Konya Teknik Üniversitesi, KAMPÜS İnşaatı NE Durumda?

Bir Çin atasözü der ki: Gülmesini bilmeyen, dükkân açmasın!

İki komşu; biri balcı ile diğeri turşucu olan dükkân sahibinin hikâyesini bilmeyen yoktur!

1 -) 4 Şubat 2017 tarihli Köşe Yazım; Gülmesini Bilmeyen ‘Başkan’ Olmasın!

  • Gülmeyi ve Gülümsemeyi bilmeyen kişileri; Kamu Kurumlarına müdür veya Rektör atanmasına vesile olan siyasetçi ve yerel aktörlerin bu konuda, KAMU ve KAMUOYU adına, vebali olduğunu düşünüyorum!
  • Yerel siyasi aktörler ve şehrin derin ağabeylerine; Gülmesini ve Gülümsemeyi dahi bilmeyen kişileri, vebal ve ah almamak adına, müdür ve rektör olarak atanmasına aracılık etmeyin, derim!

Hem karşımızdaki kişiye ya da misafire gülümsemenin SADAKA olduğunu iddia eden bir geleneğin – bir dinin ve bir peygamberin temsilcisi olduğumuzu iddia edeceğiz ve hem de, gülmeyi ve gülümsemeyi, çok göreceğiz, öyle mi?

  • Bir kez GÖNÜL YIKTIN ise, Bu kıldığın NAMAZ değil!

15 Mayıs 2017 tarihli, Selçuk Üniversitesi; Tekrar mı Bölünüyor, köşe yazımda; Konya ili, Selçuklu İlçesi, Dikilitaş Mahallesindeki bazı taşınmazlar ve üzerindeki varlıkların ‘’Selçuk Üniversitesi Sanayi Kampüs Sahası’’ olarak kullanılması ve tahsis nedeninin tapu siciline şerh edilmesi kaydıyla 4046 sayılı kanunun 2/i maddesine istinaden, Bila bedel Maliye Hazinesine devredilmesine ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun (ÖYK) 28 Aralık 2016 tarihli kararıyla, toplamda 5 adadan oluşan yaklaşık DOKUZ YÜZ BİN metrekare taşınmazların Selçuk Üniversitesine tahsis işlemi gerçekleştirilmiştir! Bu karar Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 10.02.2017 tarihinde Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne bildirilmiştir!

2 -) 15 Mayıs 2017 tarihli köşe yazım; Konya Teknik Üniversitesi Kurulmasına matuf; Selçuk Üniversitesi Tekrar Bölünüyor?

Üniversite Sanayi işbirliği çerçevesinde, Konya Teknik Üniversitenin alt yapısını oluşturmak adına, Organize Sanayi bölgesindeki arsa tahsisi, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda, Selçuk Üniversitesi bünyesinde Sanayi Kampus Alanının kurulabilmesi için şehirdeki tüm siyasiler, Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve diğer paydaşların destekleri olmuştur! Şehirlerin gelişiminde, Üniversite Sanayi işbirliğinin önemi büyüktür!

  • Selçuk Üniversitesi Sanayi Kampus alanı ve 28 Aralık 2016 tarihinde tahsis edilen arsa, Konya Teknik Üniversitesinin alt yapısına matuf olarak hayata geçecektir; başkaca bir saik ile kullanılamayacaktır!

Konya Sanayisinin bilimsel altyapısını oluşturmak ve üniversite sanayi işbirliğini geliştirmek adına, sanayi bölgesi içerisinde yeni bir kampus oluşturulması ve bu yeni kampusta, halen eğitimlerine Selçuk Üniversitesi bünyesinde devam eden; Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, 8 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış olan 7141 sayılı kanunun yedinci maddesiyle 2809 sayılı kanuna eklenen Ek Madde – 179 ile kuruluşu tamamlanmış olan Konya Teknik Üniversitesine devir olmuştur!

Tüm bu gelişmeler ve bilgiler çerçevesinde, ilgili ve yetkili konumda olanlara, Konya Sanayisinin bilimsel altyapısını oluşturmak ve üniversite sanayi işbirliğini geliştirmek adına, Konya Teknik Üniversitesi Kampüs İnşaat alanı ile ilgili, bir gazeteci olarak, KAMU ve KAMUOYU adına, bir kaç sorumuz olacaktır!

  • 8 Mayıs 2018 tarihinde resmi kuruluşu gerçekleşen ve bir yıl önce de, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Teknik Üniversitenin alt yapısı için Organize Sanayi Bölgesindeki; DOKUZ YÜZ BİN metrekare arsa tahsisi yapılan, Konya Teknik Üniversitesi Kampüs İnşaatı, neden başlamıyor ya da yapılamıyor?
  • Organize Sanayi Bölgesindeki şerhli arsa, Konya Teknik Üniversitesi Kampüs Alanı, bir Kamu Kurumuna, hangi gerekçeler ve şartlarda, neden devir edilmiştir?
  • Organize Sanayi Bölgesindeki şerhli arsa, bir Kamu Kurumuna, başka bir bölgede, Konya Teknik Üniversitesi Kampüs alanı yapılması için DEVİR edilmiş ise bu güne kadar neden bir gelişme olmamıştır? Ya da ne zaman olacaktır?
  • Organize Sanayi Bölgesindeki şerhli arsa, sadece ve sadece Teknik Üniversitesi Kampüs alanı olarak, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından tahsis edilmesine rağmen, Konya Teknik Üniversitesi Senatosu, mezkur DEVİR işlemine NEDEN ve HANGİ GEREKÇELERLE imza atmıştır?
  • Yoksa DEVİR işleminde, Konya ve Kamuoyundan gizlenen, başkaca saik ve gerekçeler mi vardır?
  • Konya Teknik Üniversitesi bünyesinde, Mimarlık ve İnşaat Fakültesi olmasına rağmen, Konya Teknik Üniversitesi Kampüs inşaatı PROJESİ ne durumdadır?
  • Konya Teknik Üniversitesi Kampüs İnşaatı PROJESİ; Kurum içinde DÖNER SERMAYE kapsamında, Bir Milyon Türk Lirasına yaptırabilecek iken, Mimarlık Fakültesi akademisyenleri, yok sayılmakta mıdır? Peki, Neden?
  • Konya Teknik Üniversitesi bünyesinde, Mimarlık ve İnşaat Fakültesi olmasına rağmen, Üniversitenin Kampüs inşaatı PROJESİ, Hazine ve Maliye Bakanlığının Tasarruf Tedbirlerine rağmen, dışarıda bir Mimarlık firmasına, ELLİ – ALTMIŞ MİLYON Türk Lirası bir bedel karşılığında, PROJE yarışmasına kapsamında, görüşmeler yapıldığı, kulislerde konuşulmaktadır! Peki Neden Acaba?
  • Konya Teknik Üniversitesinin kuruluş tarihinden bu günlere kadar, koskoca ALTI YIL geçmiş olmasına rağmen, KAMPÜS İnşaatı ile ilgili çalışmalar ve PROJESİ, ne durumda ve hangi aşamadadır?

Konya Kamuoyu, özellikle de İÇ ve DIŞ paydaşlar adına, bir gazeteci ve iletişim uzmanı olarak, soruyorum!

Konya Kamuoyu ilgililerden konu ile ilgili bir açıklama beklemektedir?

3 -) 6 Ocak 2019 tarihli KÖŞE YAZIM; Konya Teknik Üniversitesinde YER Sorunu!

4 -) 20 Ocak 2019 tarihli KÖŞE YAZIM; Teknik Üniversite üzerinden RANT devşirmek!

5 -) 16 Temmuz 2022 tarihli KÖŞE YAZIM; Konya TEKNİK Üniversite REKTÖR Ataması!

6 -) 12 Ağustos 2022 tarihli KÖŞE YAZIM; Konya TEKNİK Üniversitesi REKTÖR Adayları!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir