31 Mart Mahalli seçimlerin gölgesinde kalan, rektör atamaları, seçimlerin bitmesi ile birlikte hareketlenmeye başladı! Haziran ayı içinde, Türkiye’nin en büyük ve en eski üniversitelerinden birisi, Selçuk Üniversitesine, yeni rektör ataması gerçekleştirilecek!
Selçuk Üniversitesine Rektör ataması yapılacak, akademisyenin şahsına, üniversite ve şehrimize şimdiden hayırlı olmasını dilerim!
- Üniversiteler, ülkenin ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştiren, kaynak ve kadrosuyla bilim ve teknoloji üreten, araştırmaları teşvik eden, toplumsal gelişmelere öncülük yapan ve bilimsel yöntemlerle her meseleye çözüm arayan kurumlardır!
- Üniversiteler, bilgi üreten ve bilgiyi kullanabilecek insan yetiştiren kurum demektir!
- Üniversiteler, üretilen bilginin topluma yayılmasını sağlamaktır!
- Üniversiteler, devlet ve millet adına, araştırma ve geliştirme, bilim, uygulama ve kalkınma demektir!
Üniversite yönetimleri, toplum ve şehrin tüm dinamikleri ile ilişkili ve bağlantılı olmak zorundadır!
Bir Üniversiteye; Fakültedeki odası kadar ufku – vizyonu – hedefi ve çapı olan kişiler REKTÖR atanmamalıdır!
Yerel dinamikler, kendi çıkarları çerçevesinde, mezkur tiplere tavassut etmemelidir!
Bir Üniversiteye; hem üniversitesi, hem bulunduğu şehri ve ülkesi adına, bir derdi ve ideali olmayan kişiler, REKTÖR olarak atanmamalıdır!
Aksi halde bir DÖRT yıl daha, hem üniversite, hem şehir ve ülke adına HEBA olacaktır!
Üniversite yönetimlerinin çevresini kuşatan, fitne – fesat ruhlu kişiler ve iletişimin ne olduğunu anlamayan ve bilmeyen bir güruh ile bir yere varılamaz!
Üniversite yönetimleri, sadece ve sadece üç beş siyasetçi veya siyaset yaptığını zanneden, yerelde ki ayak takımları ile iletişim halinde olmak zorunda, değildir!
Devletin kişilere bahşetmiş olduğu makamlar, babasından miras kalmamıştır! Devletin makamları, kibir ve ego tatmin yerleri değildir!
Devletin makamları, asil millet ve evlatlarına sadece hizmet yerleridir! Devletin makamlarında, mesele, hoş bir seda ve kalıcı eserler bırakabilmektir!
Devletin makamları kimseye baki değildir! Devletin makamlarına oturanlar, asla la-yüs-el değildir!
Devletin makamlarına oturanlar, öncelikle açık, şeffaf, dürüst ve hesap verebilir olmak zorundadır! Basının görevi de, devletin makamlarına oturanlara, kamu adına soru sormak ve cevapları da kaleme almaktır!
Üniversite yönetimi ve akademisyenler, ülkesi ve milletin geleceği ve kalkınması adına, aklı ve vicdanı hür olmalı ve göbekten bir yerlere asla bağlı ve bağımlı olmamalıdır!
- Üniversiteler, araştırma – geliştirme, soru sorma ve sorgulama kültürünün öğretildiği kurumlardır!
Devlet; kanun, nizam, yönetmelik, kural, adalet, hukuk ve hesap verebilirlik demektir!
Adalet, hakkaniyet, kurallar, hesap verebilirlik ve hukukun olmadığı durum ve kurumlarda, kaos ve karmaşa hakim olur!
Eğer bir memleket ve kurumda, namus sahipleri, en az kötü insanlar ve fesatçılar kadar, sabırlı ve cesur olmazsa, o memleket ve kurumlar, mutlaka batarmış!
Bir üniversite bünyesinde ki Öğretim Üyesi Akademisyenler; kişisel değer yargıları, idare ve idarenin ehliyetsiz, liyakatsiz, çapsız, başarısız, kifayetsiz muhteris adamlarına yakınlığı ile değil, objektif değerleme kriterleri ve neler ürettiği dikkate almak sureti ile performans ve başarılarına göre değerlendirilmelidir!
Peki, Dört veya beş sene sonunda, ürettiği ürüne piyasada alıcısı dahi olmayan bir fabrika ve üniversiteye ne demelidir?
Özel sektörde; şirketin marka değeri ve itibarını yükseltebilen, şirketin sürdürülebilir büyümesini sağlayabilen, karlılık, ciro, üretim, satış, kalite ve verimliliği arttırabilen, maliyetleri düşürebilen, çalışan ve müşteri memnuniyetini artırabilen bir kişi; şirket sahibi ve yönetim kurulu tarafından, genel müdür olarak şirketin başında tutmak için her yola başvuracaktır!
Kampüs Genel Görüntü
Üniversite Sanayi işbirliği stratejik çalışması ivedilikle sağlanmalıdır! Döner sermayenin etkin çalıştırılması, uluslararası öğrenci kabulü, kitap, makale ve yayım basım desteği gibi konular ivedilikle çözülmelidir!
Üniversitenin sağladığı imkânlar, tabandan başlayarak, sadece idareye yakın olanlar için değil, tüm akademisyenler için adil bir şekilde kullanılması sağlanmalıdır!.
Üniversitenin yatay değil, dikey büyüme stratejisine uygun çalışmalar yapılmalıdır!.
Üniversite kaynakları, yeni ve atıl binalar için değil, piyasada aranan başarılı ve nitelikli öğrenci, sürekli kendini geliştiren ve yetiştiren akademisyen ve idari kadro için kullanılmalıdır!
Üniversitenin marka değerine katkı sağlayacak, reel sektörde üniversitenin ismi ile aranan nitelikli ve başarılı öğrenciler için araştırma ve geliştirme çalışmalarına önem verilmelidir!
Üniversitenin ismi ile müsemma, bilim üretebilmesi, şehrine ve ülkesine de katkı sağlayabilmesi adına; üniversite tönetiminin çevresini kuşatmış; ehliyetsiz, liyakatsiz, çapsız, dedikodudan başkaca bir şey üretemeyen ve kifayetsiz muhteris akademisyenlerden bir an önce arındırılmalıdır!
Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne; ehliyetsiz, liyakatsiz ve kifayetsiz muhteris, onun, bunun, şunun adamı veya yereldeki güç ve denge grupları, siyasetçilerin emir komuta zincirinde, eskinin devamı niteliğinde, rahatlıkla kullanabilecekleri; Makama GÜÇ Katabilecek değil Makamdan GÜÇ alan ve Özgüveni de olmayan, SİLİK ve EZİK, bir kişi mi arıyoruz?
Selçuk Üniversitesini despot bir yönetim şekli ile dört yıldır yönettiler ve yönetmeye devam ediyorlar. Bu despot yönetimi kabul etmeyen öğretim elemanlarına iftira atarak soruşturma açıp cezalar verdiler. Sahte isimle şikayet edilerek komplolar kurdular ve uzaklaştırma cezası vererek akademisyenleri eğitim ve öğretimden bilimsel çalışmalardan uzaklaştırdılar. Tam bir FETÖ yöntemi kullanarak öğretim elemanlarının doktoralarını iptal ettirme girişiminde bulundular.
Dört yıl boyunca Metin AKSOY a tensip buyrunuz efendim diye ortamı idare eden yardımcısı şimdilerde rektör olma mücadelesine girmiş ve epeycede mesafe katetmiştir. Şimdilerde karşısındaki güçlü olan rektör adaylarına planlar kurarak soruşturma açtırma planlarını eyleme koymuştur. Bu arkadaşımız rektör olarak atanırsa vay üniversitenin haline. Bilim üretmek yerine sürekli despot yönetim tarzıyla öğretim üyelerini baskı altına alarak birbirine düşürmek ve tek amacı üniversitenin dönerini almak ve günümü gün etmekten başkaca bir işe yaramayacaktır.
Rektör adaylarını uyarıyorum!!!!Her an iftirayla hakkınızda soruşturma başlaya bilir. Biz den uyarması
Doç. Dr. Hüseyin ASLAN
Hocam;
Kriptolar her yerde ve çok güçlüler! Öyle bir gizlendiler ki! Masum insanlara çamur atmak ve meşgul etmekten büyük zevk alıyorlar! Kendilerini de hem gizlemiş hem de korumuş oluyorlar!
LEYLA ŞAHİN USTA’ ya AÇIK MEKTUP
Selçuk Üniversitesi Rektörü Metin AKSOY’ un tekrar atanması için Leyla Şahin USTA büyük gayret gösterdiği iddia ediliyor.
Leyla şahin USTA’ ya birkaç tavsiyem.
1. Konya’da AK PARTİ milletvekilliği yaptığın dönemde Konya’ya ataddırdığın idarecilerin başarısızlığı sonucu % 70.53 olan Ak Partinin oylarını % 49.5 indirdin. Bir çok belediyenin CHP geçmesini sağladın.
2. Selçuk üniversitesine atattırdığın rektör Metin AKSOY üniversiteyi bitirdi. Üniversiteyi yönetmek ve üniversiteyi bilimsel anlamda katkı sağlamak ve desteklemek yerine Üniversitedeki AK partililere nefes aldırmadı soruşturmalar , iftiralar ve kavgalarla 4 yılını tamamladı.
3. Ataddırdığın rektör Metin AKSOY un Lisans, Yüksek Lisan ve Doktora diplomaları şaibeli
4. Profesörlük şartını sağlamadan atanmıştır ( eski rektör Mustafa şAHİN 40 puan eksik olduğunu ve şartları sağlamadığını beyan etmiştir)
5. FETÖ terör örgütüyle iltisaklı olduğu iddia ediliyor.
Kısacası size sırtını dayamış tekrar atanması için sizden medet umuyor ve desteklediğiniz kamuoyunda konuşuluyor.
Bunca iddialara rağmen Metin AKSOY’ u seviyorsanız size bir önerim var.
Yozgat lı olan Metin ALSOY’ u Yozgat Üniversitesine gönderin. Tecrübeli rektör Yozgat Üniversitesine katkı sağlasın ve memleketine hizmet etsin. Ayrıca bildiğiniz gibi Yozgat’ta Ak parti belediyeyi kaybetti YRP kazandı. Siyaseten çalışır ve Ak Partinin oylarının yeniden toparlanmasını sağlar
KISACASI KONYA’ nınÜZERİNDEN ELİNİZİ ÇEKİNİZ!!!!!!!!!
Hocam;
Siyaset bu işlere neden bu kadar müdahil olur ki? Konya gibi bir şehirde 14 Millet Vekili, İl başkanı ve yerel dinamikler! Ortak bir mutabakat olmayınca sonra dışarıdan bir kişi atanıyor! Ortak payda da tüm yerel dinamiklerin birleşmesi de mümkün olamayacağına göre! Üniversite ve Şehir kaybetmektedir!
METİN AKSOY HAKKINIZDAKİ İDDİALARA CEVAP BERMENİZİ BEKLİYORUZ.
Binim doktora tezimde intihal yaptığım gerekçesi ile karar aldırdın. Hacettepe üniversitesine yazı yazarak doktorumun iptal edilmesini talep ettin. Hacettepe üniversitesi inceleme sonucu intihal olmadığına karar verdi. Dolayısı ile ben aklandım. Şimdi sıra sende aşağıdaki iddialardan aklanmanı talep ediyorum.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Metin AKSOY’ un YÖK’ teki CV sinde Viyana üniversitesinde 1998-2003 yılında lisansı bitirdiği, 2001-2003 yılında yüksek lisansı, 2003-2006 yılında doktorasını bitirdiğini belirtmektedir.
Burada sorun şu
1. Avusturya’da başka bir dilde 5 yılda lisan bitirmesi olağan üstü bir başarıdır. Bir sorun yok gibi görünüyor.
2. Yüksek lisansı 2001-2003 yılları arasında bitirdiğini iddia ediyor. Lisansı 2003 te bitirdiyse lisans bitirmeden 2001 yılında yüksek lisansa nasıl başladı ve bitirdi ?
3. Doktoraya 2003 yılında başlayıp 2006 yılında bitirdiğini belirtmektedir. Bu mümkün olabilir mi ? Olduysa açıklayabilir mi?
Viyana üniversitesinin kütüphanesine girildiğinde
2003 yılında lisans bitirme tezi bulunmaktadır. Yüksek lisansı mevcut değildir. Yüksek lisansı yapmışmıdır ? Açıklaya bilir mi ?
2006 yılnda doktorayı bitirdiğini belirtmektedir. Ancak Viyana Üniversitesi kütüphanesine girildiğinde 2005 yılında doktora bitirme tezi mevcuttur. Yani doktorayı iki yılda bitirdiği anlaşılmaktadır. Bu hayatın olağan akışına aykırıdır.
Buradan Metin AKSOY” a soruyorum
1. ÖSYM nin sınavlarında herhangi bir üniversiteye yerleştirile bildiniz mi ? bir üniversite kazanabildiniz mi ? Eğer kazandıysanız belgenizi yayınlaya bilirmisiniz ?
2. ÖSYM den kaç puan aldınız yayınlayabilirmisiniz ?
3. Yeterli yabancı dil puanı aldınız mı ? Aldıysanız yayınlaya bilirmisiniz ?
3. Lisans diplomanızı ve hangi dersleri aldığınızla ilgili transkriptinizi yayınlayabilir misiniz ?
4. Yüksek lisans yaptınız mı ? Yaptıysanız diplomanızı ve hangi dersleri aldığınızla ilgili transkıriptinizi yayınlaya bilirmisiniz ?
5. Doktora yaptınız mı? Yaptıysanız diploma ve aldığınız dersleri belirten transkıriptinizi yayınlaya bilirmisiniz ?
Köklü bir Üniversite olan SELÇUK ÜNİVERSİTESİ rektörünün şaibeli olması üniversitemize zarar vermektedir. Lütfen yukardaki belirtilen sorulara cevap verin ve üniversiteyi bu şaibelerden kurtarın.
Ayrıca profesörlük şartlarını sağlamadan profesör olarak atandığınız (eski rektör Mustafa ŞAHİN açıklamalarında 40 puan eksiğiniz olduğunu ve şartları sağlamadığınızı belirtmektedir. Profesörlük dosyanızı kamu oyuna açıklayabilir misiniz ?
Eğer bu iddialara cevap vermeyip, bu belgeleri basına açıklamaktan kaçarsanız, Şaibeli bir kişi olarak anılacaksınız. Rektörlük gücünü ve makamını kullanarak bana cezalar vererek bana iftiralar atarak beni susturamayacaksınız ve ben bu olayların peşini bırakmayacağımı bilmenizi
Acilen kamuoyu sizden açıklama bekliyor
Ayrıca benin tezime intihal kararı veren Etik Kurul Üyelerini. İntihal katarını onaylayan Üniversite Yönetim Kurulu üyelerini örgütlü suç uydurmaktan dava açacağım asla peşlerini bırakmayacağım.
Doç. Dr. Hüseyin ASLAN
https://www.facebook.com/100003235617164/posts/pfbid02M3EChjKsSJS3cGdCqcVDag43GKTanUGgXakk34U9ahU2wrJonrcMH9vStjdEfo3Ul/?mibextid=WC7FNe
Hocam;
Konuya muhatap olan kişi, KAMU adına ve KAMUOYUNUN istifham ve acabaların izale edilmesi adına, kendisi hakkında, eski rektör tarafından da iddialar çerçevesinde, hem kendisini ve hem de temsil ettiği makamı – markayı, TEMİZE çıkarması adına, böyle girişimde bulunması, daha uygun olacaktır!