Yeni bir Eğitim dönemi başlarken; eğitimcilerin de eğitilmesi gerektiği her platformda konuşulmaktadır!
Üniversite çerçevesinde akademisyenlerin ve akademiye öğrenci gönderen öğretmenlerin de; kendilerini hem bilimsel ve hem de insani noktada geliştirmeleri ya da eğitilmeleri gerektiği! Karşılıklı birbirlerini besleyen, orta öğretim ve akademik dünyanın birbirlerinin yok sayamayacağı!
Akademik dünyadaki kaliteli ve iyi yetişmiş akademisyenlerin yetiştirmiş olduğu öğretmenler, akademiye yetiştirip göndereceği öğrencilerin de kaliteli olacağı bir realitedir!
Konya Valilik nezaretinde, Konya Büyük Şehir Belediyesinin katkıları, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğinde, III. Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumu (UPUES 2023) gerçekleştirildi!
Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumunun üçüncüsünü tertip eden Konya Milli Eğitim İl Müdürü ve personelini, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi rektörü ve personeli, sempozyumun görünmeyen tüm kahramanlarına teşekkür ederim!
Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumda; Erasmus, eTwinning, TÜBİTAK, TEKNOFEST, eğitim içerikli üniversite öğrenci projeleri, kalkınma ajansları ile kamu kurum ve kuruluşlarının desteklediği eğitimle ilgili projeler, öğretimde iyi örnekler, eğitimde iyi örnekler ve projelerle ilgili araştırmaların tema olarak kabul edildiği!
554 katılımcı tarafından 225 bildiri müracaatı yapılan sempozyum, 178 bildiri sunulmaya hak kazandığı! Yüz yüze ve çevrim içi toplam 39 oturum gerçekleştirilen UPUES 2023’ün sunum ve tam metin dili, Türkçe ve İngilizce olarak belirlenmiştir!
Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit; İyi bir eğitimcinin en önemli özelliğinin sürekli öğrenmesi, öğretmesi, çağını tanıması ve yaşadığı çağa dair söz söyleyecek nesiller yetiştirmesi! Bu yıl üçüncüsü düzenlenen UPUES, bu açıdan çok önemli bilgi ve tecrübe paylaşım platformu olarak eğitimcilerimize sunulmuş özel bir alan olmuştur, dedi
Sempozyum düzenleme kurulu başkanı, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürsel Biçer; Necmettin Erbakan Üniversitesinin başarı çıtasının uluslararası alanda yükseliş gösterdiğini ve bu başarıda kurumlar arası iş birliğinin büyük önem taşıdığını, ifade etti.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu; Bir başkent daima başkenttir, Konya’nın bu kimliğinden hareketle, her geçen gün marka değerini artıran bir şehir olduğunu! Dünyadaki genç üniversiteler arasında yapılan başarı sıralamasında, Necmettin Erbakan Üniversitesinin önemli dereceler elde ettiğini, vurguladı.
Konya Valisi Vahdettin Özkan; Uluslararası toplumun birikiminden faydalanmanın önemi ve eğitimin evrensel olduğu! Evrensel olan, hem usulde hem esasta nerede ne güzellik varsa, bütün bunları almak, toparlamak, sistematik olarak bunu eğitim sistemimizin içine giydirmek çok önemli! Eğitim, tüm sektörlerin gelişmesinde etkili bir role sahip olduğu! Devletimizin bu noktada çok önemli proje ve faaliyetleri hayata geçirdiği! Eğitimin marifet işi, bütün sektörlerin, aslında insanların gelişmesinin ana mecrası, anahtarı; bunun uzmanlarının, öncülerinin öğretmenler ve akademisyenler olduğu! Dünya bilim tarihi, dünya bilim havuzu, bunun geliştirilmesi yönünde gerçekten Anadolu’nun ayrı bir yeri, önemi olduğu! Hem hikmeti hem hükümet etmeyi kendisinde barındıran Konya’mızda bu ilmi meseleler, bilim konusu, eğitimle ilgili hem kurumsal ve kapasitenin artırılması, katkı verenlerin oluşu şehrimizin geleneğinde olduğu! Bunlar elbette ki bizim için çok önemli bir istinaf noktası, bir iftihar kaynağıdır! Bunun istinaf noktası olurken aynı zamanda günümüzde biz ne yapıyoruz, neredeyiz, geçmişte ve yatay olarak diğer ülkelerle, diğer alanlarla, diğer sektörlerle sürekli bu kalitenin olması da aynı zamanda bu çalışmaları teşvik ve tahrik edici bir unsur olduğunu! Bu sempozyumda, değişik alanlarda, değişik sektörlerde, değişik projelerden eğitim ile ilgili, eğitimin teorisi, uygulamaları ile ilgili bütün bu çalışmaları birleştirerek daha da ileri götürmek, daha iyi bir mecra oluşturmanın yolunu, yöntemini hep beraber araştırıyor ve bu arayış içerisindeyiz! Eğitim ile ilgili fiziki altyapının, eğitim teknolojilerinin iyileştirilmesi, eğitime hizmet sunan öğretmenlerin insan kaynakları noktasındaki çalışmaları, iyileştirme faaliyetlerinin stratejik hedef olarak Bakanımızın riyasetinde belirlenmiş olması; en önemlisi gerçekten eğitime yönelik, ilme yönelik bu motivasyonun sürekli diri tutulması! Bunu sağlayacak olanlar da ağırlıklı olarak siz öğretmenler; Anneler, babalar toplumun bütününün de olması kıymetli. Merak duygusu, ilme ve bu eğitime yönelik iştiyak duygusunun sürekli tahrik edilmesi! Sürdürülebilir bir düzlemde kurumsal ve bireysel olarak hedeflerinin belirlenmesi! Bu hedeflere gidecek iş merdivenlerinin oluşturulması; bunun iyi izlenmesi ve iyi değerlendirilmesi! Bu anlamda özellikle bilgi teknolojilerinin hem işin esasında hem yönteminde çok iyi uygulanması ehemmiyet arz eder, şekkinde ifade ve vurgularda bulunması; Kadim Türk Devlet Aklı ve Selçuklu Devleti ve Medeniyeti; Kadim Başkent Konya ve çağlara ışık tutan Türk medeniyet tarihi, eğitimi ve kültürü, zaviyesinden çok manidar olduğunu düşünüyorum!
Sa
Bu tertip edenleri cani gonulden tebrik ederim. Turkiyenin en onemli meselesi mariif davasidir kime,nasil benzemeye calistik. Su ana kadar hedefimiz yok. Tarihimiz bize istikbal icin yol gosterir. Ibret alana. Insallah boyle Tertipler gelecek nesilleri kurtarir.
Seminerin lisanin Ana dilimiz olmasi mukemmel. Niye ingilizce.. Ben orada olsam Almanca arzu ederdim. Bir milyonun uzerinde kelime hazinesine sahip olan dilimiz su an unutulmak uzere…
Bunun icin milletler arasinda mutlaka Diniliz secilmeli. Ikinci bir dile firsat vermemeli… A,rica yetkilileri tebrik eder. Maffakiyetler temenni ederim
Hersey gonlunuze goŕe ilsun.
Mehmet Ali Gunduz
Mehmet Ali Bey;
Değerli yorumlarınız için Çok teşekkür ederim.