Bir ve Beraber olmak: Konya

Geçtiğimiz günlerde;  Birlikte Konya’yız Platformu’nun,  Dedeman Otel’de  ‘’Güçlü Başbakan Güçlü Konya’’  temalı Konya adına birlik ve beraberlik mesajı veren bir toplandı düzenlendi.  Toplantıya;   KTO Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, KSO Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, KTB Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, MÜSİAD Başkanı ve Yönetim kurulu üyeleri, SELSİAD Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, İpekyolu İş Adamları Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti il ve ilçe teşkilat yetkililerinin yanı sıra,   ANAP Konya eski Bakanlarından Mehmet Keçeciler, MHP eski İl Başkanı Yusuf İnanç,  Selçuklu Belediyesi eski Başkanı İsmail Öksüzler,  CHP eski İl Başkanı Rahmi Baştoklu, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mehmet İncili ve yönetim kurulu üyeleri,  Hayra Hizmet Vakfı Başkanı Hasan Hüseyin Varol ve yönetim kurulu üyeleri, Büyük Selçuklu Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı ve ismini burada sayamayacağım daha birçok vakıf, dernek başkanı ve yönetim kurulu üyeleri yer aldı.  Konya adına böyle ulvi bir hedef doğrultusunda bir araya gelen ve emeği geçenlere çok Teşekkür ederim. Allah hepsinden Razı olsun. Konya kabuğunu kırmaya mı çalışıyor nedir?

Birlikte Konya’yız Platformu toplantıda yapmış olduğu açıklamada; Konya dünyanın yakından takip ettiği il olduğu belirtilerek; “Akan kanı durdurmak için savaşacak Başbakanımıza en güçlü desteği vermeliyiz. Vereceğimiz destek dünya tarafından takip edilecek. Seçimlerde önce Konya’nın sonuçlarına bakılacaktır. Konya’nın seçim sonuçları herkes tarafından hatırlanacaktır. Tarihe not düşülecektir. Tüm ilçe, mahallelerle Taşkentli Torosların evladı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na destek vereceğiz. Biz, 2,5 milyon Konyalı olarak Ahmet Davutoğlu’nun etrafında kenetlenerek bir araya gelmek istiyoruz. Çünkü güçlü Başbakan demek, güçlü Konya demektir. Konya’yı tarımın başkenti yapmak için, Milli savunma sanayinin kalesi yapmak için, Kavşak noktası yapmak için, Başkentte Kadim başkent olduğunun tescili için yanında olacağız. Birlikten güç doğar diyeceğiz. Konya tarihi için önemli olan bu seçimler de Konya ayağa kalkmaya hazırdır” ifadelerinde bulundu.

Toplantıya telefonla bağlanan Torosların ve Konyanın evladı Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu;  “Bugün Konya’da gerçekleştirdiğiniz Konya için birlikteyiz Platformu toplantısı için bizzat teşekkür etmek isterim.  Toplantı metnini ve temasını okuyunca doğrusu çok duygulandım ve Konyalı olmaktan bir kez daha gurur duydum. Görüş farklılıklarının da bir kenara bırakılarak,  Konya için hep beraber olma yönünde çok değerli bir kadronun beyan ettiği bu görüşler, benim için büyük bir enerji kaynağı oldu.  Hepinize teşekkürü bir borç biliyorum. Bütün hemşerilerime buradan teşekkür ediyorum. İnşallah 7 Haziran’da Konya’dan bu anlamda güzel ve gür bir sedanın yükseleceğine inancım tamdır.  Toplantıya katılan herkesi tek tek kucaklıyorum ve selamlarımı iletiyorum. Allah razı olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun.”  şeklinde duygulu bir konuşma yaptı.

Bir İletişimcinin görevi, Bir olayın veya haberin görünenin haricindeki arka planını görebilmeyi ve eleştirel bakabilmeyi gerektirir. Ülkeler, şehirler,  devasa büyüklükteki kurum ve kuruluşlar idare edilirken bir vizyon, plan ve strateji üzerine bina edilir.  Bu planlar çok uzun vadeli olmak zorundadır. Günübirlik plan ve strateji olmaz, olamaz.  Durumsal hareket edilemez. Kurumsal bir çerçevede hareket edilmek zorunluluğu vardır. Başarılar da zaten bu plan ve stratejiye göre şekillenir.  Bir şehri, kurumu ve ülkeyi yönetmeye talip olduğunuz zaman, mikro ve makro planlarınız mutlaka vardır.  İnancımız gereği elbette ki Büyük PLANı yapan Yüce Kudrete de teslim olacağız.  Fakat Bizim de bulunduğumuz yerle ilgili olarak bir plan ve stratejimiz olmalı.

Dostlar;  Konya adına bu çalışma gecikmeli de olsa görmemiz gereken çok güzel bir manzara.  Böyle bir birliktelik veya çalıştay vb. adı her ne olursa olsun, Sayın Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu 28 Ağustos 2014 tarihinde AK Parti Genel Başkanı olarak kongreden çıktığı gün veya 01 Eylül 2014 tarihindeki AK Parti Konya teşkilatının birkaç otobüs ile gidilen Grup toplantısına böyle bir Konya çıkarması yapılmış olsa çok anlamlı olabilirdi.  Her zaman söylendiği gibi Türk’ün aklı sonradan çalıştı. Söz konusu Konya ise gerisi teferruattır noktasına,  bu şehrin ileri gelenleri ve kanaat önderleri yeni yeni bir araya gelmeye başladı. Kendi partisini, cemaatini, derneğini, bölge taassubundan kurtulmaya başladı… Zincirlerini kırmanın zamanı geldi.. Sebep olanlardan Allah Razı olsun… Bu şehir adına çok güzel bir gelişme… Her yeni güzel gelişmenin bir başlangıcı olduğu gibi.. Bu birliktelik adına fikir beyan eden veya gayrette bulunan herkese Teşekkür ederim, Allah hepsinden Razı olsun…

 

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir