Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 1982 yılında ülkemizde beşinci fakülte olarak, eğitim ve öğretim hayatına başlayan, YÖK tarafından tanınan ulusal akreditasyona sahip dört fakülteden biridir!. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Bologna Kriterlerine göre eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam eden, ülkemizin en önemli hayvancılık merkezlerinden İç Anadolu Bölgesi ve Konya İli için vazgeçilmez konumda bir fakültedir! Tabii ki anlamak isteyene!. İdrak ve izanı olmayana ne diyebilirsiniz?!
Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, tüm branşlarda yeterli ve yetkin akademik kadrosu, tam donanımlı bir uygulama çiftliği, Et ve Süt Ürünleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Ünitesinin yanı sıra, güçlü bir laboratuar altyapısı ile yetiştiriciler, hayvan sahipleri, hayvancılık sektör temsilcileri ve Veteriner Hekim Meslek Camiası nezdinde güvenilir ve prestijli bir konuma sahiptir! Elbette ki bunları görmek için bakar kör, şaşı olmamak ve göz olması gerekir!.
Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, mevcutta ki hastanenin fiziki şartları ve kliniklerin yetersizliğinden kaynaklı, 2013 yılında proje çalışmaları başlamış, 3 bin 600 metrekarelik oturum alanına sahip ve iki kat şeklinde inşa edilen Küçük Hayvan Hastanesinin temeli 25 Temmuz 2017 tarihinde atılmıştır!. Fikir, proje ve inşaat aşamasında ki tüm emeği geçenlere teşekkür ederim!.
Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan hastanesi alanında Türkiye’nin tek küçük hayvan hastanesi olacaktır!. Türkiye’deki diğer veteriner fakültelerinin yapacağı küçük hayvan hastanelerine de referans oluşturacaktır!. Avrupa’da birçok veteriner fakültesinde olmayan üniversiteler ile rekabet edebilecek bir hayvan hastanesidir!. Hayvan hastanesi, hem Konya merkez, hem taşra ilçeler ve hem de çevre illere çok önemli hizmetler verecektir!. Hayvancılığın bir ülkenin gelişmesi ve kalkınması için ne kadar önemli olduğunu, görmek ve anlamak için yeterli olacaktır!.
Geçtiğimiz günlerde, Selçuk Üniversitesine yeni rektör olarak ataması yapılan Metin Aksoy hocanın makama oturması akabinde, Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinin Fakülteye devir teslim aşamasına gelmesi ile birlikte, Diş Hekimliği Fakültesine tahsis edileceği iddiaları gündeme düşmüştür!. Bak sen! Hazırcılar demek ki her yerdeler!. Üretmeden hazıra konmak, ne ala memleket!. Bir değer de sen ortaya koy!. Çok mu zor!. Tahsis edileceği açıklamanın hemen akabinde ise, Türk Veteriner Hekimleri Birliği, Meslek örgütleri, mezun öğrenciler ve fakültede ki akademisyen, çalışan ve öğrenciler hayvan hastanesinin diş fakültesi ek binası olarak devrine normal olarak tepki göstermiştir!
Şimdi kolaycılığa kaçan diş fakültesi yönetimi ve akademisyenlere soralım!. Proje üretemeyen veya üreteceği projeyi yeni yönetime kabul ettiremeyeceğini düşünen fakülte yönetimi kolaycılığa mı kaçmaktadır?! Bilemiyorum!. Fakülte yönetimi olarak bir proje de siz hazırlayın, alanında örnek ve tek olsun, üniversite yönetimine de bu projeyi kabul ettirmek, acil ve ivedi bir şekilde hayata geçmesi için çaba ve gayret sarf etmeyi düşünseniz daha iyi olmaz mıdır?! Soruyorum!.
Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi için yapılmış olan Hayvan Hastanesi, Diş Hekimliği Fakültesine neden ve nasıl tahsis edilmek isteniyor?! Hayvanların zulüm gördüğü bir dönemde, tamamen hayvan sağlığı ve tedavisi üzerine yapılmış hastanenin daha fazla para getirisi ya da birilerinin daha fazla döner alsın kaygıları ile Diş Hekimliği Fakültesi ek binası olarak yeniden dizayn ve tefrişinin yapılmak istenmesi; hem milli servetin israfı, hem hayvan dostları, hem öğrenciler ve hem de mesleğine aşık akademisyenlere büyük bir saygısızlıktır!. Atandığı günden bu güne kadar, çalışma ekibi ve diğer konularda takdirle izlediğim, milli servetin israfına göz yummayacağına inandığım ve vatan, millet ve devlet sevdalısı SÜ Rektörü Metin Aksoy hocanın bu uygulamadan vazgeçeceğini düşünüyorum!. Bu düşünce ve uygulamadan vazgeçilmesi, tüm ekipman ve tefrişatı ile hayvan hastanesi olarak yapılan inşaatın yeniden hayvanlara hizmet etmesi için aslına dönmesi, tüm ilgililer ve özellikle de Veteriner Fakültesi akademisyen, öğrenciler ve çalışanlar tarafından büyük bir ümit ve heyecan ile beklenmektedir!.
“Anlaşılmak” nimet” anlayacak insanlarla karşılaşmak ise kocaman bir “kısmet” tir. Kıymetli üstadım Ahmet ÜNVER beyefendi; ilginiz, desteğiniz ve son derece doğru tespit ve önerileriniz için veteriner hekim camiası adına sizlere teşekkür ediyorum. Muhlis Atay
Sonuna kadar destekliyorum çok doğru çok yerinse tespit ahmet hocam .teşekkürler
Hastanemize ve mesleğimize sahip çıktığınız için teşekkür ederiz. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi dünya ile yarışabilecek hale gelmeye çalışırken, projeler üretirken; olbu engel olmaya çalışanlara karşı yazdığınız yazı için teşekkür eseriz. O hastanenin bir gelir kapısı olmadığını, eğitim yuvası olduğunu birkez daha söyleyerek umarım yanlış bir karar alınmaz ve hastane hakettiği yerde yani Veteriner Fakültesinde kalmaya devam eder.
Tarihi Vakfi yelerle tezyinedilmiş bu necip millet göçmen kuşlardan tutun kış aylarında yiyecek bulamayan vahşi hayvanlar için bile Vakfi yeler kurmuş ve tüm insanlığa örnek olmuştur bu onurlu davranışınızdan ve bu konuda yazdığınız detaylı ve duyarlı yöneticileri uyarıcı yazin
inızdandolayı sizi tebrik eder başarılarının devamını diliyorum
Yusuf bey;
Çok Teşekkür ederim. Dua buyurunuz.
My brother recommended I might like this blog.
He was totally right. This post actually made my day.
You cann’t imagine simply how much time I had spent for this
information! Thanks!