Elveda; Ey Şehri Ramazan!

Ramazan;  başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennem azabından kurtuluş ayıdır! Rahmet ve Mağfirete erişebilen kurtulanlardan olabilmek dileklerimle! Müminler olarak böyle iman eder ve böylece de amel ederiz! 

Ramazan; Kuran, tefekkür ve paylaşma ayıdır! Hayatımızın her anında Kuran ile yaşamayı ve tefekkür halinde olmamızı gerektirir! Aksi halde dünya hayatı insan için sadece bir yarıştan ibarettir!  Makam – Mevki ve Mal biriktirme, yığma ve sayma yarışı!  Peki, nereye ve ne zamana kadar?

Sonsuz Kudret Sahibi Yüce Allah; tutmuş olduğumuz oruçları,  kılmış olduğumuz teravihleri, Kuran tilavetlerini, tüm ibadetleri, sadaka, fidye, infak ve fitrelerimizi kabul eylesin! Yüce Allah; Ramazan ayının manevi havasından ziyadesi ile istifade ettiği kullarından olmayı cümlemize nasip eylesin! Âmin!

Ramazan;  paylaşmanın, sevginin, huzurun, birlik ve beraberliğin tesisine imkân vermektedir! Dünyada yaşanan kaos, insanların umutlarını tüketmektedir! Şiddet, terör, ülkelerin işgali, insanoğlunun acımasızlığı, sosyal dengenin alt üst olması, maddi değerlerin ön plana çıkması ve hazzın en üstte oturması, insanların geleceğe dair umudunu bitiriyor!

Ramazan sadece aç kalmak değildir! Ramazan, sadece ibadet mevsimi de değildir! Ramazan, kendimize dönme, kendimizi ve çevremizi fark etme, Yüce Allah’ın lütfü ve inayeti karşısında insanın aciz olduğunun farkında olmaktır!

Ramazan ayının son günlerini, rahmet- mağfiretin yeryüzüne indirildiği vakitlerini idrak ediyoruz!  Maddi bayrama eriştiğimiz gibi Cennet Bayramı, Beratını da alan kullarından olabilmek ümidiyle!

Dün, Bin ayda daha hayırlı olan KADİR gecesini ihya ve idrak ettik! Allah yapmış olduğumuz ibadetleri makbul eylesin!  Ertesi gün, Arife!  Bayramdan önce ki güne verilen isim! Bu gün, Bayram’da, eş ve dost ziyaretlerindeki ikramlar için alışveriş yapılır ve evlerimizde de tatlı bir telaş vardır; Sarma, tatlı, börek vb. hazırlıklar gibi! 

Arife gününün en büyük özelliği, gelenek haline gelen Kabir ziyaretleridir! Ahrete intikal etmiş; Anne, baba ve tüm akraba-ü taallukat için Dualar edilir! Sonsuz Kudret Sahibi Allah’tan Ramazan ayı hürmetine günahlarımızın AF ve mağfiret olunması için yalvarılır, yakarılır ve niyaz edilir! 

İnsanoğluna, ölümü ve ahreti düşündüren – hatırlatan en güzel vesile, kabir ziyaretleridir! Hz. Peygamber (sav ) efendimiz; Ölümü çokça hatırlayın! Çünkü ölümü hatırlamak, insanı; günahlardan arındırır, dünyaya karşı zahit kılar! Eğer zenginken ölümü düşünürseniz, sizi zenginliğin afetlerinden korur! Fakirken tefekkür ederseniz, hayatınızdan memnun olmanızı sağlar, buyurmaktadır!

Dünya hayatının geçici olduğu, bir gün her yaşayan fani gibi bizlerin de bu fani âlemi terk edeceği tefekkürü ile bireysel olarak dersler çıkarılmaya çalışılır! Kul için dünya hayatındaki her şey ama her şey sadece bir uyanma, bir tefekkür ve bir tezekkür vesilesi olduğunu buyurmaktadır, Sonsuz Kudret Sahibi Hz. Allah! Anlayana! Anlamak isteyene! Görene!

Bu Ramazan ve her Ramazanı,  son Ramazan ayımız olarak idrak edebilmeyi!  Ramazan ayını her bir manası ile de huzur ve huşu içinde idrak ettiği! Nuru, Feyzi, Rahmeti ve Bereketinden ziyadesi ile müstefit olduğu kullarından eylemesini dilerim!

Daha nice Ramazan aylarına da Sağlıklı bir şekilde erişebilmeyi nasip eylesin! Ramazan Bayramımız Mübarek olsun! Tüm eş –  dost ve sevdiklerimizle, birlik ve beraberlik içinde, Huzur Dolu Bayramlar! 

Elveda ey Şehri Ramazan elveda!  Elveda ey Şehri Kuran elveda!

On bir aylık yoldan geldin! Müminlere rahmet oldun! Asilere azap oldun!

On bir ayın sultanısın! Dertlilerin dermanısın! Hakk’ın bize ihsanısın!

Elveda ey Şehri Ramazan elveda! Elveda ey Vahyi Mübarek elveda! Elveda ey Şehri Rahmet elveda! Elveda ey Mübarek Ramazan elveda! Elveda ey Kuran ayı elveda!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir