Selçuk Üniversitesi KÜÇÜK HAYVAN Hastanesi -2-

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesinin 2013 yılında hazırlamış olduğu  Küçük Hayvan Hastane projesinin Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanması, bir önceki üniversite yönetimi tarafından  2017 yılında inşaat  temelinin atılması, bugünlerde  hastane inşaatı ve tefrişatı bitmesi ile birlikte, Veteriner Fakültesine devir işlemleri beklenirken,  küçük hayvan  hastanesinin diş hekimliğine uygun hale getirilmesi ve yeniden tefrişat yapılması akabinde Diş Hekimliği Fakültesi Ek Hizmet binası olarak hastalara hizmet edeceği iddialarının gündeme düşmesine istinaden, geçtiğimiz günlerde, milli servetin israf edilmezi zaviyesinden  gazeteci ve iletişimci duyarlılığı ile  bir yazı kaleme almıştım!.  Yasa ile belirlenmiş olan bir inşaat alanı,  amacı dışında nasıl kullanılacaksa, o da ayrı bir tartışma konusudur!. Elbette ki bu konuları yetkili ve ilgililerine bırakmak gerekir!. Hiçbir art niyet, baskı veya birilerinin iddia ettiği şekilde ”SİPARİŞ veya  ISMARLAMA” şekilde bir yazı kaleme almamıştım!. Zahirde ki bir sorun, milli servetin heba edilmesi ve sadece israfa dur demek adına, bir gazeteci duyarlılığı ile mezkur köşe yazısını kaleme almıştım!

Yazımıza istinaden arayan, yorum yapan ve teşekkürlerini ileten veteriner hekim meslek camiası, veteriner fakültesi mezunları  ve veteriner fakültesi  akademisyenlerine teşekkür ederim!. Tabii ki yazımıza istinaden iyi dileklerini ileten dostlarımız olduğu kadar, eleştiren, yanlı ve yanlış bilgiler üzerinde kurgulanmış yanlış bir yazı olduğunu iddia eden, vurgulayan dostlarımız ve akademisyenlere de teşekkürlerimi sunarım!. Bir köşe yazarı için hakaret içermeden her türlü yorum ve geri dönüş, hem kendini geliştirmesi, hem de  kalem ve kelam oynatma  cesaret ve azmini arttıracaktır!.

Öncelikle Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Küçük Hayvan Hastanesi yazımıza istinaden ‘SİPARİŞ veya ISMARLAMA’ bir yazı olduğunu iddia eden Selçuk Üniversitesi eski yöneticilerinden bir ağabey akademisyene öncelikle teessüflerimi sunarım!. Bizi tanıyanlar bilir!. Tanımayanlara da diyecek bir sözümüz yoktur!. Hz. Mevlana’nın ifade buyurduğu gibi, BİZİ BİLEN BİLİR!. BİLMEYEN DE KENDİSİ GİBİ BİLİR, sözleri ile cevap vermekle sadece yetineceğim!. Her lafa verecek bir cevabım var fakat suskunluğum asaletimdendir!.

Neymiş efendim!. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Küçük Hayvan Hastanesi 3600 metre kare inşaat alanı olarak başlanmış!.. Eeeeeee!. Sonra bakmışlar küçük olacak inşaat alanını 6000 metre kareye çıkaralım, demişler!. Daha sonra da Selçuk Üniversitesi eski yönetim tarafından babasının serveti veya cebinden ödenmek kayıt ve şartıyla(!) küçük hayvan hastanesinin inşaat alanı 11000 metre kareye ( iddialar bu şekilde ) çıkarılması uygun görülmüş!. Allah’tan burada durmuşlar! Demek ki hızlarını alamayıp tüm kampus alanına yayılmış b,ir hastane dahi yapabilirlermiş!. Burada bir suç veya hata var ise kimin!. Suçlu olan konuyu gündeme taşıdığı içim bir gazeteci midir?! Ya da Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanmış bir proje, planlamanın  dışında  neden ve nasıl değişiklik yapılabiliyor!. Devlet dediğimiz kurum, anayasa, kanun ve yönetmeliklere göre yönetilmiyor mudur?!.  

Neymiş efendim!. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Küçük Hayvan Hastanesi, ilk ihaleye çıktığında 18 milyon, sonra 36 milyon, daha sonra 80 milyon ve daha sonra da 120 milyona bu inşaatın bitirildiği iddia edilmektedir! Küçük Hayvan Hastanesinin tam teşekküllü hizmete geçme maliyetinin de 170 milyona erişebileceği de iddia edilmektedir! Şimdi soralım! Kalkınma Bakanlığına 18 milyon TL olarak projelendirilen ve onaylanan  inşaat, nasıl 170 milyona bitebiliyor?! Ya da, aradaki fark rakam yani 152 milyon TL’yi kim veya kimler, babasının  hayrına, CEBİNDEN ÖDEMİŞTİR!. Peki, bu kadar rakama onay veren eski yöneticilere soralım!. Neden sesinizi o gün çıkarmadınız?! Milli servetin heba edilmesine neden o günlerde göz yumdunuz?! Milli servetin ve tüyü bitmemiş yetim hakkının  heba edilmesine  üniversite senatosunda neden  imza verdiniz?! Zorla mı imzaladınız?! Yoksa başınıza silah mı dayadılar?! Ya da başkaca Saikler mi vardır?! Bilemiyorum!.

Neymiş efendim!. Veteriner  Fakültesinde bazı yapılanmalar olduğu ( iddialar bu şekilde ) için o grup ve yapıların cezalandırılması gerekiyormuş!. Nasıl bir yapılanma ise artık!. Devlet ve milletin parası heba edilmekle mi yapılanmalara ceza kesilecek?!.  Şimdi soralım!. Böyle bir yasadışı  yapılanma var ise, eski  veya yeni yönetim, neden idari soruşturma başlatmamış ve soruşturma sonuçlarını da resmi kanaldan  adli makamlara neden bildirmemiştir!. Türkiye bir hukuk devleti değil midir?! Türkiye Cumhuriyeti Devletinde ki tüm kurumlar da hukuk ve yasalara uygun bir şekilde yönetilmesi gerekmiyor mudur?! 

Kurumların varlığı ve hayatiyeti, marka ve makamların da itibar yönetimi için olmaz ise olmazlar arasında, tüm paydaşlar ile açık, şeffaf ve dürüst bir İLETİŞİM  kurmaktır!. Açık ve şeffaf iletişimin olmadığı kurum ve durumlarda ise  YALAN, YANLIŞ, DEDİKODU ve KİRLİ BİLGİLER  normal olarak ortalığa saçılır!. Açık ve Şeffaf İletişimin olmadığı durum ve kurumlarda elbette ki tüm işler; Şuyu, vukundan beter, olur!. Doğa boşluğu kabul etmeyeceğine göre!. Makam ve yöneticiler İLETİŞİMİ bilmeyebilir!. İletişim uzmanı da olmak zorunda değildir!. Uzmanlık alanları da elbette ki çok farklı olabilir!. Türkiye’de yetmişten fazla İletişim Fakültesi olmasına rağmen,  İletişim zaten bir Meslek olarak  kabul edilmediğini de buradan ifade edelim!. Marka ve Makamın itibarını korumakla görevli Kurumsal İletişim departmanlarına çok büyük sorumluluk ve görevler düşmektedir!. Kurumsal İletişim departmanlarının, MARKA ve MAKAMIN  İTİBARI korumaktan başkaca ne gibi çok önemli ve  acil  işleri olabilir?! Sadece soruyorum!.

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir