KONYA ŞEKER; Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinde Genel Kurul Heyecanı!

Konya merkezli, Anadolu Birlik Holding iştirakleri; Konya Şeker Fabrikası, Çumra Şeker Fabrikası, Soma Termik Santrali, Kangal Termik Santrali, Panagro, Torku Atıştırmalık Ürünler Fabrikası, Etanol Fabrikası, Yem Fabrikası, Un Fabrikası, Panplast Fabrikası, Altınekin Yağ Fabrikası ve Beta Tohum başta olmak üzere onlarca başkaca iştirakleri bulunmaktadır!

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifine seçilen başkan, aynı zamanda, Anadolu birlik Holding bünyesindeki iştiraklerde de, tam yetkili konumda olmaktadır!

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi genel kurul seçimleri için resmi olarak yaklaşık bir yıldan fazla bir zaman olmasına rağmen, yapılacak olan Mali Genel Kurulu, bir Seçimli Genel Kurula dönüşebileceği kulislerde konuşulmaktadır!

Konya Pancar Ekicileri ve Konya Şeker kulislerinde, şu anki yönetimin mevcut yapısını korumak için baskın bir Genel Kurul seçimine gidebileceği de, konuşulmaktadır!

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi, Mali Genel Kurul ilanının yapılmadığı, Yönetim Kurulunun Seçimli Genel Kurulu, Mali Genel Kurula dönüştürme yetkisinin olduğu da, kulislerde ifade edilmektedir!

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi, Genel Kurul için 18 adayın ismi kulislerde konuşulmaktadır!

  • On Sekiz aday, kim ya da kimlerin adamı ya da adayıdır? Kim ya da Kimler, kimleri desteklemektedir? Kim ya da Kimler, kimlerle, ZITLAR ve KARŞITLAR dengesi ve düzeni çerçevesinde, danışıklı ve anlaşmalı, yol yürümektedir?

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi, Genel Kurulda başkan adaylığı için yola çıkan tüm adaylara başarılar dilerim!

  • Sonsuz Kudret Sahibi Yüce Allah; Kur’an-ı Kerimde; “ Biz her şeyi çift yarattık ” ayeti ve “ Her şey zıddıyla bilinir ve kaimdir ” gerçeğini, ifade etmektedir.

Her şey zıddı ile kaim olduğuna göre! Her yerde ve kurumda, Zıtlar üzerinden bir DENGE kurulmaktadır!

Karşıt olan şeyler ya da ZITLAR, bir araya gelir ve uzlaşmaz olanlar daha güzel bir uyum doğar! Düzen bir çatışma sonucunda meydana gelmektedir!

Zıtlar veya Karşıtlar üzerinden kurulan BARIŞI – DÜZENİ ve DENGEYİ göremeyenler, magazin boyutunda ömrünü tüketir!

Eskilerin ifadesinde olduğu gibi; Fikirlerin çatışmasından hakikat güneşi doğar, neyi ve neleri anlatmaktadır?

Yaratılış gereği, Zıtlar ve Karşıtların birlikteliğinden bir düzen ve denge meydana gelmektedir!

Yaratılıştaki bu güzelliği ve dengeyi göremeyen bir o kadar insan vardır! Mesele, Yaratılıştaki ZITLAR ve KARŞITLAR üzerinden kurulan Rahmani SİSTEMİ – DENGEYİ ve DÜZENİ görebilmek, Hayran olabilmektir! Aksi halde ömrümüz ve tüm mesaimiz ”gıylu gıyş” ile geçecektir!

Her sistem, kendi Zıtlarını ya da Karşıtlarını oluşturmak zorundadır! Aksi halde sistem yürümez! Aksi halde sistem ve düzene, EŞEK ARILARI müdahil olmaya başlayacaktır!

Sistemi kurgulayan AKIL, Eşek Arılarının sistemi müdahil olmasına ve sistemin de bozulmasına izin vermemek adına, kendi KARŞIT ve ZITLARINI çıkarmak zorundadır! Anlayana ve Görene! KÖRE ve SAĞIRA ne ola ki?

Zıtlar ve Zıtların birlikteliğinden doğan mükemmel düzeni; anlamayı, anlamlandırmayı, idrak edebilmeyi ve yorumlamayı dilerim!

Aksi halde sürekli olarak, KAVGA ve KAOS görmekten ya da TOZ ve DUMANDAN hiçbir şeyi göremez bir duruma düşeriz!

  • TOZ ve DUMANDAN kaynaklı ya da dünyalık ÇIKARLAR çerçevesinden, OLAY – OLGU ve GELİŞMELERİ okuyan ve değerlendirenlere hitaben; Kalpleri vardır ama onlarla kavrayamazlar! Gözleri vardır ama onlarla göremezler! Kulakları vardır ama onlarla işitemezler! Onlar hayvanlar gibidir, hatta daha da şaşkındırlar! İşte asıl gafiller onlardır!

PANKOBİRLİK eski Genel Başkanı Recep Konuk; 2017 yılındaki PANKOBİRLİK genel kurul öncesi yapmış olduğu açıklamasında; Bizim kurumumuz, ülkedeki imkânların yok edilmesi anlamında görev ifa eden bir kurum değildir! Ülkeyi ve çiftçimizi büyüten, geliştiren bir kurumdur! Ülkemizin Dünya ölçeğindeki iddialarının yanında olan bir kurumdur! Bu ülke çok güçlü olmak zorundadır; Biz de bu gücün oluşmasına birey ve kurum olarak katkı vereceğiz!

PANKOBİRLİK eski Genel Başkanı Recep Konuk; 2021 yılında yapılan genel kurulda neden aday olmayacağını; Sağlığımda, bu kurumun kendi ayakları üstünde hedefine doğru hızından bir şey kaybetmeden yürümeye devam ettiğini görmek istiyorum! Bunu sağlığımda görmeliyim ki, rehberliğe ihtiyaç olursa yolu tarif edebileyim, yol – iz bulmada yardımcı olabileyim! Kurumlar da insanlar gibidir; Doğar, büyür ve yaşlanır! Kurumların gençlik iksiri yenilenmedir! Bu yenilenmeye sadece çağa ayak uydurma değil, insan kaynağını yenileme de dâhildir! 22 yıllık emeğin sonunda asla dayanamayacağım husus bu kurumun benimle birlikte yaşlanmasıdır! Benim neslim emanetçi olarak beni seçti, bu nesilde yeni emanetçisini bulmalı ki, büyüme devam etsin!

1 -) 17 Ekim 2021 tarihli KÖŞE Yazım; Konya Şeker ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Genel Kurulu! https://ahmetunver.com.tr/2021/10/17/pankobirlik-genel-kurulu-ve-recep-konuk/

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 2021 yılındaki genel kurul öncesi bir köşe yazımda; Her aday ve onları destekleyenlerin kendilerine göre hesap, plan, gerekçe, çıkar ve tabii ki kurum adına projeleri vardır! DEVLET, böyle devasa bir kurumu, hem de GIDA üreten ve Dünya da GIDA KRİZİ konuşulduğu bir dönemde; yereldeki siyasetin OYUN sahası olmasına asla müsaade etmeyeceğini de hatırlatmak isterim, şeklinde bir yazı kaleme almıştım!

  • Peki, Recep Konuk, tekrar aday olacak mı? Kulislerde aday olacağına matuf dedikodular dolaşmaktadır! Peki, Neden?

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 2021 yılındaki genel kurul öncesi bir köşe yazımda; Zarar eden bir firmayı, devasa bir kurum haline getirdiği yerden daha güçlü ve azimli bir şekilde; 2053 ve 2071 büyük Türkiye hedefleri çerçevesinde, Torku ve Konya Şeker’in büyümeye devam etmesi adına, Recep KONUK; ONURSAL BAŞKAN olarak kalmalı, şeklinde yazılar kaleme aldığımı da hatırlatmak isterim!

Bugüne geldiğimizde ise Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi genel kurul için Konya Şeker ve şehrin derin kulislerinde, ON SEKİZ aday olduğu ifade edilmektedir! Peki, Neden? Üç değil, Beş değil, Sekiz değil de, ON SEKİZ aday!

  • Bir İletişim Uzmanı ve Gazeteci olarak, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 2021 yılındaki genel kurul öncesi köşe yazımın son paragrafında vurguladığım KONUM ve DURUM da olduğumu ifade etmeliyim!

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 2021 yılındaki genel kurul öncesi bir köşe yazımda; Recep KONUK; Yıllardır birlikte büyüdükleri ve yol yürüdükleri, 22 yıl önceki başkan adaylık çalışma süreci ve sonrasında ki devir teslim tarihinden itibaren birlikte çalıştığı, kurumun bu günlere gelmesinde büyük emekleri olan, kurumun tüm birimlerinde yöneticilik, idarecilik, genel müdürlük yapmış ve halen aktif yönetim kurulu üyesi; güvendiği kadim dostu ve dava adamı, arkadaşı olan adaya görevi devir edecektir!

  • Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Anadolu Birlik Holding; mevcut yönetim ile kaldıkları yerden, daha güçlü bir şekilde, istikrarlı ve emin adımlarla, yürümeye devam edeceğini düşünüyorum!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi