Siyaset Kurumu Isıtılıyor!.

Son günlerde siyasetin iyiden iyiye ısınmaya, ısıtılmaya ve hatta kaynama noktasına gelmekte olduğuna şahit oluyoruz! Neden acaba?!. Hazine – Maliye Bakanı ve TBMM eski Başkanının  istifaları  gerekçe olmasa gerekir!. Peki, neden?!. Erken genel seçim neden dillendirilmektedir?! Konjonktür erken genel seçimi işaret etmekte midir?! Birileri zaten konjonktüre göre hareket etmekte, durum  ve şekil almaktadır!. Yirmi yıl önce olduğu gibi bekledikleri konjonktür hazır mıdır?! Hiç sanmıyorum!. Türk Devleti yirmi yıl önceki devlet değildir!. 15 Temmuz hain darbe ve işgal kalkışma sonrası, devlet,  her daim teyakkuz halindedir!. Yani, her  olay, her olgu ve her bir gelişmenin bizatihi içindedir; ya planlayan ya da yürütücü olarak!. Bunları da bir kenara not edin, derim!.

Neymiş efendim!.  Ülke, tıpkı bundan yirmi  yıl öncesinde olduğu gibi büyük bir değişim ve dönüşümün eşiğindeymiş!. Tarih tekerrür ediyormuş!. Yirmi yıl önce mevcut iktidar partisinin kurulduğu günlerde olduğu gibi devlet tıkanmış ve ekonomi de yönetilemez hale gelmişmiş!. Bak sen!. Herkes, devlet yönetir, dış ticaret  ve ekonomi uzmanı olmuş, haberimiz yok!.

Peki, şimdi soralım!. Ülke yönetilemez bir durum ve konumda olduğu için midir, Türk Devleti; Doğu Akdeniz, Akdeniz, Karadeniz, Libya, Suriye, Kafkaslar, Balkanlar ve Afrika’da operasyonlar yapmaktadır?! Türk Devleti, mezkur bölgelerde, hem kendi hakları ve hem de bölge halklarının hakları için mücadele vermektedir?! Yerli ve Milli Sismik gemiler, kimlerden izin almak sureti ile,  araştırma ve sondaj yapmaktadır!. Elbette ki tüm karar ve talimatlar, Kadim Türk Devlet Aklının eseridir!. Türk askeri her bir bölgede barış için resmen savaş vermektedir!.

Ekonomi  tıkandığı ve  Hazinesi de boşalmış bir durumda olduğunu iddia eden arkadaşlara!. Hazinesi boşalmış bir devlet, pandemi döneminde, vatandaş ve esnafa destek paketleri açıklamaktadır! Yapılan yardım ve destek beş yüz milyarı aşmıştır!. Devlet, vatandaşın tüm sıkıntılı günlerinde yanında olmaktadır! Bu Devletin mi ekonomisi iflas etmiştir?! Çok özendiğiniz Batılı ülkelerde, sadece  virüs testi için ne kadar ücret ödendiğini hatırlatalım!. Tedavi ücretlerinden kaynaklı, vatandaş cenazelerini dahi hastanelerden alamamaktadır!. Neden acaba?!

Neymiş efendim! Siyasetin ısınması ile birlikte, mevcut  iki ittifak haricinde başkaca ittifaklar kurulma aşamasında bulunuyormuş!. Nasıl yani?! Yerli ve milli mi?! Yoksa dış destekli mi?! El vicdan,  el insaf! Neden böyle diyorsunuz, şeklinde soran dostlara! Devlet ve milletini düşünen bir fert, iki ittifak harici başkaca ittifakları konuşamaz! Çünkü Cumhurbaşkanlığı hükümet yönetim sisteminin olmaz ise olmazı % 50+1 olduğunu unutmayalım!. Farz edelim ki, üçüncü veya başkaca ittifaklar kuruldu; iktidarı nasıl kuracak ve devleti de nasıl yöneteceksiniz! Sosyal, siyasi ve ekonomik istikrarı da nasıl temin edebileceksiniz?! Yoksa, eskiden olduğu gibi içeride; kaostan beslenen ve sosyal, siyasi ve ekonomik kaos dönemlerini özleyenler mi bulunmaktadır! Neden olmasın!

Peki, tüm bu gelişmeler çerçevesinde,  parti  mensubiyeti ve lider taassubu olmadan,  dert ve gayemiz, sadece ve sadece Türk devletinin bekası ve Türk milletinin de  barış ve huzuru, 2023 – 2053 ve 2071 hedeflerine matuf  bir projeksiyon çizelim!. Mevcut şartlar altında belki okuduklarınız doğru olabilir! Siyasette, iki artı iki hiçbir zaman dört etmediğini de hatırlatmakta fayda vardır!.  Bazen üç, bazen de beş veya  altı edebilir, unutmayasınız!.

Mevcut şartlar altında, Cumhur İttifakı; AK Parti, BBP ve MHP’den  teşkil etmektedir!. Son seçimlerdeki duruma göre, Millet İttifakını da; CHP, İYİ Parti, HDP, Saadet ve diğerleri şeklindedir!. Peki, AK Partiden ayrılan ve yeni kurulan GELECEK  ve DEVA Partisi, nerede konuşlanacaktır!.  Eski Başbakan ve Babacan’ı siyasete iten güç ve saikler aynı mıdır?! Hiç sanmıyorum!. Rahmetli Turgut Özal’ın kurduğu ANAP’ı, nereye koyuyorsunuz?! Yılların Demokrat Partisi ve Süleyman Soylu faktörü, çok önemlidir!. Rahmetli Bülent Ecevit’in partisi DSP ve oradan ayrılan Şişli eski belediye başkanı Mustafa Sarıgül’ün hareket veya partisini,  ne yapacaksınız?!. CHP’den Cumhurbaşkanı adayı ve şehir şehir gezmekte olan Muharrem İnce’yi, yok mu sayacaksınız?! 3 Kasım 2002 seçimlerinin baş aktörü Genç Parti ve genel başkanı Cem Uzan, nerede durmaktadır?! Yasal çerçeve düzenlenirse Cumhurbaşkanı adayıyım ifadelerini de, bir kenara not edelim! Refah Partisinden ayrılan, Has Parti ve eski genel başkanı Numan Kurtulmuş’u da, küçümsemeyin, derim!. Rahmetli Necmettin Erbakan’ın oğlunun genel başkanı olduğu Yeniden Refah Partisi, son günlerde çok hareketli!. Neden acaba?!

Şimdi; Mevcut şartlar, yeni  partiler, daha yeni yeni kurulacak partiler, başkaca parametreler ve denklemleri de eklemek sureti ile siyaseti, ittifak sistemini  ve erken genel seçimi, yeniden okumanızı tavsiye ederim!. Kadim Türk Devlet Aklı denetiminde ki Türk Devleti ebed müddet devam ülküsü ve  2023 hedefleri çerçevesinde, Devlet Aklı tanımlı görevlerinin gereği; mezkur partilerden bazıları bölen, bazıları parçalayan, bazıları da toplayan  ve  çarpan etkisi görevini yapacaktır!. Neden acaba?!. Türkiye gibi ülkelerde ki siyasette, yirmi dört saat çok uzun bir süredir! Türkiye’de siyaseti okumak ve anlayabilmek için; sadece söylenenlere değil, söylenmeyenlere odaklanmak gerekir!.

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir