelerin sömürgesi konumuna düşecektir!. Üniversiteler, devleti ve  milleti adına araştırma ve geliştirme merkezleri değil midir?!. Günümüzde küresel ve emperyalist güçler arasındaki savaş ve rekabet uzaydadır!.  Dünyamızı uzaydan kontrol ve denetim için savaş verdikleri bir dönemde; Uzayı parsel parsel etmişlerdir!

Peki, Üniversite yönetimleri  ve akademisyenler bu konuda nerededir?!  Ya da, Türk Devleti ve Türk Devlet Aklı bu alanda neler yapmaktadır?! Türk Devleti; Suriye ve Libya’da atmosferin dışından yönetilen ve yönlendirilebilen, son teknoloji füze savunma sistemlerinin dahi erişemediği bir alandan, Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve üretilen SİHA sistemleri ile  savaş sistematiğini yeniden yazmakta ve kısmen  görmekte olduğumuz başarılar  elde edilmektedir!. Şimdi tekrar soralım; üniversite rektör ve akademisyenlerine; bu konuda devlet ve millet adına neler yapıyorsunuz?! Kocaman bir hiç!. Yeter ki engel olmayın! Yeter ki gölge etmeyin!. Yeter ki hainlik etmeyin!: Başka bir ihsan istenmiyor!.

Korona virüs sonrası dünyada ve yerelde; sosyal, kültür, ekonomi ve siyaset değişecektir! Cumhurbaşkanı  Sayın Recep Tayyip Erdoğan, her konuşmasında, Aydınlık günler;  Türk Devleti ve Türk Milleti için çok yakındır, diyor!.  Neden acaba?!  Üniversitelere atanacak   rektör,  dünyada  ki  rekabet, değişim   ve savaş ortamında, Türk devleti  ve  Türk milletine karşı  sorumlulukları ve aydınlık günler zaviyesinden; ben neredeyim ve neler yapabilirim şeklinde  kendilerini tekrar tekrar  sorgulamalıdır!.

Selçuk üniversitesi rektörlük makamına, ehliyetsiz, liyakatsiz,  kifayetsiz veya yereldeki güç, denge grupları ve siyasetin de emir komuta zincirinde, içeriden ya da dışarıdan,  şehir ve şehrin dinamiklerinden bihaber, çapsız ve muhteris bir rektör mü arıyoruz!  Ya da; Rektör; dünya ile entegre ve piyasayı bilen, reel sektör ile barışık, ülkesi ve yaşadığı il, üniversitenin marka değeri ve itibarını artırma hedef ve gayesi olan, akademisyenler, çalışanlar  ve  mezun öğrencilerin  de reel sektörde üniversite ismi ile aranması adına   bir derdi  ve  bir kaygısı olmalıdır!. 

Bu makamlar oyun, oynaş, fantezi ve rant dağıtım yerleri asla değildir! Bir gün mutlaka hesabını sorarlar, hem burada ve hem de diğer tarafta!. Hatta, Kadim Türk Devleti ve Türk  Devlet Aklı,  her bir kuruş ve ihanetin bedelini  bir gün kişinin burnundan fitil fitil getirir!. Bize de  uyarmak ve hatırlatmak, düşer!.

15 Temmuz hain darbe ve işgal kalkışmasından sonraki süreçte, karşımızda eski Türk Devleti yoktur! Eski alışkanlıkları olan Türk Devlet yönetim sistemi ve Türk Devlet Aklı kesinlikle yoktur! Türk Devleti, küresel sızıntı işbirlikçi ekol temsilcilerini devletin  her biriminden temizlemektedir?! Dünya, gönül coğrafyamız olan bölgede yüz yıl önce olduğu gibi yeniden kurulmakta ve dizayn edilmektedir! 

Yeni dünya düzeni  ve sistematik, Türk Devleti olmadan kurulamayacaktır!.  Virüs günlerinde bir kez daha  şahit olduk!.  Tarih, kültür, sosyal, coğrafya ve gönül bağları ve   aklı  olan tüm bölgelerde,  Türk Devleti ve Türk Milleti olmadan hiçbir şey yapılamaz!. İçerideki tüm yeni atama ve kadrolar,  yeni dönemdeki dünya düzeni ve sistematiğe yönelik, yeni Türk Devlet yönetimi ve siyaseti,  Türk Devlet ve Anadolu kodlarına hakim ve yakın olacaktır veya olmalıdır, şeklinde düşünüyorum!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir