PANKOBİRLİK Genel Kurulu ve Recep Konuk!

2017 yılındaki PANKOBİRLİK genel kurul öncesi yapmış olduğu bir açıklamasında; PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk;  Bizim kurumumuz, ülkedeki imkânların yok edilmesi anlamında görev ifa eden bir kurum değildir!  Ülkeyi ve çiftçimizi büyüten, geliştiren bir kurumdur! Ülkemizin Dünya ölçeğindeki iddialarının yanında olan bir kurumdur! Bu ülke çok güçlü olmak zorundadır;  Biz de bu gücün oluşmasına birey ve kurum olarak katkı vereceğiz!  Bu gücü aşındıran değil, ona kuvvet ve takviye veren bir kurum olacağız! Bu güne kadar başardık, bundan sonra da başaracağız! Bu kurumun ve ülkemizin geleceğinden taviz veremeyiz! Recep Konuk olarak bu kurumdan ayrılmaya hazırım, benim böyle bir sorunum yok, fakat kurum, şu için an buna çok hazır değil; üreticilerimiz buna hazır değil, çiftçi kardeşlerimiz buna hazır değil, ifade ve vurguları akabinde, Konya kamuoyundan gelen yoğun baskılar neticesinde, tekrar başkanlığa adaylığını açıklamıştı!

PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, 27 Ekim 2021 tarihinde yapılacak genel kurulda,  2017 yılında olduğu gibi tekrar aday olmayacağını ve başkanlık görevini bırakacağını,  22 yıllık nöbeti bu genel kurulda bir arkadaşına devredeceğini! 22 yılın sonunda emanetin sahiplerinden yürekten bir hayır duası alabilirsem en büyük mutluluğum olacak! Konya Şeker,  22 yılda ovaya diktiğimiz fabrikalar ve üretim tesisleriyle bana güvenenlere kol kanat germeye, Konya’nın dört bir tarafındaki ortaklarımızı, kooperatifimizin kanatları altına almaya çalıştım! 27 Ekim 2021 tarihinde ben de artık 46.000 ortağımız gibi o kanadın altındaki yerime geçeceğim! Yani seçilen değil, seçen olacağım! Emaneti alan değil, veren olacağım! Rıza isteyeceğim ve oy istemeyeceğim! Bu genel kurulda inşallah bizim kooperatifimiz herkesin gıpta ile izleyeceği bir nöbet değişimi yaşayacak, ifade ve vurgularının çok manidar olduğunu düşünüyorum!

PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, neden yeniden aday olmayacağının üç sebebi olduğunu da ekledi! Biri kendimle,  diğer ikisi yine bu kuruma olan hassasiyetim ile ilgilidir! Sağlığımda, bu kurumun kendi ayakları üstünde hedefine doğru hızından bir şey kaybetmeden yürümeye devam ettiğini görmek istiyorum! Bunu sağlığımda görmeliyim ki, rehberliğe ihtiyaç olursa yolu tarif edebileyim, yol-iz bulmada yardımcı olabileyim!   Kurumlarda insanlar gibidir;  Doğar, büyür ve yaşlanır! Kurumların gençlik iksiri yenilenmedir!  Bu yenilenmeye sadece çağa ayak uydurma değil, insan kaynağını yenileme de dâhildir!  22 yıllık emeğin sonunda asla dayanamayacağım husus bu kurumun benimle birlikte yaşlanmasıdır! Benim neslim emanetçi olarak beni seçti, bu nesilde yeni emanetçisini bulmalı ki o büyüme devam etsin! Her insanın iş hayatından ayrı bir aile hayatı, ait olduğu ya da parçası olduğu, cemiyete karşı sorumluluklarından başka ailesine karşı da mesuliyetleri vardır! Terazinin bir kefesine üç evladımın geleceği için ayırmam gereken zamanı, diğer kefesine 46.000 ortağımızın evladının geleceği için ayrılması gereken zamanı koydum!  46.000 ortağımızın evlatlarının kefesi ağır bastı ve fedakârlığı evlatlarım için ayırmam gereken zamandan yaptım! 22 yıl önce gençtim ve üç evladımdan kıstığım zamanı telafi edebilirdim! Şimdi 65 yaşındayım; evlatlarımı büyütemedim fakat torunlarımı büyütmek istiyorum, şeklinde neden aday olmayacağının kendi zaviyesinden gerekçelerini de kamuoyu ile paylaştı!

PANKOBİRLİK başkanlığı için Recep Konuk’un aday olmayacağı açıklaması akabinde, Konya kamuoyunda,  dedikodu ve söylentilere şahit olduk!  Recep başkanın, aday olmayacağım açıklaması sonrasında,  basından ve sosyal medyadan takip edebildiğim kadar,  beşten fazla aday kamuoyunda konuşulmaktadır!  Her bir adaya başarılar dilerim! Her aday ve onları destekleyenlerin kendilerine göre hesap, plan, gerekçe ve tabii ki kurum adına projeleri vardır! Fakat DEVLET, böyle devasa bir kurumun yereldeki siyasetin OYUN sahası olmasına asla müsaade etmeyeceğini de hatırlatmak isterim!

Peki, Recep Konuk,  tekrar aday olmalı mıdır? Yoksa artık yeter demeli midir?   Buraya kadar, yoruldum ve köşeme çekilmek, torunlarımı sevmek ve emekli hayatı yaşamak istiyorum,  demeli midir? Görevi, nöbeti bir başka çiftçi dostu arkadaşına, artık devir etmeli midir?  Zarar eden bir firmayı, devasa bir kurum haline getirdiği yerden daha güçlü ve azimli bir şekilde,  2023 – 2053 ve 2071 büyük Türkiye hedefleri çerçevesinde, Torku ve Konya Şeker’in büyümeye devam etmesi adına ONURSAL BAŞKAN olarak kalmalı mıdır?  

Ya da, yıllardır birlikte büyüdükleri ve yol yürüdükleri,   22 yıl önceki başkan adaylık çalışma süreci ve sonrasında ki devir teslim tarihinden itibaren birlikte çalıştığı, kurumun bu günlere gelmesinde büyük emekleri olan,  kurumun tüm birimlerinde yöneticilik, idarecilik, genel müdürlük yapmış ve halen aktif yönetim kurulu üyesi;  güvendiği dostu,  dava adamı ve arkadaşı olan adaya görevi devir etmeli midir?  Bir gazeteci, iletişimci ve  gözlemlerime dayanak,  Recep Konuk; kabaca ifade etmeye çalıştığım,  PANKOBİRLİK Başkan adayına görevi devir edeceğini düşünüyorum!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir