Başbakan ve Üst Kurullara Rağmen Rektör Olmak mı?

Bu şehirde, SÜ rektör adaylık süreci daha çok konuşulacağa benziyor. 40 yıllık bir kurum ve ülkemizin güzide üniversitelerinden olmasından kaynaklı olarak, bu sürecin ve rektör adayının çok önemli olduğuna inanıyorum. Adaylıklarını açıklayan, Tahir Tüksek, Mustafa Şahin ve Ahmet Alkan hocalar haricinde bir başka aday söz konusu olur mu bilemiyoruz. Sürecin işleyiş şekline bakılırsa başka yerlerden bir başka müdahaleyi gerektireceğine benziyor. Bekleyip hep birlikte göreceğiz…

Adaylık süreci hakkında geçen haftaki yazımıza istinaden, akademisyen hocalarımız tarafından, konunun net olup olmadığı noktasında telefon ve mail aldım. Konunun muhatapları olan rektör adayı hocalarımız, Başbakanlıkta ki Sayın Başbakanımız ile baş başa olarak ve beş rektör adayımız ile birlikte yapılan görüşmede, konunun buralara kadar gelmiş olmasından duyduğu rahatsızlığı taraflara bizzat iletmişlerdir. Elbette ki Sayın Başbakanımız kendi şehrinde olan bir yöneticinin adaylık sürecine müdahale edecektir, etmesi kadar doğal bir süreç olmadığını düşünüyorum. Sayın Başbakanımız beşli olarak yapılan görüşmede özellikle, çok naif ve nazik bir üslupla  ‘ Üst kurullarla ( YÖK, Maliye Bakanlığı vb. ) GÜVEN bunalımı ve UYUM sorunu yaşayan ’ bir arkadaş ile yola devam edemeyeceklerini ifade etmişlerdir. Başbakanlıktaki beşli olarak yapılan görüşme de, Sayın Başbakanımızın böyle bir ifadelerinin olup olmadığını, görüşmede bulunan hocalarımız ( Ali Akmaz, Hüseyin Kara, Selman Türker ) açıklasınlar, kamuoyu ve özellikle de SÜ akademisyen hocalarımız rahat etsinler diye düşünüyorum. Mustafa Şahin hocamıza yönelik olarak daha önceki yazılarımızda YÖK Başkanlığı ve yönetimi tarafından bir şerh olduğunu vurgulamıştık.

Türkiye’de siyaset çok manidar bir süreçte devam eder. Siyaset ile uğraşan arkadaşlarımız ne demek istediğimizi çok iyi anlarlar. Rahmetli Süleyman Demirel’in Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı dönemlerinde Isparta iline yapılan yatırım vb. bakmak yeterli olacaktır diye düşünüyorum.  Kayseri, Rize, Malatya, Trabzon vb. illeri de ekleyebiliriz. Sayın Başbakanımızın, SÜ rektör adaylığı noktasındaki iradelerini  ‘şöyle veya böyle ‘ diyerek sorgulamak yerine, şehrimize ve üniversitemize ne tür yatırım vb. noktasında harekete geçirebileceğimizi düşünmenin daha faydalı olacağı kanaatindeyim. Sayın Başbakanımıza, şehrimize ve üniversitemize kazandırılacak hizmetler noktasında projeler geliştirmek gerektiğini ifade etmek isterim. Bu süreç böyle değerlendirildiği takdirde SÜ akademisyen hocalarımız da bu süreçten kazançlı çıkacaklarına inancım tamdır.

Özellikle Başbakanımızın işaretini kabullenmeyip tepki veren Mustafa Şahin hocaya sormak istiyorum: 22.11.2015 tarihinde SÜ kampus bölgesinde ALES sınavları yapıldı. Konya merkez ilçeleri ve yakın illerden ALES sınavı için SÜ kampus bölgesine öğrenciler ve ailelerden oluşan kalabalık bir kitle geldi. Bir üniversitenin fiziki vb. durumu kurumun halini ortaya koyar. Aynı zamanda üniversiteler şehirlerin vitrini konumundadır.  Kampus bölgesi tamamen bir karmaşa, keşmekeş ve her taraf çöp yığınları halindeydi. 2011 yılından itibaren SÜ rektör yardımcısı olarak görev yapmakta olduğunuz kurumda, müdahale edemediğiniz, çözemediğiniz, halledemediğiniz bu kadar sorun yumağını, rektör olarak nasıl bir vizyon,  network ve yönetim anlayışı getirebileceksiniz?

Sayın Başbakanımız, SÜ rektör adaylığı noktasında Tahir hocamızı işaret ettiğine dair olarak yapılan bu kadar tezviratınıza rağmen, SÜ rektörü olduğunuz takdirde; Selçuklu Tıp fakültesinin bir sürü mali sorunları varken, piyasadan veresiye tıbbi malzeme alamaz hale geldiği bir dönemde, Başbakan’a ve Maliye Bakanlığına rağmen bu sorunları nasıl çözebileceksiniz?

Sayın Başbakanımız ve diğer üst kurullara rağmen SÜ rektörü seçildiğiniz takdirde; 150’ye yakın Doç. Akademisyen hocamız Prof. kadrosu beklerken ve 250’ye yakın Doç. ve Yard. Doç. Akademisyen hocalarımız kadro beklediği bir dönemde, bu kadroları nasıl alabileceksiniz?

2011 yılından itibaren SÜ rektör yardımcısı olarak görev yapmakta olduğunuz kurum, üst kurullarla olan ‘ Uyum ve Güven ‘ bunalımından kaynaklı zikredilen sorunları çözemezken, Başbakanımıza ve üst kurullara rağmen SÜ rektörü seçildiğiniz takdirde bu kadar sorunu nasıl halledebileceksiniz?

 

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir