14 Mayıs 2023 Seçimleri ve AK Parti ( Muhtemel ) Konya Aday Listesi!.


Siyaset, dünya genelinde, konjonktür ile gelen konjonktür partileri, kendilerini getiren sosyal ve ekonomik şartlar ortadan kalkınca ya da yeni bir konjonktür meydana gelince, gitme vakti saati gelmiş demektir!

Siyasetin genel geçer kuralı, budur! Birileri kabul etmese de! Sistemden beslenenler tabii ki bu durumu zor kabul edecektir!

14 Mayıs 2023 tarihinde, 28. dönem TBMM Millet Vekili seçim tarihinin açıklanması akabinde aday adayları er meydanına çıktı! Er Meydanına çıkan tüm aday adaylarına başarılar dilerim!

Geçtiğimiz günlerde, AK Parti, tüm illerde dijital ortamda temayül yoklaması yaptı! AK Parti, Konya, bir önceki genel seçimlere kıyasla ilgi eksikliği ve aday adayı müracaatında düşüş olduğunu da, bir kenara not edelim!

28 Mart itibari ile Genel merkez düzeyinde, aday adaylarının mülakat sürecinin başladığını da ifade etmeliyim!

Konya genelinde, bazı aday adaylarının çıkması ile tepkiler geldiğini de hatırlatmadan geçmeyelim! Şu şu isimler listede olursa oy vermem diyenleri mi ararsınız!

Siyaset ve siyasetçi de, toplumda bir karşılık aranmadığını ve sadece yukarılarda, ahbap – çavuş – lobi ve kulis çalışmaları çerçevesinde yürümekte olduğunu da not edelim! Ne kadar lobi ve kulis, o kadar başarı! Ya da listeye girebilmek! Gerisi hikaye! Adaylarda, başarı veya ehliyet ve liyakat aranmadığı kamuoyunun malumu!

AK Parti, Konya, muhtemel Millet Vekili listelerinin derin kulislerde havada uçuşmakta ve konuşulmakta olduğunu! Kulis bilgileri çerçevesinde, listelerdeki isimlere kabaca bakalım!

AK Partinin halen Konya’da 10 Millet Vekili bulunmaktadır! Aktif Millet Vekillerinden; Orhan Erdem, Ahmet Sorgun ve Abdullah Ağralı aday adayı olarak müracaat etmediklerini!

Halen aktif millet vekillerinden, Tahir Akyürek, Selman Özboyacı ve Ziya Altunyaldız, ismi listelerde yer bulmaktadır!

Aday adaylarından teşkilatta uzun dönemdir hizmeti bulunan Selçuklu İlçe eski Başkanı; Mustafa Hakan Özer, İl eski başkan yardımcısı; Ali Dığrak ve İl eski Kadın Kolları başkanı; Esra Candan Doğan, isimleri listelerde yer bulmaktadır!

Konya Büyük Şehir belediyesinde, KOSKİ genel müdürlüğü ve son dönemde, genel sekreter olarak görev yapan ve aday adaylık için istifa eden, Ercan Uslu.

Konya Mimarlar Odası Konya Şube başkanlığından aday adaylığı için istifa eden, Armağan GÜLEÇ KORUMAZ.

Bürokrasinin her kademesinde çalışan ve son olarak da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Bakan yardımcısı, Faruk Özçelik.

Bürokrasinin çeşitli kademelerinde ve akademisyen olarak hizmeti bulunan, Kudret Bülbül.

AK Parti Genel başkan yardımcısı Leyla Şahin Usta, Konya listelerinde yer bulamaz iken, derin ağabeyler, İstanbul adresini işaret etmekteler!

Başka başka der gibisiniz! Derin ağabeyler, derin kulislerde zikredilen isimler bu kadar!

Son bir not! Orhan Erdem ve AK Parti Konya İl başkanı Hasan Angı; derleyen ve toparlayan olmak üzere, ağabey formatında, liste başında olabileceği de, ihtimaller arasında konuşulmaktadır!

Derin ağabeyler, derin kulislerde, bir önceki seçimlerde olduğu gibi ON Milletvekili çıkabileceğini iddia etmekte ve buna göre liste hazırlanmaktadır!

Peki, ekonomik şartlar, market ve pazar filesi, vatandaşın oy verme davranışlarına etkisi nasıl olacaktır? Pazar veya market siyasetçilerin umurunda değil!

Vatandaş evine katıktan vaz geçti ekmeği zor götürebilmektedir! Bir önceki ay aldığını bir sonraki ay, aynı fiyata alamamaktadır!

Geçtiğimiz ramazan ayında, 2 tl olan pidenin, bu ramazan ayında 10 tl olduğunu!

Geçtiğimiz ramazan ayında 60 tl olan bir kg. tereyağı, bu ramazan ayında, 200 – 250 tl arasındadır! Enflasyon kaç demiştiniz! Enflasyon kime ve neye göre!

İki yıl önce, 300 bin tl olan 3+1 normal bir daire, bugün 2 – 2,5 milyon tl arasındadır! İnşaat malzemelerine gelen zamlar yüzde 300 olarak baz alsak yine bu rakamlara erişilemiyor! Peki, bu uçuş nedir? Kim dur diyecek? Çözümü nedir?

Velev ki bu fiyatlardan bir konut almaya kalktığınızda, müteahhit 750-800 bin tl fatura kesebileceğini ifade etmektedir! Bunları nasıl izah edebileceksiniz? Ya da Devlet nerede? Ya da devletin denetim mekanizması konumunda görevlendirilen memurları!

Tüm bunlara rağmen, 2018 seçimlerinde güçlü olduğu dönemde, AK Parti Konya’da, aynı oy oranlarına veya daha fazlasına ulaşabileceklerini iddia edilmektedir! Sokak tam tersini ifade etmektedir!

Hep birlikte yaşayıp göreceğiz! Sadece bir resim çektik! Herkes kendi zaviyesinden okuma – yorum ve değerlendirme yapabilir!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

“14 Mayıs 2023 Seçimleri ve AK Parti ( Muhtemel ) Konya Aday Listesi!.” üzerine 2 yorum

  1. Aynen abi hangi yüzle tekrar aday olacak bunlar hangi üreticinin yanına geldi hangi esnafın kapısını çaldı ve daha daha yüz yok ki astar kumaş bulalım

    1. İbrahim bey;
      Üretici ya da esnaf bunların umurunda değil ki! Yeter ki keyiflerine bir halel gelmesin! Vatandaşın derdi bunların derdi olamaz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir