Olmaya Devlet Cihanda Bir Nefes Sıhhat gibi…

Dostlar! Haftada iki gün olarak devam ettiğimiz köşe yazılarımıza, rahatsızlığımdan kaynaklı kırk günlük bir aranın ardından, Yeniden Merhaba! İyi ki Varsınız! Hastaneye yatış ve taburcu olduğum süreçte ( evde tedavi ve istirahat halen devam ediyor )   arayan, soran, merak eden ve dualarını esirgemeyen tüm dostlarımızdan Allah razı olsun! Allah tüm hasta kullarına acil şifalar ihsan eylesin! Amin! Amin! Amin!

Kanuni Sultan Süleyman, Birey için sağlık ve sağlıklı olmayı; Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi, şeklinde ifade buyurmaktadır!

Dünya Sağlık Örgütü, Sağlığı ve sağlıklı olmayı şu şekilde tanımlar! Sağlık, sadece hastalık ve sakatlık halinin olmayışı değil, bedensel, ruhsal ve sosyal yönden tam iyilik halidir!

Hastalık ise doku ve hücrelerde yapısal ve fonksiyonel olarak normal olmayan değişikliklerin yarattığı durum, şeklinde ifade edilmektedir!

Sağlık Hizmetleri de sağlığın korunması, geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi, tedavisi ve sakatlıkların sınırlandırılması için yapılan planlı çalışmaların tümü olarak ifade ediliyor!

Hafif bir ağrı şeklinde kendini hissettiren ve çalıştığım gazetenin yazı işleri müdürü Erhan beye, kendimi iyi hissetmediğimi ve işe gelemeyeceğimi ifade ettiğimde, malum hastalık olabilir,  hastaneye gitsen iyi olur, dediğini unutamam! 

Birkaç gün sona kendimi biraz iyi hissettiğimden kaynaklı işyerine gittim fakat iş yerinde kafamı kaldıramıyorum ve çok kötüyüm!  Akşam eve,  eczacı dostumuz geldi ve çok kötü bir durumda olduğumu ifade etti! Bir serum taktı ve tabii ki biraz rahatladık! Bu işlemler birkaç gün bu şekilde devam etti, geçici bir rahatlama ve akabinde yeniden eski hale dönüş!

Tabii ki bu işlemler yapılırken eczacı dostum, sürekli olarak, Ahmet abi, hastaneye gitmemiz gerekir, durumumda iyi yönde bir gelişme olmadığı, şeklinde sürekli olarak ikaz ediyordu! 6 Eylül günü tekrar geldiğinde,  oksijenin seviyesinin normal sınırın çok altına düştüğünü görünce, ivedi olarak hastaneleri aradı ve Farabi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde boş yer olduğu bilgisini alınca,  112 acili aradı ve Farabi Hastanesi yoğun bakım ünitesine naklimiz gerçekleşti!

6 Eylül ve 10 Eylül tarihleri arasında Farabi Hastanesi Yoğun bakım ünitesinde,  misafir eden yoğun bakım ünitesinde görevli tüm personele teşekkür ederim!  Allah onlardan razı olsun!

Farabi Hastanesinde, 10 Eylül ve 21 Eylül tarihleri arasında misafir kaldığımız, 6. Kat tüm personellerine,  gecenin ilerleyen saatlerinde, eşime ivedi olarak müdahale eden acilde görevli doktor ve Kalp Damar Cerrahi Doktoru Hatem ARI, hastaneye giriş sürecimizden taburcu olduğumuz an ve daha sonra da ilgi ve alakası eksik olmayan, Anestezi & Reanimasyon Uzmanı, Uzm. Dr. Handan Kozan BARDAKÇI hanımefendiye,  göstermiş oldukları insani ve mesleki duyarlılıktan dolayı,  çok teşekkür eder, başarılar dilerim! Allah hepsinden razı olsun!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir