NUSRETİ, EBABİL’DEN Mİ SANDIN?!

Son günlerde, bölgemiz ve Avrasya’da hesabı olan emperyalist güçler,  İran üzerinde çok büyük bir oyunu, planı ve hesabı sahneye koymaya çalışıyor.  İran’da dışarıdan bir el maharetiyle sokaklar hareketlenmeye başlanmış ve bu sokak hareketlerinde çok sayıda vatandaş hayatını kaybetmiştir. Orta doğu, Ön Asya ve Afrika bölgesindeki yüz yıllık hesabı olan küresel güçler, gezi olayları ile ülkemizde başlattıkları sokak hareketleri sürecini, şimdi de İran’da sahneye koymaya başlamıştır. İran üzerinde oynanan bu sokak hareketleri ile ülke dışarıdan bir müdahaleye hazır hale getirilmeye de çalışılmaktadır! Aynen, Libya’ da olduğu gibi! Aynen, Mısırdaki Sokak hareketlerinin akabinde ki darbe girişiminde olduğu gibi! Suriye’nin getirilmiş olduğu perişan  durumu hiç konuşmaya gerek yoktur!

Küresel güçler, sadece İran üzerinde mi oynamaktadır? İran teslim alınınca bu iş bitecek midir? Arkası gelmeyecek midir? Dün Libya, Irak ve Mısır’ı teslim alanlar, saldırı ve hesapları bitti, durdular mı? Halen de gelmeye devam edecekler! Ne zamana kadar? Yüz yıl öncesinde olduğu gibi bölgemizi tamamen denetim, kontrol ve teslim alıncaya kadar!  Bölgenin diğer ülkeleri, komşudaki yangından kendilerini kurtarabilir mi? Bu yangını görmezden gelebilirler mi? Bana dokunmayan ‘’Yılan’’   bin yıl yaşasın diyebilirler mi?! Tabii ki mümkün değildir! Bu yılan onları da sokacaktır ve yangın onlara da sıçrayacaktır!

İran,  çok  stratejik ve önemli bir konumda bulunmaktadır! İran küresel güçlerin ayağına, menfaatlerine veya nasırına mı basmıştır? Yoksa İran ayakta kalabilmek ve ülkesinin çıkarları adına,  küresel güçlerin talepleri, talimat ve direktiflerine de aykırı olarak,  petrol ve enerji ticaretini bölgenin diğer Avrasya güçleri ile mi yapmaktadır? İran’ın petrol ve enerji ticareti yaptığı bu Avrasya güçleri ile doğrudan karşı karşıya gelemeyen küresel güçler, İran üzerinden mesaj ve hesap vermeye mi çalışmaktadır? İran bu ticaretini de küresel güçlerin swift sisteminin dışındaki para ve barter sistemi ile mi yapmaktadır? Bilemiyoruz!

İran küresel sistemi karşısına alabilecek daha başkaca neler yapmaktadır? İran, Rusya ve Türkiye ile birlikte, Suriye’de olduğu gibi, bölgenin huzuru ve selameti adına  ortak akıl ile hareket etmeye başlamıştır!  İran eski İpek yolu, yeni Bir Yol ve Bir kuşak projesinin neresinde bulunmaktadır? İran yeni bir yol ve kuşak projesinin, ülkemiz gibi aynen merkez üssü konumunda bulunmaktadır! Bu sokak hareketlerinin yeni ipek yolu projesini kontrol ve denetimleri altına almak isteyen güçler mi organize etmektedir? Başarabilirler mi? 65 ülkenin birlikte kalkınma projesini durdurmak için tamamını karşılarına mı alacaklardır? Yoksa yeni ipek yolu güzergahındaki ülkelerde bir temizlik ve denetim girişimleri midir, tüm bu saldırılar ve yaşanan sokak hareketleri! Sadece zarar verebilirler! Bir yol ve bir kuşak projesini, emperyalist güçler,  denetimleri altına alamayacak ve durduramayacaklar! 

Küresel sistem ve bölgemiz üzerindeki hesabı olan güçler; Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve İslam İşbirliği Örgütü dönem başkanı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleri ile Birleşmiş Milletler Genel Kurulundaki, ABD’nin tüm üye devletleri tehdit ve külhanbeyliklerine rağmen, ABD’nin  Kudüs’ün İsrail’in başkenti  ısrarı için 128 ret ve 33 çekimser oy kullanan,  devletleri karşılarına mı almak istiyor?  BM’deki Kudüs kararı,  küresel güçlerin daha da hırçın ve saldırgan olmasını mı sağlamıştır! Dünya beşten büyüktür ve hatta birden BÜYÜKTÜR dediğimiz, yüz yıllardır da sömürülen, ezilen, zulüm gören dünya devlet ve mazlum halklarının uyanması, bir ve beraber hareket etmesine de vesile olduğumuz için mi kızmakta, saldırmakta, sokaklarımızı hareketlendirmekte ve sinirlenmektedir, hegemonyal küresel sistem ve emperyalist güçler!  Daha nice sorular!

Radyo programcısı ve sunucu, Nam-ı diğer Gölge, Talha Bora Öge’nin ‘’Ne Sandın’’ şiiri aklıma geldi ve yazımızı bu şiirdeki birkaç mısrası ile noktalayalım!  Tabii ki Anlayana ve Anlamak isteyene!


O Cemil’dir,  Cemal O’nun tecellisi,
İbrahim Duada, Nemrut’un Ateşinde,
Ateşler gül zar olur, Türlü Esrar İşinde,

Oğul Razı Kurbandır, Babasının Peşinde,
Kesmeyen Bıçağı İsmail’den mi Sandın!
Zulmün Kucağında, Musalar Doğar,
Açılır Bahr-ı Ahmer,  Küffarı Boğar,
Sükût edince Esbap, Bıldırcın  Yağar,
Yoksa,  NUSRETİ,  EBABİLDEN Mİ SANDIN!!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir