Ukrayna ve Holodomor; KITLIK ve ÖLÜM!.

İkinci Dünya Savaşının sonlarında;  SSCB/Kızıl Ordu doğudan, ABD ve müttefikleri batıdan Almanya içlerine doğru ilerlerken, taraflar arasında sürtüşmeler başlamış ve hangi bölgelerin kimin kontrol ve denetiminde olacağı ya da kimlerin nereleri kurtaracağı konusunda anlaşmazlıklar ortaya çıkmıştır! PAYLAŞIM çerçevesinden sorunlar zuhur etmiştir!

Hem bu anlaşmazlıkların çözüme bağlanması ve hem de savaş sonrası dünyanın ana çizgileriyle düzenlenmesi amacıyla, yani Paylaşım ve DENGE adına, Ukrayna’nın Yalta Kenti’nde liderler düzeyinde bir konferans yapılmasına karar verilmiştir!

Dünya, dönüyor – dolaşıyor Ukrayna’da birleşiyor! Bugün, Ukrayna yine dünyanın gündeminde! Neden acaba? Yoksa yenidünya düzeni,  dünya sistematiği ve dengesi, yeniden Ukrayna üzerinden mi kurulacaktır? Neden olmasın? Tüm açıklamalar ve göstergeler buna şahitlik etmektedir! Ölen, yaralanan ve sıkıntı çeken ise Ukrayna halkı olmaktadır! Peki, kimin umurundadır! Yeter ki; Küresel ve emperyalist güçlerin ÇIKARLARINA bir şey olmasın!

Şubat 1945 tarihinde, Ukrayna’nın Yalta kentindeki Yalta Konferansına;  ABD’yi Roosevelt, İngiltere’yi Churchill ve SSCB’yi Stalin temsil etmiştir! Konferans’ta karara bağlanan konular arasında, Almanya’nın savaş sonrasında silahsızlandırılması ve etki alanlarının taraflarca belirlenmesi, göze çarpmaktadır! Bu toplantıda; Avrupa ve özellikle de Almanya tamamen kontrol ve denetim altına alınmıştır!

Son günlerde, Ukrayna’nın NATO üyeliği üzerinden yürüyen tartışmalar, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline kadar getirmiştir! Neden acaba? İngiltere ve ABD başkanları; Rusya ile savaşmayacağız ve asker göndermeyeceğiz, diyor! Peki, Ukrayna’ya neden gaz verdiniz? Adama sorarlar! Bu ne lahana turşusu bu ne perhiz,  diye!

Demek ki, dünya haklarının gözleri önünde, Ukrayna halkı üzerinden başkaca bir OYUN ve TİYATRO sergilenmektedir! Bazıları oyun ve tiyatro izlemekten zevk alır! Bazıları da oyunu yazmaktan! Mesele,  küresel oyundaki figüran konumunda olmamaktır!

Figüranlar, oyunu kurgulayanlar tarafından ROLÜNÜN gereği bitti an,  oyun dışına atılır! Ukrayna savaşı bittiğinde de bazı dünya liderlerini,  dünya siyaset arenasında göremeyeceğiz!

ABD’siz bir Avrupa ve NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti diyenlere karşı; Yenidünya düzeni çerçevesinde; Soğuk Savaş benzeri bir Paylaşım ve DENGE adına, Avrupa’nın tamamen, ABD ve NATO şemsiyesi altına girmesi için böyle bir operasyona ihtiyaç vardır! Ya da ulusal devletleri yok etmek için bekleşen, küresel güçlere DUR mu denilmektedir? Neden olmasın?

Ukrayna’nın NATO üyeliği bahanesi ile bugün yaşamakta olduğu, Rusya tarafından işgali;  Holodomor katliamını hatırlatmıştır! Holodomor ya da Ukrayna Kırımı, 1932 – 1933 yılları arasında,  Kuban bölgesinde, suni olarak yaşatılan kıtlık sebebiyle, yaklaşık 7 -10 milyon arasında insanın öldüğü olaylara verilen addır! Peki, Holodomor katliamı neden olmuştur?

Ukrayna bağımsızlığını ilan edip 1917-1920 yılları arasında Bolşevik rejimiyle mücadele eder! Bolşevikler kazansa da Ukrayna’nın, SSCB’nin en güçlü ve ayaklanmaya hazır ülke olduğu düşünülmektedir!  

Ukrayna halkı; Komünist rejiminin var olması için tehlike teşkil etmektedir!  Böylece Ukrayna’nın direnişini yok etmek için açlık gibi korkunç bir yöntem seçilmiştir! Suni açlık, Ukraynalıların kimliğini ve Ukrayna milletini yok etmek için yapıldığı iddia edilmektedir!

1933 yılının Haziran ayında Ukrayna’da yaşanan açlık zirveye ulaşır ve bir milleti yok etmek için yapılan Holodomor; Sovyet Rusya’dan ayrılmak istediği için Ukrayna’ya karşı uygulanan bir cezadır!  Hedef; Ukraynalıları korkutmak ve uyumlu bir millete dönüştürmektir!

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli;  ABD ile AB ülkeleri, küresel sahnenin ön tarafında yaptırım üstüne yaptırım kararları açıklarken, arka tarafında Rusya’yla müzakere ve mutabakat zemini aramadıklarını hiç kimse iddia edemeyecek, bize de yutturamayacaktır!  ABD Başkanı, Rusya’ya karşı askeri güç kullanmayacaklarını, böyle bir niyetlerinin olmadığını defalarca duyurma ihtiyacı hissetmiştir! Çok geçmeden NATO da aynı hizaya girmiştir! Batı sürekli top çevirmiş, yavan açıklamalarla zamana oynamış, otomatik pilota bağlanmış kınama mesajlarıyla durumu kurtardığını zannetmiş; Ukraynayı Rusya’nın kucağına ve kursağına teslim etmiştir! Bize göre, Ukrayna’nın bugüne kadar ki talihsizliği bağımsız kararlar alamamış olmasıdır! Çift Başlı Selçuklu Kartal’ından ilhamını alan bir kavrayış marifetiyle, hem doğuya hem de batıya elimizi uzatır, her iki yöne başımızı ve bakışımızı çeviririz, ifade ve vurgularının; Kadim Türk Devlet Aklı denetimindeki Türk Devletinin bölgesindeki BARIŞ ve HUZUR adına, 2023 – 2053 ve 2071 hedefleri çerçevesinde,  Ukrayna halkı üzerinden yürütülen örtülü operasyonu anlamayı ve yorumlamayı, nerede durması ve neleri de yapması gerektiği zaviyesinden,  dikkate değer ve manidar olduğunu düşünüyorum!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir