Devlet; Kimler ile Görüşür!

Son günlerde, TV ve Gazetelerde; çok – bilmiş ve nereye çalıştıkları da malum etki ajanları; Devlet onunla oturur mu? Devlet bununla görüşür mü? Devlet, şu devlet adamı ile görüşür mü? Devletin şöyle ağırlığı olmalıdır! Devletin böyle ağırlığı olmalıdır!  Devlet dediğiniz kurumun bir duruşu olmalıdır, şeklinde uzayıp giden ifadeler ve tartışmalara şahit olmaktayız! Peki, neden?

Yoksa bu kişiler; her dönemde olduğu gibi içimizde ki küresel ekol temsilcileri olabilir mi?  Neymiş efendim!  Köpeğin kuyruğuna basınca,  sesi nerelerden çıkmaktadır! Sesi çıkanlar; kim veya kimler adına ve neden konuşmaktadır?

Beyler! Siyasetçi veya siyaset adamı ideolojik görüşü veya parti programı çerçevesinde, karşıt bir parti veya görüş ile oturmayabilir ve görüşmeyebilir! Normaldir! Adı üstünde siyaset ve siyasi görüş! Peki, Devlet dediğimiz kurum, böyle midir?  Devlet, bu şekilde bir davranış sergileyebilir mi?

DEVLET ve Devleti yönetenler, devletin bekası  – milletin birliği ve ulusal çıkarları çerçevesinde, herkes ile oturur ve gerekli görüşmeleri de yapar, yapmak zorundadır! Hem de bu kişi ve yöneticiler, yakın komşusu ise! Elin oğlu, komşularımız ile ON BİN Kilometre öteden görüşebilmek için her yolu denemektedir!  Neden acaba? Doğa, boşluğu kabul etmeyeceğine göre!

ABD Dış İşleri eski Bakanı, halen ABD’nin dış politikası ve ulusal güvenlik politikalarına yön veren kişi olarak tarihe geçen ünlü stratejist Henry Kissenger;  ABD, iki sebeple çok güçlüdür!  Ülkesindeki Vatan hainlerini bulur ve öldürür! Diğer ülkelerdeki vatan hainlerini de bulur, ABD’nin ulusal hedef,  çıkar ve planları doğrultusunda kullanır, diyor!

Neymiş efendim! ABD kendi ülkesindeki vatan hainlerini bulur ve öldürürmüş! Peki,  aynı kişiler, bir başka devlet,  kendi ülkesine ihanet eden hainler için benzerini yapmaya kalktığında, devreye demokrasi ve insan haklarını sokarlar! Başka ülkelerdeki kendi ülkesine ihanet eden hainlerini de bulur ve kendi çıkarları için kullanırlarmış!

Peki, Devlet nedir? Devlet, belirli bir insan topluluğunun, belirli bir toprak parçası üzerinde egemenlik sağlamasıyla oluşan ve hukukî kişiliğe sahip devamlı bir teşkilât olarak tanımlanır!

Devlet herhangi bir örgüt değildir! Askeri, siyasi ve sosyal örgütlerin toplamının oluşturduğu bir teşkilattır! Devlet, ortaya çıktığı binlerce yıldan bu yana toplumda belirleyici bir otorite olmuştur!

Devlet olmak için;  Ülke denilen bir toprak parçası ve Toprak parçası üzerinde yaşayan bir insan topluluğunun olması! Toprak parçası üzerinde yaşayan insanların toprak parçası üzerinde egemenliğinin olması!  Bu üç unsurun bir arada görülmediği toplumlar devlet sayılamaz!  Bölgemizdeki parça parça edilen ülke ve halklar gibi!

Devletin olmadığı durumlarda neler ile karşılaşırız? Devlet olmaz ise hayat nasıl şekillenir?  Devlet olmadığı durumda, ülkeye olarak kaos olur!  Kaos birileri için yaşamak demektir!

İnsanlar düzenlenmeye, denetlenmeye ve yönetilmeye muhtaç olmuştur! Devlet toplumsal bir varlıktır! Devleti toplumdan ve toplumu devletten ayrı düşünemeyiz; birbirlerini tamamlar!

Devlet olmazsa bir arada yaşamak zorlaşır! Devlet ne için vardır?  Devlet bireylerin organizasyonudur ve bireylerin en önemli gereksinimi ’’güvenlik’’ ve canının korunmasıdır!

Devlet kişiler arası güvenliği sağlar! İnsan doğumuyla korunaksız bir şekilde dünyaya gelir.   İnsan yine yaşamda savunmasızlığı ile yer alır! Devletin, günümüzde asayiş, iç ve dış tehditlerden korunma, ekonomik yaptırım ve yükümlülükleri yerine getirmek gibi birçok fonksiyonu vardır!  Genel anlamda devlet, vatandaşların refahı, huzuru ve güvenliği için vardır, diyebiliriz!  

Akdeniz ve Doğu Akdeniz’de küresel ve emperyalist güçlerin yüzler ile ifade edebileceğimiz savaş gemilerinin balina avladığı bir dönemde! Hem de, aynı güçler tarafından tüm sınırlarımız boyunca yüz yıl önce olduğu gibi kukla devletçikler kurmak için terör örgütlerine her türlü silah, lojistik ve eğitim desteklerini verdikleri bir dönemde! İçeride, işbirlikçi siyaset ve iş dünyasına, değinmiyorum!

Türk Devlet; Kadim Türk Devlet Aklı ve Kadim Türk Devlet gelenek, kültür ve hafızası;  2023- 2053 ve 2071 vizyon ve hedefleri çerçevesinde,  Devlet-i ebed müddet devam ülküsü ve ulusal çıkarları zaviyesinden herkes ile oturur ve görüşür! Görüşmesinde de hiçbir sakınca olamaz ve olmamalıdır!

Aksi halde elin oğlu ve ABD’nin derin adamı Kissenger gelir,  bölgemizde ki tüm devlet adamları ve aşiret liderleri ile ulusal çıkarları çerçevesinde; oturur – görüşür, yine ulusal çıkarlarına matuf, mezkûr devlet yönetimlerini, liderlerini ve etki ajanları medya vasıtasıyla halkını da, kışkırtır ve tahrik eder, başımıza da musallat eder! 

Neymiş Efendim! Devlet herkes ile görüşemezmiş!  Elin oğlunun, ulusal çıkarları çerçevesinde dünya ölçeğinde görüşmediği,  devlet başkanı veya terör örgütü lideri yok desek yanlış olmaz! Türk Devleti, yok bununla veya yok şununla görüşemezmiş! HADİ ORADAN! HADİ ORDAN!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir