AK Parti 2002 Ruhu ile Tekrar Şahlanabilir

12 Eylül tarihinde AK Parti olağan genel kurulu yapıldı. Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tekrar genel başkanlığa seçildi. Genel kuruldaki atmosfere ve MKYK ve MYK’ya seçilen üyelere kabaca bir baktığımızda; ‘partide bir yenilenme,  heyecan, birlik -e birliktelik ve kardeşlik ruhu yüklü’ olduğu sezilmektedir.  AK Parti yönetime seçilen bütün dost ve ağabeylere Başarılar dilerim. Bu ruhla ancak AK Parti zaten tek başına iktidar olabilir. 18 Eylül tarihinde YSK’ ne teslim edilen 26. dönem milletvekili aday listelerinde de aynı birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun izlerini görmekteyiz. Daha önceki yazılarımda da vurgulamaya çalıştığım, 7 Haziran adayları ile tekrar yola devam edileceği noktasında.. Seçilmiş olan vekillerle ilgili olarak fazlaca bir değişiklik olmayacağı şeklinde.. Özellikle Konya listesinde seçilebilecek durumda eski İL Başkanı Ahmet Ağabeyin girmesi haricinde bir değişiklik göze çarpmıyor.

Siyasi Partiler,  kuruluş felsefeleri doğrultusunda, birincil hedefleri arasında iktidar olmak ve bulundukları ülkeleri sosyal ve ekonomik olarak dönüştürücü hareketlerde bulunurlar.  AK Partinin kurucu lideri olan ve halen seçilmiş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, alışılagelmişin dışına çıkarak, muhafazakâr lider olmayı değil dönüştürücü lider olmayı tercih etmiştir.Muhafazakâr liderler, mevcudun içerisinde istikrar ararlar. Fakat dönüştürücü liderler, değiştirerek ve dönüştürerek, toplumun istikrarını inşa ederler. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda dünya liderlerinin gözünün içine bakarak  ‘Dünya beşten büyüktür’ ,  ‘Laf zamanı değil, icraat zamanı’   olduğunu hatırlatması ve dünyanın muhafazakâr nitelikli liderlerini şöyle bir silkelemesi, dönüştürücü lider olduğunun en bariz göstergelerindendir.

AK Partinin kuruluş felsefesindeki,  toplumun bütün kesimlerine yönelik olarak kucaklayıcı, birleştirici, bütünleyici felsefesine dönmesi halinde 1 Kasım tekrar seçimlerinde tek başına iktidar olmasının önünde hiçbir engel yoktur. AK Partiye kuruluş tarihinden itibaren gönül vermiş, hizmet etmiş, parti ve mahalle teşkilatlarında görev almış, bütün dava arkadaşları harekete geçirilerek, dava ruhu ile bezenmiş gönüllü partililerle başarı kaçınılmazdır.  Partilerde yenilik  ve değişiklik kuşkusuz kaçınılmaz bir gerçekliktir.  Dava partilerinde, eskiler ve yeniler arasındaki, ağabey – kardeş, usta – çırak ilişkisini çok iyi kurabilmiş ve ahde vefa bilincine de sahip olmak zorundadır.  Dava partilerinde, partiye gönülden bağlanmış eski ve yeni gönül verenlerin pabucu dama hiçbir zaman atılmaz, atılmamalıdır.  Böyle bir ortama izin verilmesi halinde,  dava partisi olamaz, partinize sadece ve sadece rantiyeci ve şantiyecileri celbedersiniz. Rantiyeci ve şantiyecilerin olduğu yerlerde ‘ DAVA’dan bahsedilmez,  sadece ve sadece bireysel ve bölgesel çıkar, menfaat ilişkileri bahse konu olur. AK Parti, Yeni Türkiye ve 2023, 2053, 2071 hedefleri doğrultusunda, kuruluş felsefesi ve dava ruhunun verdiği heyecanla, birlik, beraberlik ve bütün ülkeyi kucaklayıcı, kardeşlik ruhu çerçevesinde ancak tek başına iktidar olabilir. Tek başına iktidar olması halinde ise 1 aylık, 3 aylık, 6 aylık, 1 yıllık, 2 yıllık, 3 yıllık ve dört yıllık,  ekonomik ve sosyal kalkınma planlamaları ve topluma hesap verebilirlik ruhu çerçevesinde Tekrar Şahlanabilir.

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir