Papanın Irak Ziyareti ve Yankıları!..

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Irak ziyaretinde Şiilerin en büyük dini mercisi Ali es-Sistani ile görüşme sonrası; Sistani; Bu inanç ve kefaret ziyaretini yapmayı ve kendini Tanrı’ya adamış, büyük ve bilge bir adamı görmeyi görev bildim!. Sadece onu dinleyerek, bunu anlarsınız ve  bu görüşmenin kendi ruhuna da iyi geldiğini,  söylemiştir’!. Tabii ki; Her kuş kendi cinsi ile uçacaktır!.

Irak Diyanet İşleri Başkanı tüm görüşme talep ve ricalarına rağmen, karşılama programına katılmamış ve Papa ile görüşmemiştir! Neden acaba?! Papa;  El-Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib ile Şubat 2019 tarihinde, Abu Dabi’de aşırılıkla mücadele için İnsani Kardeşlik belgesini imzaladığını da hatırlatalım! Papa’nın mezkur ve başka ülkelere, masumane görünümlü, insanlık(!) ve kardeşlik(!) temalı ziyaretleri, dinler arası diyalog çalışmalarını hatırlattı!.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus’un Irak ziyareti sonrasında, çok manidar bir açıklama yapan ABD Başkanı Biden; Bütün bunlar, tüm dünya için umut sembolüdür! Papa’ya dini hoşgörüyü, insanlığın ortak bağlarını ve dinler arası anlayışı yüceltmek için bağlılığından dolayı hayranlığımız devam edecektir, diyormuş! Neymiş efendim!. Dinler arası anlayışı yüceltmekmiş!.

Büyük Selçuklu Veziri Nizamül-Mülk, ünlü eseri Siyaset-Namesinde; Haşhaşilar kadar İslam’a zarar veren bir kötünün olmadığını belirtir! 1500’lü yıllar ve Hindistan’da Ekber Şah;  Hindu, Müslüman, Zerdüşt, Budist, Sih, Cayinizm, Hıristiyan gibi pek çok din mensubunun yaşadığı  ülkesinde, tebaa üzerinde manevî nüfuz kurmadan birlik sağlamanın mümkün olmayacağını düşünüyormuş!. Çeşitli din ve mezheplerle, karşılıklı müsamahaya dayanan dostluk ve barış içinde yaşama fikri, kendisini, yeni bir din tesis etmeye cüret etmiştir!.

Ekber Şah; Bir baş tarafından yönetilen devlette yaşayanların birbirinden ayrı ve birbirine karşı inançlar beslemesi ve başka başka kanunlarla yönetilmesi doğru değildir!. Dolayısıyla bütün bunları birleştirmeliyiz; hem hepsi bir olsunlar ve  hem de o birin içinde hepsi bulunsun!. Böylelikle herhangi bir din içindeki iyi şeyleri kaybetmemek ve öbürlerinden daha iyi şeyleri de kazanmak gibi bir kazanç sağlamış oluruz, diyormuş!.

Papa tüm ziyaretlerinde İbrahim’i dinler konsepti üzerinden yürümektedir!. Neden acaba?! İbrahim’i dinler, Hz. İbrahim’i ata olarak kabul eden; Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslâm dâhil edilerek oluşturulmuş bir tasniftir!. Nihai hedefleri;  Birinci bin yılda Avrupa ve ikinci bin yılda Amerika ve Afrika Hıristiyanlaştırılmış, üçüncü bin yılda ise tüm Asya’yı Hıristiyanlaştırma çalışmaları olabilir mi?!. Neden olmasın?!

1962 – 1965 yılları arasında gerçekleştirilen II. Vatikan Konsili ile İbrahim’i dinler düşüncesi, bir anlamda olgunlaşma ve Kilise vasıtasıyla resmileşme sürecine girmiştir!. 11 Eylül 2001 tarihinde, ABD’de gerçekleştirilen terör saldırılarından sonra,  üç din arasında birliği teşvik etmek ve ortak olduğu iddia edilen hususları ilgili dinlerin mensuplarına hatırlatmak için kullanılmaya başlanmıştır!.

İbrahim’i dinler düşüncesinin ortaya çıkışında İslam’ın bir katkısının olmadığını ve günümüze kadar, tamamen Katolik Hristiyanlık izleri taşımakta olduğunu da vurgulayalım!.  Adamlar daha masaya oturmadan, Hz. Muhammedi (sav) efendimizi,  son peygamber ve  Allah’ın elçisi olarak masaya getirmeyin, diyor?!. Neden acaba?!. Kabul edenler ve etmeyenler?!  Adamlar bu emirlerini kabul edenler ile insani(!) yolculuklarına devam etmektedir!.  Daha başka ne diyebilirler ki?!.

Sonsuz Hikmet Sahibi Yüce Allah; Bakara suresi 135. ayetinde; Onlar, Yahudi veya Hıristiyan olun ki doğru yolu bulasınız, dediler! Sen, de ki: Hayır! Biz, Hanif olan İbrahim’in dinine uyarız!. O, müşriklerden değildi, buyurmaktadır!.

Hanif kavram olarak; İslam’dan önce Allah’ın birliğine inanan ve Hz. İbrahim’in Dinine bağlı olanların vasfıdır!  İslam’a kuvveti ile bağlı olan kimse ve ilmi ile amil olan kişiler!   Eski ve kötü halinden vazgeçip doğruluğa yönelen kişi, demektir!

Sonsuz Kudret Sahibi Yüce Allah; Maide suresi 3. ayeti kerimede;  Bugün kâfirler sizin dininizden yeise düşmüşlerdir!. Artık onlardan korkmayınız! Benden korkunuz, bugün sizin üzerinize nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâmiyet’e razı oldum!. Şüphe yok ki, Allah Teâlâ gafur ve rahîmdir, buyurur!

Sonsuz Hikmet Sahibi Yüce Allah; Ali İmran suresi 19. ayetinde;  Kuşkusuz Allah katında din İslâm’dır!. Kitap verilenler, ancak kendilerine ilim geldikten sonradır ki, aralarındaki hak tanımazlık yüzünden ayrılığa düştüler!. Allah’ın ayetlerini inkâr edenler bilmelidirler ki; Allah’ın hesabı çok çabuktur, buyrulmaktadır!.

Sonsuz Kudret Sahibi Yüce Allah; Bakara suresi 42. ayeti kerimede; Hakk’ı batıla karıştırıp da, bile bile hakkı gizlemeyin, buyurur!.

Sonsuz Hikmet Sahibi Yüce Allah;  Ali İmran 85. ayetinde; Kim İslâm’dan başka bir din arama çabası içine girerse, bilsin ki bu kendisinden asla kabul edilmeyecek ve o ahrette ziyan edenlerden olacaktır, buyrulur!..

Hz. Peygamber (sav)  efendimiz; Yahudi olsun Hristiyan olsun, kim benim getirdiğim dine inanmadan ölürse cehennemliktir, buyurmaktadır!. Herkesi cennete doldurmaya çalışanlara, duyurulur! Elbette ki anlayana; Aklı, fikri, ruhu ve iz’anı kapanmışlar değil!.

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir