Başkan Konuk, Yoğun Baskılar Üzerine, “‘Devam Etmesi”‘ Bekleniyor!

Öncelikle,  tüm inananların geçmiş Kurban Bayramlarını Tebrik ederim. HAC Mevsimi münasebetiyle de Kutsal topraklara giden ve farz ibadetlerini yerine getirmek için say eden – tavaf eden – dua eden – gözyaşı döken,  tüm Müminlerin Haclarının makbul, mübarek ve mebrur olmasını da, Sonsuz Kudret Sahibi Yüce Allah’tan niyaz ederim. Allah biz inananları hakiki manası ile bu dini yaşamayı,  daha nice Hac mevsimi ve Kurban günlerine de sağlık – sıhhat içinde kavuşturmasını da temenni ederim.  Hac mevsimi başladığı günlerde, Bayramın birkaç gün öncesinde,  Arakan bölgesinde Müslümanlara karşı yapılan zulümler biz inananları ve tüm insanlığı da son derece üzüntüye gark etti.  Dünyanın hiçbir bölgesinde bir insan tarafından yine bir insana karşı eziyet ve zulümlerin olmadığı bir Dünya’da yaşayabilmeyi de Yüce Allah’tan dilerim.  Bizimkisi sadece bir iyi niyet temennisinden ibaret olabilir! Küresel güçler,  bu zulümler ve katliamlar sayesinde,  hegemonyaları ve sömürülerinin sadece devamını da sağlama almaya çalışmaktalar.  İnsanlığın bitişi ve tükenişi adına yapılan bu zulümler ne zamana kadar mı devam edecektir? Adaletin timsali olan bu dinin temsilcisi olan devlet ve idarecilerin,  İnsanlık ve İnsanlığın tükenmemesi adına,  bir Güç olarak Dünya sahnesine Yeniden çıkacağı güne kadar! Dua edelim!  Gözyaşı dökelim! Bu dini hakiki manada yaşamaya çalışalım ki; Sonsuz Kudret sahibi Yüce Allah,  adalet ve İnsanlığın yeryüzünde hüküm sürdüğü günleri an garib zamanda Yakın eylemesini ve olmasını da ümit ederim.

Geçtiğimiz günlerde,  Ak Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım – Orman – Köy işleri Komisyon Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 65. Olağan Genel Kurulunda aday olmayacağını, yoğun bir katılımla açıklamıştı. 26 Ağustos tarihinde yapılacak olan,  Kooperatif Kongresi,  güvenlik gerekçeleri ile Konya Valiliğimiz tarafından 16 Eylül tarihine de ertelendi.  

Recep Konuk, 18 yıl önce Anadolu’nun kadim başkenti Konya’dan sadece üretimle olması gereken bir kalkınma hareketini başlatmış, çiftçi aşığı, üretici köylünün dostu, bir liderdir. Bu kalkınma önce bölgemizde, sonra ülkemizde, ardından da dünya genelinde üreticilerimize, sanayimize ve özellikle tarımsal örgütlere de bir örnek olmuştur. Konuk, çiftçimizin ürettiği ürün piyasada karşılık bulsun ve refah seviyesi de yüksek olsun diye çiftçimizin olduğu her yerde olma gayreti içerisinde, 45 adet devasa üretim tesislerini de hayata geçirmiş, bir yatırım ve Türkiye aşığıdır.  1999 yılında Konya Şeker firmasını devir aldığında, zarar eden bir durumdan, 3,8 milyar doların üzerinde yatırımları olan, bir Kurum haline getirmeyi başarmış da bir liderdir.  Konya Şeker; Ülkemizin 500 sanayi kuruluşu arasından,  16. büyük şirketi arasında yerini almış ve gıda sektöründe ise 4’üncü sıraya yükselmiş bir kurumdur. Konuk, Konya ovasında ülkemiz nüfusu kadar fidan dikme hedefiyle büyük bir sosyal sorumluluk projesine de imza atmış, doğa ve çevre dostu bir başkandır. Konuk; başta spor ve eğitim olmak üzere birçok alanda gençliğimizi sponsorluk faaliyetleri ile de desteklemiş, bir spor adamı ve sporcu aşığıdır. Öncelikle Recep Konuk başkan ve ekibine yapmış oldukları tüm bu yatırımlar, başarılar ve çalışmalar için teşekkürlerimi sunar,  tebriklerimi de arz ederim.

Kurban Bayramı öncesinde ki hafta, Recep Başkanın tekrar Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve PANKOBİRLİK başkanlığı için aday olup olmayacağı hakkında, Konya kamuoyunda,  dedikodu ve söylentilere de şahit olduk.  Konya bölgesinde ki Pancar Ekicileri Kooperatifine üye çiftçilerimiz, çifti oda – dernek ve STK’larımız da Recep Başkanın tekrar aday olması için eylemleri, ikna ve lobi faaliyetlerine de müşahit olduk. Recep Başkan tekrar aday olmalı mıydı? Yoksa artık yeter mi demeliydi?   Buraya kadar, yoruldum, köşeme çekilmek ve emekli hayatı yaşamak istiyorum mu demeliydi? Görevi, nöbeti bir başka çiftçi dostu arkadaşına, artık devir mi etmeliydi Yoksa zarar eden bir firmayı, devasa bir kurum haline getirdiği yerden daha güçlü ve azimli bir şekilde devam mı demeliydi?  Buna benzer daha nice sorular ve sorular… 

Recep Başkan, bayramdan birkaç gün önce, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesine davet edilmiş ve mezkûr konu ile ilgili olarak karşılıklı istişarelerde bulunmuşlardır. Görüşmenin detaylarına tabii ki vakıf değiliz. Bir gazeteci ve iletişimci duyarlılığı, sağlam kaynaklardan da almış olduğumuz duyumlar çerçevesinde, Recep Konuk, 16 Eylül tarihinde yapılacak olan, Konya Pancar Ekicileri Kooperatif başkanlığı için tekrar aday olacağı bilgisini, tüm çiftçilerimiz, tüm STK’larımız ve çiftçi dostu oda üyelerimize buradan bilgi olarak paylaşmak ve duyurmak isterim. Konuk başkanın tekrardan aday olacak olması isabetli bir karar mıdır? Kurumu, sektörü ve çiftçileri tanıyan bir başkanın tekrardan başkan olarak gelecek olması tabii ki sevindirici ve ümit vericidir. Yeni gelecek bir başka adayın, sektörü ve kurumu tanıma zamanına kadar, çok işler de kotarılmış ve mesafeler de alınmış olacaktır. Tüm çiftçilerimiz ve şehrimiz adına doğru, 2023 – 2053 ve 2071 Türkiye hedefleri doğrultusunda, tam yerinde ve isabetli bir karar olduğu kanaatindeyim.   Konya Pancar Ekicileri kooperatifi başkan adaylığı sürecinin dostane ve hoşgörü şehri Konya’mıza yakışır ve yaraşır bir havada geçmesini ve seçimlerin şimdiden hayırlara vesile olmasını dilerim.

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir