Devlet İhmal Etmez!

Devlet yönetim sistematiğinin gereği;  devlet işlerinin nizam ve düzen çerçevesinde yürütülebilmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşlarında,  hiyerarşi mutlaka olmalıdır! Yani modern yönetimde ki ast üst ilişkisi olarak tanımlanan!

Peki, çalışanlar arasında böyle bir hiyerarşi olması gerekirken,  devletin yapılan tüm işleri ve görevlerinde, kanun ve yasaya uygunluk olmalı mıdır? Yoksa makama gelen her kişi kendi düzenini veya kendi Mafya kanunları mı koymalıdır? Hangisini tercih ediyoruz?

Devlet olmanın manası nedir? Devlet; kanun, yasa, yönetmelik ve adalet demektir!  Devletin verdiği maaşı az bulan ve yan yollara sapanları, duyarız! Otobandan çıkarsanız elbette ki kaza yaparsınız! Aman dikkat! Trafikte kurallara uymak hayat kurtarır!

Peki, Devlet yönetiminde yasa, yönetmelik ve tüzüğe uymamanın cezası, ne veya neler olmalıdır? Bir bedeli mutlaka olacaktır?

Devletin tüm işlerinde ve bu işleri yapanlar; kanun ve kurallara kesinlikle uymalıdır! Devlette, kanun, yasa, düzen ve nizamın olmadığı durumlarda ise sisteme kaos hakim olur! Kaos, kargaşa demektir! Türk Devlet Aklı, kaosa izin vermeyecektir! Devlet, kimsenin babasının ÇİFTLİĞİ değildir!

Devlet adına bir kurumda, amir, memur veya müdür olabilirsiniz! Fakat devlet olduğunuzu zannetmeyin! Devletin makam ve görevleri sadece asil millete hizmet etmek için vardır! Devletin makamları, fantezi üretme yerleri değildir!  Aman Allah’ım, ne afralar ve ne tafralar!

Devlet; nasıl olsa görmüyor, duymuyor şeklinde kuruntulara kapılanlar tabii ki olacaktır!  Farkında olmadan haddini aşacaktır! Devlet böyle bir durumda sadece UYUR ROLÜ yapar!  Nereye kadar HADDİNİ aşacak diye,  sadece izler ve bekler!

Kadim Türk Devleti,  her gün 18 yaşındadır! Kadim Türk Devletinin beş bin yıllık, devlet yönetim kodları, tarihi, hafızası ve gelenekleri olduğunu hatırlatmak isterim! Türk Devleti bir ÇADIR Devleti ve MUZ Cumhuriyeti olmadığına göre!

Türk Devleti,  devlet ve millete yapılan hatayı ihmal etmez,  sadece mühlet verir! Vakti zamanı geldiğinde cezasın keser! Devlet, nizam, düzen, kanun ve adalet demektir!  

Devlet,  çok güzel ölü taklidi yapar! İhanet içinde onlalar,  zanneder ki; Devlet yok ve çöktü;  şımardıkça şımarır! Sonra üzerine bir ağırlık çöker!  Ve sonrası mı,  asla yoktur!

Devlet; adalet, yasa ve töre ile ayakta kalır! Devlet, acele etmez! Devlet, devlet ve millete karşı yapılan tüm ihmal ve hataları yarına bırakır fakat kimsenin yanına bırakmaz! Böylece bilinmelidir!

Türk Devlet yönetim kodları ve sistematiği; Töre, Kanun, Adalet ve Hakkaniyet değerleri üzerine bina edilmiştir!  Hakikat ve Adalet bir gün mutlaka tecelli edecektir!  Gerçeklerin her daim gün yüzüne çıkmak gibi bir özelliği vardır!

Kimsenin yaptığı hata ve ihaneti,   hiçbir şart ve şekilde yanına ve yarına kalmayacaktır! Devlet dediğimiz kurum, devlet ve milletin malına, özellikle de tüyü bitmemiş yetim hakkına tecavüz eden ve göz diken, inatla yolsuzluk yapan, haramzadelerden,  bir gün hesabını sorar ve cezasını da keser! 

Devlet ihmal etmez sadece tehir eder! Her seçim bir vazgeçiş olduğuna göre! Devlet kademesinde bulunurken seçtiğiniz ve bulunduğunuz yol çok önemlidir!

HARAM ve İHANET dolu İblis ve İblis çocuklarının yolunu mu? Yoksa ADALET – HAKKANİYET ve HELAL – Rahmani olan TEMİZLERİN yolu mu, seçiyoruz? Hangisi? Her Seçiş bir vazgeçiştir! Neleri seçiyor ve nelerden vazgeçiyoruz? Her seçişin tabii li bir BEDELİ – HESABI ve CEZASI da mutlaka olacaktır!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir