Baskın ya da bir Erken SEÇİM Olur mu?.

Ülkemizde uzun zamandır, erken ya da baskın bir seçim olacağı veya olması konusunda muhalefet partileri gündemi meşgul etmektedir! Peki, erken seçim olmalı mı? Ufukta bir seçim görünüyor gibi! Cumhur İttifakının Cumhurbaşkanı adayı olarak, MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olacağı açıklanmıştır! Hayırlı olsun!

Peki, karşı blok ya da Millet İttifakının adayı henüz belli değildir! Aday bulunamıyor mudur? Yoksa aday var,  taraflar mutabakata vardılar ve yıpratılmaması adına, bir AKIL tarafından perdelenmekte midir? Bilemiyorum! Aday ülkedeki, tüm EKOL temsilcilerinin onayına sunulmuş ve taraflarca kabul görmüş müdür?  Neden olmasın!

Siyaset ve Devlet Aklının 2023 – 2053 ve 2071 hedeflerinde ki kurgusunu okumalarım çerçevesinde,  Kuvay-i Milliye Ruhu  – Kurucu İrade Temsilcisi ve Türk Devlet Kodlarına hâkim, Millet İttifakının Cumhurbaşkanı ADAYI noktasından, ülkedeki tüm EKOL temsilcilerinin hem MUTABAKATI ve hem de ONAYI ve OLURU alındığını düşünüyorum! Vakti ve saati bekleniyordur, kamuoyu ile paylaşabilmek için! Ne diyorsunuz?

Millet İttifakının büyük ortağı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında, adayı nasıl belirleyeceğimize dair İttifak üyeleri ile oturup konuşacağız ve ortak görüş olursa cumhurbaşkanı adayı olurum, diyor!

Millet İttifakının büyük ortağı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; Cumhurbaşkanlığı konusundaki bir başka açıklamasında;  Cumhurbaşkanı olacak kişi, devleti tanıyıp bilmesi, liyakatli olması ve toplumun bütün bileşenlerini bir araya getirmesi lazım!  Örnek ve halk adamı olması lazım! Saraylara meraklı olmaması lazım! Devletteki sağlıklı hızlı dönüşümü sağlaması ve devletin yeniden inşa edilmesi lazım!  Biz, pop star seçmeyeceğiz, diyor!

Millet İttifakının büyük ortağı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu;  Cumhurbaşkanı adaylığına ilaveten, CUMHURBAŞKANI DEVLET DENEYİMİ OLAN BİR KİŞİ OLMALI, KRİTİK BİR SÜRECİ YÖNETECEK,  diyor! 

Peki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mezkûr ve daha kaleme alamadığım Cumhurbaşkanı adaylığı açıklamaları ile ne yapmaya çalışıyor? Planlı ve programlı mı yoksa spontane açıklamalar mıdır? Bir gazeteci ve iletişimci olarak, yapmış olduğum siyaset okumalarım çerçevesinde; tamamen planlı, programlı ve tanımlı görevlerini yerine getirmekte olan bir devlet görevlisi edasında ki açıklamalar olduğunu ve kendilerinin de Cumhurbaşkanı adayı olamayacağını düşünüyorum!  Başka ne bekliyordunuz?

24 Haziran 2018 seçimlerinde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Yönetim sistemine tamamen geçildiğini ifade emiştik! Yasalar çerçevesinde ve normal şartlar altındaki seçim tarihi 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacaktır! İfade etmeye çalıştığım gibi normal şartlar altında! Peki, anormal bir durum gerçekleşir ve dünyadaki değişim ülkemizde de bir erken ya da baskın bir seçim olma ihtimali zuhur ederse, nasıl ve neler olacaktır? Ya da olmalıdır?

Ülkemizdeki çokbilmiş yazar ve çizer takımına göre, 2002 ve 2015 genel seçimlerinde olduğu gibi MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin masayı dağıtabileceği ve bir erken seçim kararını da, alabileceğini ifade etmekte ve yazıp çizmekteler! Peki, böyle bir hal olabilir mi? Olur ise nasıl olur? Olmaz ise neden olmaz? Siyaset okumaları ve öngörülerim çerçevesinde, ehline de malum olduğu üzere, Sayın Devlet Bey’in böyle bir karar alacağı ve açıklama yapacağını düşünmüyorum! Bugün, dünden ve evvelki günden çok farklı bir durumdadır!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Yönetim Siteminde, seçim, normal şartlar altında gününde olmaması gündeme geldiğinde,  iki kurum, erken ya da baskın bir seçim kararı alabilir! Bunlardan biri TBMM ve diğeri de Cumhurbaşkanının bizzat kendisidir!

Birinci yöntem; TBMM, Cumhurbaşkanını fesih etmek sureti ile bir erken ya da baskın seçime gidilebilir! Böyle bir karar akabinde, önceki seçimlerde olduğu gibi Cumhurbaşkanı; MAĞDUR – MAZLUM olarak tekrardan sahne alabilecektir!  Kadim Türk Devlet Aklının buna izin vereceğini düşünmüyorum! Çünkü siyasal İslam dönemi ve devri kapanmıştır!

Ülke ve Millet adına; Adalet, Ehliyet, Liyakat ve Hakikat temelli, Kalkınmacı ve Kucaklayıcı, bolluk ve refah dolu, devletin stratejik politika ve yatırımlarında hiçbir değişikliğe mahal vermeden;  Kuvay-i Milliye Ruhu  – Kurucu İrade Temsilcisi, Selçuklu ve Türk Devlet Kodlarına hakim bir LİDER ile 2023 – 2053 ve 2071 hedefleri çerçevesinde, yeni bir devir ve yeni bir dönem başlamak üzere, olduğu kanaatindeyim!

Diğer yöntem ise Cumhurbaşkanının TBMM’yi fesih etmesidir! Böyle bir durumda, hem Cumhurbaşkanı, hem Cumhurbaşkanlığı makamı ve hem de ülkemizin itibarının dünya kamuoyunda düşürülmesine, Kadim Türk Devlet Aklı,  izin vermeyecektir!

Peki, tüm bu şartlar altında, bir erken ya da baskın seçim kapımıza gelir dayanır ve gündem olduğu takdirde, kararı kim ya da kimler alabilecektir? Yine siyaset ve devletin yirmi yıllık yeni kurgusunu okumalarım çerçevesinde, Cumhurbaşkanlığı makamı, erken ya da baskın bir seçim kararını alabilir fakat Cumhurbaşkanı sağlık veya başkaca sebeplerden; zati âlileri seçime giremez!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir