Cumhur İttifak Ruhunu Bozma Girişimleri!

Dünyamız,  her yüz yılda yeni bir dünya düzeni ve yeni bir dünya sistematiği ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu durum tabii ki küresel emperyalist güçler ve küresel finans çevrelerinin paylaşımdaki durum ve konumlarına göre çok kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Bugün ise daha önceki kurulan sistematik ve paylaşımdaki aktörler artık anlaşma sağlayamamaktadır! Önceki yazılarımızda Türk Devleti önceliği ve liderliğinde, dünya sistematiği için kurulmuş olan bir üçgenden dem vurmuştuk! Bu üç lider veya devlet, yenidünya düzeni için çok büyük bir risk ve sorumluluk almış, kavga, işgal, insani ölümler ve yıkımlar olmadan yenidünya düzeni kurulması için var güçleri ile çalışmaktadır! Tabii ki küresel ve bölgesel aktörlerden bu durumdan memnun olmayan ve bu birlikteliği bozmak için her türlü girişim ve saldırılarda bulunacaktır! Başarabilirler mi? Hiç sanmıyorum!

Yeni bir dünya düzeninin kurulabilmesi için ülkenizde, evinizin içinde bazı çalışmalar,  devlet aklının devrede olduğu bir dizi gizli anlaşmalar ve birlikte kurulmuş bazı girişimlerde bulunmanız gerekmektedir! Daha önceki yazılarımızda, bu durum ve gelişmeyi Türk üçgeni olarak isimlendirmiş ve konu hakkında yazı kaleme almıştık! Türk Üçgeni, Türk devleti ve Türk milletinin birlik, beraberlik, varlık ve bekası için kurulmuş ve oluşturulmuştur!  İçeride oluşan bu birlik, liderler bazındaki görüşmelerin akabinde kurumsal bir kimlik ve duruş olarak karşımıza Cumhur İttifakı olarak çıkmış, tanımlanmış ve yoluna da salimen devam etmektedir! Türkiye geneli ve yereldeki bazı siyasi aktörler tarafından Cumhur İttifakına yönelik, doğrudan veya dolaylı açıklamalara, saldırılara ve girişimlere neler demeli? Cumhur İttifakının ruhuna zarar verebilecek karşı açıklamalarda bulunanlar neler yaptıklarının farkında mıdır? Yoksa laf ola beri gele türünden açıklamalar mıdır? Tabii ki hiç sanmıyorum! Ulusal ve yerel ölçekte ki bir siyasetçi Devlet aklından bihaber olabilir mi? Devlet aklının işleyişini okumaktan aciz kalabalık yığın veya sürü olabilir mi? Bilemiyorum! Ak Saçlı ihtiyar dostum, bunlar,  kime, kimlere ve neye hizmet ettiğinin farkında olmayan bir zavallı olabilir mi, dedi! Tabii ki mümkün değildir! Ak saçlı ihtiyar dostum ilaveten,  bu tipler ne yaptıklarının önünü, arkasını ve sonuçlarını da çok iyi bilen kurt politikacılardır!

Cumhur İttifakına yönelik ulusal ve yerel düzeydeki açıklamalara karşılık, MHP Lideri Devlet Bahçeli, Türkiye’nin önünü kesmeye çalışanların sükûtu hayale uğradığını ve pes etmelerini bekleyenlerin zamanla elenmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye’nin yeniden doğrulduğunu, Cumhur İttifakı’nın doğumu ve dik duruşuyla beka düzeyindeki tehditlere karşı muazzam bir irade gösterilmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk bütçesinin muteber ve muhterem bir çoğunlukla kabulü memnuniyet vericidir. Milliyetçi Hareket Partisi hem Cumhur İttifakı,  hem de Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemin varlığına bağlılığından dolayı, Cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşanmış, müstesna bir irade tecelli etmiş, Cumhur İttifakı’nın muazzez dayanışması Türkiye’ye mühür vurmuştur, ifadelerinin de çok manidar ve dikkate değer olduğu kanaatindeyim!

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı TBMM Genel Kurulunda yapmış oldukları konuşmalarında; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin mimarı şüphesiz Cumhur İttifakı’dır. Cumhur ittifakı; millî bekayı esas alan ahlakî ve siyasî uzlaşmanın bir mahsulüdür. Cumhur İttifakı, Türkiye’nin güvenlik zırhıdır, milli birlik ve dayanışma şuurudur ve bu çerçevede sürdürülecek tarihi bir birlikteliktir. Cumhur İttifakı, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Milletini ilelebet yaşatma iradesidir. Cumhur İttifakı, milletimizden aldığı destek sayesinde, azim ve kararlılıkla Lider Ülke Türk Devletini inşa etmenin yanı sıra, Türk dünyasının, İslam âleminin ve bütün mazlum milletlerin yegâne ümidi olan Türkiye’yi, küresel bir güç haline getirecek,  2053 ve 2071 vizyonunun alt yapısını adım adım oluşturacaktır. Gelecek Türk asrı ve geleceğin gücü Türkiye’dir, değerlendirmelerinin de, Cumhur İttifakının ne olduğunu anlamayan ve anlamaktan da aciz ulusal ve yerel ölçekteki siyasetçilere duyurulur!

Sevgili!  En sevgili! Ey sevgili!
Yoktan da vardan da ötede bir Var vardır!
Hep suç bende değil beni yakıp yıkan bir Nazar vardır!
O şarkıya özenip söylenecek Mısralar vardır!
Sakın kader deme kaderin üstünde bir Kader vardır!
NE YAPSALAR BOŞ, GÖKLERDEN GELEN BİR KARAR VARDIR!
Gün batsa ne olur geceyi onaran bir Mimar vardır!
Yanmışsam külümden yapılan bir Hisar vardır!
Yenilgi yenilgi büyüyen bir Zafer vardır!
SIRLARIN SIRRINA ERMEK İÇİN SENDE ANAHTAR VARDIR!
Göğsünde sürgününü geri çağıran bir Damar vardır!
Senden ümit kesmem kalbinde merhamet adlı bir Çınar vardır!

 

 

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir