Selçuk Üniversitesi Rektörlük seçimleri

1 Kasım seçimlerinin hengâmesi içerisinde, S. Ü. Rektörlük seçimleri çok gündeme gelemedi.  Daha önceki rektörlük seçimleri altı ay önceden şehirde ve akademik dünyada bir telaş ve heyecana sebebiyet vermekteydi.   Aday olmayı bekleyen hocalar 1 Kasım seçimleri curcunasında adaylıklarını dahi açıklayamadılar. 1 Kasım Seçimlerinin ardından Konya gündemini en fazla meşgul edecek konulardan bir tanesinin S.Ü. rektörlük seçimleri olacağını düşünüyorum. S.Ü. Rektör seçimleri için adaylıklarını açıklayan ve daha açıklamayı bekleyen bütün aday öğretim üyesi hocalara, şehrimize ve üniversitemize Hayırlı olması dileklerimle…

S.Ü. Rektörlük seçimlerine yönelik olarak kulislerden aldığımız bazı bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Halen, S.Ü. rektör yardımcılığı görevini yürüten ve 2011 rektörlük seçimlerinde de aday olan ve ikinci sırada oy en yüksek oyu alan Prof. Dr. Mustafa Şahin hoca ilk adaylığını açıklayan isimlerden. Daha sonra ANAP Konya eski milletvekili ve halen Mimarlık Fakültesi dekanlığını deruhte eden Prof. Dr. Ahmet Alkan hoca adaylığını Mimarlar odasında bir basın toplantısı ile açıkladı.  Her iki hocamıza da Başarılar dilerim.

Konya ve özellikle Ankara YÖK kulislerinde, S.Ü. rektörlük seçimleri ile ilgili olarak Mustafa Şahin Hocaya yönelik olarak negatif yönde bir şerh olduğu konuşulmaktadır. Konu ile ilgili olarak Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör yardımcısı olan ve 2011 yılındaki S.Ü. rektörlük seçimlerinin en güçlü adaylarından, üçüncü sırada oy alan Prof. Dr. Tahir Yüksek hocaya S.Üniversitesinden Rektör adayı olması noktasında bir teklif iletildiği konuşulmaktadır.  Tahir hocanın bu teklife pek sıcak bakmadığı da aldığımız duyumlar arasındadır.

S.Ü Rektörlük seçimleri ile ilgili olarak almış olduğumuz bir başka duyum ise, AK Parti Konya eski Milletvekillerinden Prof. Dr. Cem Zorlu beyin adaylığını açıklamak için Ankara kulislerinde, özellikle Beştepe çevrelerinden ve YÖK’ten destek için yoklama yaptığı noktasında. Halen Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden olan Cem Zorlu, adaylığını açıklaması halinde rektörlük seçimlerinin en güçlü adayları arasında olduğunu da ifade etmek isterim.

S.Ü Rektörlük seçimleri ile ilgili olarak, ilk adaylığını açıklayan Mustafa hoca ile ilgili bir negatif şerhin YÖK çevrelerinde olduğunu vurgulamıştım. Konu ile ilgili olarak da YÖK çevrelerinden Tahir Yüksek hocanın adaylığını açıklaması için bir baskının olduğunu fakat Tahir hocanın konuya sıcak bakmadığı şeklinde duyumlarımız arasında ifade etmeye çalışmıştım. Tahir hocanın kendilerine yapılan bu teklifi,  2011 yılındaki S.Ü rektörlük seçimlerinde birlikte çalıştığı ve halen Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Mimarlık – Mühendislik Fakültesi Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Selman Türker hocanın lehinde kullanmak istediği şeklinde. Selma hocanın Ankara kulislerinde konunun netliğe kavuşması halinde bu günlerde adaylığını açıklaması beklenmektedir.

 

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir